Lenyűgöző városok a nagyvilágból - Columbus
2021. március 02. írta: Kultúrjunkie

Lenyűgöző városok a nagyvilágból - Columbus

columbus2.JPG

• LENYŰGÖZŐ VÁROSOK A NAGYVILÁGBÓL •

COLUMBUS | Ohio | Egyesült Államok

Az alábbi képeken az amerikai Columbus városát láthatjátok, amely Ohio állam és Franklin megye székhelye, egyben legnagyobb és legnépesebb települése. Népessége a 2018-as adatok alapján 892.533 fő volt.

columbus.JPGFotó: grouptourmagazine.com

• Columbus a nevét (Mint, ahogy azt valószínűleg sokan sejtettétek) a felfedező, Kolumbusz Kristófról kapta, amelyet 1812-ben alapítottak. A Scioto, valamint az Olentangy folyók találkozásánál fekszik.

Ahogy azt a városról készült fotók is mutatják, gyönyörű parkok és zöld övezetek segítik az itt élők mindennapjait.

columbus3.JPGFotó: travelingmom.com

Központi része a The Scioto Mile sétány, amely összesen 8 parkot foglal magába, ezért a városlakók szívesen látogatnak ide, ha épp egy kis kikapcsolódásra vágynak.

A belváros gyalogosbarát, tehát sétálgatva is könnyedén eljuthatunk egyik helyről a másikra, de akár a helyi buszjáratokat is nyugodtan igénybe vehetjük.

A város kiemelt helyszíne az oktatásnak, a kultúrának, de fontos szerepet kap még az egészségügy és a technológiai innováció is. Olyan neves oktatási intézmények működnek itt, mint a Capital University, Franklin University, de itt található az ország legnagyobb állami egyeteme, a The Ohio State University is.

columbus4.JPGFotó: mages.alphacoders.com

• Ha egyszer erre visz az utunk, akkor olyan különleges épületeket nézhetünk meg itt, mint a helyi Kapitólium Ohio Statehouse, a Franklin Park Conservatory, vagy a Columbus Museum of Art. Sőt, a belvárosban találhatjuk még Kolumbusz Kristóf híres hajójának élethű mását, a Santa Mariát is.

• Ohio állam székhelye a nyári hónapokban igazi fesztiválközponttá válik, ekkor ugyanis számos izgalmas fesztivál érkezik a városba.

Íme pár ezek közül a teljesség igénye nélkül: Breakaway Music Festival Jazz & Rib Fest Sonic Temple WonderBus Columbus Food Truck Festival Columbus Arts Festival Festival Latino Columbus Community Festival

Sajnos azonban a jelenlegi vírushelyzet miatt ezen programok többsége egyelőre halasztásra, vagy törlésre került.

• A John Glenn Columbus International Airport repülőtér 10 km-re keletre található a várostól, ahonnan buszokkal érhetjük el a városközpontot. Budapestről legegyszerűbben két átszállással juthatunk el Columbus-ba, még hozzá Párizson, Amszterdamon, vagy Frankfurton keresztül.

Felhasznált források: columbusunderground.com // OTP Travel // Wikipédia

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7216446956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása