Különleges gasztronómiai kínálat az Eleven Tavaszon
2021. május 30. írta: Kultúrjunkie

Különleges gasztronómiai kínálat az Eleven Tavaszon

191815535_1970857433070177_828672770300994864_n.jpg

Ismét izgalmas kulturális programok és az egész családnak szórakozást nyújtó kézműves workshopok ejtik majd ámulatba a látogatókat a Bartók Béla Boulevardon, miközben izgalmas gasztronómiai túrát tehetünk az Eleven Tavaszon június 4. és 6. között.

Rozéterasszal készül a borok szakértője, a Bor és Kézműves a három nap során, míg egy kávé mellé egy falatkát kínál kostolóján a Kelet Kávézó az Eleven Tavasz során. A Specialty kávézóban kedvünkre választhatjuk az espressot, a cortadot vagy a batch brew-t, a bisztrókonyhában pedig reggelit, ebédet és vacsorát fogyaszthatunk, de a Kelet-tál három alkotóját is megkóstolhatjuk, mint a pikáns mogyoróvajat, a paprika chutneyt vagy a humuszt.

Érdemes kipróbálni esténként az Enter Bar exkluzív kínálatát, a kéksajtos-rukkolás burgerük igazi ízorgiát ígér, amit csak pénteken és szombaton kínálnak fel! A Szatyor Bár és Galéria sokszínű kínálatából a könnyed salátát például grillezett csirkével vagy fokhagymás garnélával is kérhetjük, a Hadikban pedig kihagyhatatlan a kívül ropogós, belül pedig omlós pankomorzsás csirke.

Ajánlatos végig kóstolni az állandó kínálatot is a Bartókon, sörökkel, hétköznapi napi menükkel, bagelekkel, szendvicsekkel vár a Wömbät, és a kávékülönlegességeik is igazi ízélménnyel szolgálnak.  

A Tranzit Kávézó hangulatos teraszán a kávék mellett különleges heti menüt állít össze: és már mi, szervezők is kíváncsiak vagyunk, mivel rukkol elő a mentás borsókrémleves vagy a csőben sült karfiol mestere.

A Moha Cafe különleges kínálatai között szerepelnek a pizzáik és a megújult konyhájukban készülő menüik, amelyekre az év minden időszakában érdemes figyelni az Eleven Tavaszon túl, de az exkluzív Mitzi kortárs kávéház és bisztró választéka is igen vonzó, gondoljunk csak a saját készítésű tésztával tálalt paradicsomos pappardelle húsgolyókra, amit ráadásul vegetáriánus változatban is elkészítenek, és persze ott van még a napi menü is.

A Béla bárban pedig a húsos ételek mellett a vega és a vegán étrendet követők kedvencei is megtalálhatóak.

A KEG Sörművház az Eleven Tavasz idejére már hosszabb nyitvatartással készül: a sörök szerelmeseit este 11-ig a teraszon, éjfélig pedig bent várja a frissen csapra vert hordókkal, a megszokott kedvencekkel és új sörökkel, valamint különleges, újszerű ételkínálattal.

Az Eleven Tavasz keretében a sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, az ínycsiklandozó falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevardot. Teszik mindezt a hely szelleméhez méltón, hiszen ne feledjük, hogy egykoron olyan nagy nevek, mint Kosztolányi vagy Karinthy is itt töltötték szabadidejüket, itt merítettek ihletet az alkotáshoz. Azóta indultak már innen új irányokat mutató irodalmi programok, vagy éppen határokon átívelő kiállítások, és ma már a hangulatos nyári esték is nehezen elképzelhetők a Bartók Béla nyüzsgő forgataga nélkül.

A Bartók Béla út ünnepét, az Eleven Tavaszt a Bartók Boulevard Egyesület szervezi.

Sajtóinformáció: Takács Erzsébet

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4716576082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása