Nyárzáró fesztivál a Bartókon június 4. és 6. között
2021. május 10. írta: Kultúrjunkie

Nyárzáró fesztivál a Bartókon június 4. és 6. között

Ismét Eleven Tavasszal vár a Bartók Béla Boulevard

eleven_tavasz.jpg

Egyedi kortárs alkotásokkal és köztéri installációval, valamint különleges alkotóműhelyekkel vár mindenkit az Eleven Tavasz, az utca nyárváró fesztiválja 2021. június 4. és 6. között.

Ismét izgalmas gasztronómiai fogások, kulturális programok és az egész családnak szórakozást nyújtó kézműves workshopok ejtik majd ámulatba a látogatókat a Bartók Béla Boulevardon!

Érdemes az ingyenes kínálatból csemegézni, a jelenetszínházi, gasztro- és irodalmi programok mellett ugyanis kézműves foglalkozások, kvízek, társasjátékok és gyermekprogramok kavalkádját rakták össze a szervezők. Folytatódik továbbá az 1 Művész 1 Porta elnevezésű kezdeményezés, az esemény idejére az utca szolgáltatói egy-egy művész bemutatkozására adnak lehetőséget. Többek között megcsodálhatjuk Besnyő Rita ékszerkiállítását a Faur Zsófi Galériában, a Cecil & Shadow elnevezésű alkotói csoport TÉR/FÉNY című kül- és beltéri installációját a Defo Labor parkolójában, a májusban nyíló KultPont és KözösségiTérben pedig Márián Gábor In Wonderland című tárlata nézhető meg. A fiatal művészgeneráció is bemutatkozik továbbá a programon: Csizik Balázs fiatal fotóművész a KÉK – Kortárs Építészeti Központban, Tóth Annamária fiatal képzőművész pedig a Bor és Kézművesben mutatja be alkotásait. De érdemes lesz Oláh Anna munkájára is odafigyelni, ő ugyanis egy platós autó ponyvája helyett könyvkötővászonra fog festeni magán az autón, ahogy Váczy Enikő művészete is izgalmasnak ígérkezik, akit pedig a Mészöly lépcső ihletett meg.

Folytatódik továbbá az Eleven Tavasz alkalmával az Emlékmackó adománygyűjtő program a Kiss Áron Magyar Játék Társaság szervezésében, részt vehetünk a K.A.S. Galériában a Virágcsendéletet megörökítő vízfestőworkshopon, lesz meseolvasás a Pagony Könyvesboltban, társasjátékozás az Enter Bárban, a Tranzit Kávéháznál együtt színezhetjük ki Bartók Béla felnagyított portréját, a Kredenc Műterem jóvoltából közösen ültetünk palántát a Faur Zsófi Galéria előtt, illetve Rozéteraszt szervez a Bor és Kézműves. A Három Hét Galériában ráadásul tükröződő anyagokból készíthetünk kompozíciókat: Robitz Anikó Fonott tükör című kiállításán felfedezhetjük, hogyan kapcsolódnak ezek a különféle anyagok egymáshoz, és hozzánk, nézőkhöz. A festményeken megjelenő cicák nyomában eredünk a Fári Antikvitás & Art Galéria beszélgetésén, játékos nyílt napot tart a Magyar Makettezőkért Egyesület, a Béla Bár pedig az 1 Művész 1 Porta kezdeményezés keretében csatlakozik a programhoz Németh Franciska, Rácz Rebeka és Kiss Tibor design kiállításával és vásárával. De hasonlóan a művészek reprezentációját segíti az utcában a rendezvény idején a Béla Bár, a Moha Cafe és az Optika Valentin is. Kávét kóstolhatuk a Kelet Kávézóban, Bárkay Ágnes design ékszereit vásárolhatják meg az érdeklődők a Három Hét Galériában, a Hadik és a Szatyor Bár kirakatában pedig izgalmas fényinstalláció fogad majd bennünket Wurk Ikona művész jóvoltából. Utóbbi helyszínen design vásár is vár bennünket, a Gárdonyi téren pedig Kele Juci hiánypótLÁSS című kültéri installációját is megismerhetjük. Ráadásul Juhász Anna ismét irodalmi, Mika Edit pedig helytörténeti sétával készül a programra, de az irodalomkedvelőket Juhász Anna egyéb izgalmas programokkal is várja.

Az Eleven Tavasz keretében a sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, az ínycsiklandozó falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevardot. Teszik mindezt a hely szelleméhez méltón, hiszen ne feledjük, hogy egykoron olyan nagy nevek, mint Kosztolányi vagy Karinthy is itt töltötték szabadidejüket, itt merítettek ihletet az alkotáshoz. Azóta indultak már innen új irányokat mutató irodalmi programok, vagy éppen határokon átívelő kiállítások, és ma már a hangulatos nyári esték is nehezen elképzelhetők a Bartók Béla nyüzsgő forgataga nélkül.

A Bartók Béla út ünnepét, az Eleven Tavaszt a Bartók Boulevard Egyesület szervezi.

Sajtóinformáció: Takács Erzsébet

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8716527668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása