LEGO figurát szerződtetett egy világhírű lemezkiadó
2021. február 27. írta: Kultúrjunkie

LEGO figurát szerződtetett egy világhírű lemezkiadó

A LEGO CSOPORT ÉS A UNIVERSAL MUSIC GROUP BEMUTATJA A TELJES LEGO® VIDIYO™ REPERTOÁRT

l_l_a_m_a.jpg

BEMUTATKOZIK L.L.A.M.A – AZ ELSŐ ÉLETRE KELTETT LEGO® FIGURA, AKIT SZERZŐDTETETT EGY VILÁGHÍRŰ LEMEZKIADÓ

Az új innovatív, gyerekek számára készült videóklip-készítő termékcsalád első készletei ötvözik a LEGO® kockákat a zenével és a kiterjesztett valósággal.

A LEGO Csoport és az Universal Music Group (UMG) bemutatta az új LEGO® VIDIYO™ termékcsalád első termékeit. A valóban játékos és innovatív videóklip készítő készletek által nyújtott élmény, a BeatBox dobozokkal, a Bandmate figurákkal, a BeatBits effektekkel, valamint az őket életre keltő kiterjesztett valósággal válnak teljessé. Az új termékcsalád célja, hogy fejlessze a gyerekek kreativitását a játék és a zene segítségével. A bejelentés egy napra esik a UMG Astralwerks kiadójának közleményével, mely szerint leszerződtették L.L.A.M.A-t, az első életre keltett LEGO figurát. L.L.A.M.A első dala „Shake” címmel február 19-én pénteken jelenik meg. A háromszoros GRAMMY® díjas NE-YO és az újonc Carmen DeLeon közreműködésével készített sláger mostantól minden streaming szolgáltatónál elérhető előmentésre.

Az előző hónapban beharangozott LEGO VIDIYO ötvözi a hagyományos és a digitális játékot. A kiterjesztett valóság által életre keltett minifigurákat és BeatBits effekteket tartalmazó applikáció mostantól letölthető a következő linkről: www.LEGO.com/VIDIYO-DeviceCheck

A különböző zenei stílusok és zenészek által inspirált LEGO VIDIYO világa izgalmas élményt kínál minden zenerajongó gyereknek. Minden szett az ingyenesen letölthető VIDIYO applikációval válik teljessé, amelynek segítségével a gyerekek megrendezhetik saját videóklipjüket, amit személyre szabhatnak, sőt, szerepelhetnek is benne.

 BEATBOX, BANDMATES ÉS BEATBITS

Az első LEGO VIDIYO széria BeatBox dobozokból, Bandmate figurákból, illetve BeatBits effektekből áll. A hat különböző BeatBox készlet mindegyike tartalmaz egy minifigurát, amely egy zenei műfajt képvisel, egy az applikációval beolvasható színpadot, valamint 2 különleges és további 14 véletlenszerűen választott BeatBits effektet. A BeatBox dobozokban összesen 16 BeatBits fér el, valamint van benne egy alaplap is, amely a LEGO csempékkel a tulajdonos stílusának megfelelően személyre szabható. 

lego_beatbits_effekt.jpg

Az első termékek között 12 gyűjthető Bandmates figura is található, a vidám, zene által inspirált minifigurák meglepetés dobozokban érkeznek. Mindegyik minifigura egy különleges és kettő véletlenszerűen választott BeatBits effekttel rendelkezik. A BeatBits audiovizuális effektek fokozzák a kreativitást és a végtelenségig kombinálhatóak. Aranyos mintával rendelkeznek, amelyek lemezborítókra emlékeztetnek. A 2x2-es lapocskák mindegyike egy-egy zenei műfajt, táncstílust, helyszínt képviselnek, amelyek a VIDIYO applikáció segítségével kelthetőek életre. A gyerekek a produkció során úgy használhatják a BeatBits effekteket mint a hangszereket. Az első év folyamán 130 BeatBits lesz elérhető, így az elkészíthető újabb és újabb VIDIYO slágerek száma végtelen.

A bemutatott 6 BeatBox és 12 Bandmates figura:

  • 43102 ‘Candy Pop’ a Candy Mermaid BeatBox (Pop) készletben
  • 43103 ‘Pirate Punk’ a Punk Pirate Beatbox (Punk) készletben
  • 43104 ‘Alien DJ’ az Extra Terrestrial Dance Music BeatBox (ETDM) készletben
  • 43105 ‘Party Llama’ a Party Llama BeatBox (Tropicon) készletben
  • 43106 ‘Unicorn DJ’ a Unicorn DJ BeatBox (K-pawp) készletben
  • 43107 ‘Robot Break-dancer’ a HipHop Robot BeatBox (HipHop) készletben
  • 43101 Bandmates: Red Panda Dancer; Cotton Candy Cheerleader; Shark Singer; Bunny Dancer; Discowboy Singer; Genie Dancer; Samurapper; DJ Cheetah; Ice Cream Saxophonist; Alien Keytarist; Banshee Singer; Werewolf Drummer

Az első LEGO VIDIYO termékek március 1-től lesznek elérhetőek, de később számos további termék várható még a témában.  

Az applikációban induláskor nagyjából 30 szám lesz elérhető a UMG világhírű művészeinek előadásában – köztük slágerek és klasszikusok is. A lista folyamatosan bővülni fog újabb számokkal. Mindent dalt úgy programoztak, hogy automatikusan harmóniában működjenek a BeatBits effektekkel – például a különleges zenei effektek alkalmazkodnak a kiválasztott számok ritmusához, ezáltal a gyerekek rendkívül kreatívan szabhatják személyre a hangzást.

A videóklip elkészítése rendkívül egyszerű a VIDIYO készlettel – csak le kell tölteni az applikációt, kiválasztani a zenét, beolvasni a LEGO minifigurákat és BeatBits effekteket, és a kiterjesztett valóság segítségével életre kelteni őket. Az igazán mozgalmas alkotásokért három méret közül lehet választani: mini (4 cm), medium (1.2 m) és mega (5 m). Végül pedig nem marad más hátra, mint felvenni a remekművet a kiválasztott BeatBits aktiválásával. A hihetetlen 60 másodperces produkciót el lehet menteni az alkalmazáson belül, és meg lehet mutatni barátoknak és családtagoknak, továbbá meg lehet vágni és meg lehet osztani egy gyerekek számára elérhető biztonságos közösségi felületen!

A VIDIYO applikáció segítségével a gyerekek összeállíthatják saját zenekarukat – kiválaszthatják a ruhájukat, a banda nevét és az album borítóját. Az applikációban számos folyamatosan frissített kihívás is elérhető. Ezekkel, valamint a termékek beolvasásával pontok gyűjthetőek, amelyekkel további funkciók válnak elérhetővé, például ruhák, kiegészítők, színpad- és koreográfiaalaprajzok – ezekkel a videóklip még jobban személyre szabható. Korábban soha nem volt lehetőségük a rajongóknak ennyire részletekbe menően személyre szabni egy LEGO minifigurát – a több mint 1400 elemből a legtöbb csak egy bizonyos mennyiségű játékidő eltelte után, illetve kihívásban történő részvétellel érhető el.

L.L.A.M.A  

A készleteken túl további izgalmas bejelentés történt, mégpedig, hogy az Astralwerks, a UMG lemezkiadója, új előadót szerződtetett – a Tropicon BeatBox DJ Llama minifigurájának ember változatát. L.L.A.M.A nem köteleződik el egy műfaj mellett sem, ő inkább a változatosságot részesíti előnyben, legyen szó akár a zenéről vagy a saját képzelőerejéről. Elmondása szerint: „A címkék a ruhákra valók. Egyik zenei stílus sem elérhetetlen számomra. Olyan emberekkel szeretnék együttműködni, akik nem veszik túlságosan komolyan magukat és az életet.” Célja, hogy ezzel a könnyed szabadelvűséggel felkeltse a közönség kíváncsiságát is.

A Los Angeles-i DJ és producer - akit nemrég szerződtetett az Astralwerks - vidámsággal, játékossággal és kíváncsisággal közelíti meg mind a zenei karrierjét, mind pedig a világot. Luke Armitage, az Astralwerks alelnöke hozzátette: „Megtisztelő leszerződtetni az első lámát és LEGO minifigurát. Amikor L.L.A.M.A először megmutatta nekünk a ’Shake’ korai demóját, már tudtuk, hogy vele akarunk dolgozni. A LEGO Csoport és a UMG együttműködése teljes mértékben összhangban áll a küldetésünkkel, hogy innovációt vigyünk az elektronikus zenei színtérre.”

L.L.A.M.A őrült terveit a közösségi médiában a @musicbyllama oldalakon követhetik a rajongók.

A játék és a zene is egyaránt vonzza a gyerekeket, és meghatározó szerepük van a fejlődésükben. A LEGO VIDIYO biztonságos környezetet biztosít a gyerekeknek, ahol videóklipek készítésével megmutathatják játékos kreativitásukat és új készségeket tanulhatnak. Az együttműködés a UMG-vel minden szinten megannyi innovációs lehetőséget tartogat, kezdve az új, zenei fókuszú készletektől és applikációtól, egészen az úttörő megoldásokig - mint L.L.A.M.A leszerződtetése, amivel bevonhatjuk a közönséget. A LEGO VIDIYO készleteket 1500 család tesztelte Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában, és hihetetlen reakciók érkeztek, minden gyerek és felnőtt izgatott volt, hogy a saját, kreatív videóklipekben életre keltheti a LEGO minifigurákat. Most, hogy a LEGO VIDIYO már világszerte elérhető, izgatottan várom, mi van a kis művészek tarsolyában – mondta William Thorogood, a LEGO Csoport alelnöke, a LEGO VIDIYO executive producere.

Joshua Burke, a Universal Music Group stratégiai és globális partnerségek alelnöke hozzátette: „Izgalmas nap ez a LEGO VIDIYO életében, végre megmutathatjuk a teljes játékélményt, és mellette hírt adhatunk az első kiadói szerződésről, amit LEGO minifigurával kötöttünk. A zene és a kreativitás kéz a kézben járnak, és fontos szerepük van a gyerekek fejlődésében. Ezek az új készletek, a BeatBits effektek és a karakterek inspirálni fogják a fiatalokat, miközben új zenét, előadókat és hangzásokat fedezhetnek fel a világ minden tájáról. Szórakozás közben egyben a kreatív és technikai készségeik is bővülnek, valamint a saját videóklipjük elkészítése során sokat tanulhatnak, kísérletezhetnek és megvalósíthatják magukat.”

A LEGO VIDIYO a 7-10 éves gyerekek számára készült, és biztonságos környezetet biztosít, ahol egyszerre fedezhetik fel a hagyományos és digitális játékot is. A LEGO VIDIYO applikáció anonim módon és szülői beleegyezéssel használható, illetve minden tartalmat külön megvizsgálnak, ami a feedbe kerül, így a szülők biztosak lehetnek benne, hogy a gyerekek biztonságos online környezetben engedik szabadjára a kreativitásukat.

A LEGO® VIDIYO™ készletek

A BeatBox és a Bandmate Mystery Box készletek 2021. március 1-től érhetők el, és mindegyike tartalmaz használati utasítást és egy gyűjtői, színes ismertetőt.

  • 43102 Candy Mermaid BeatBox
  • 43103 Punk Pirate Beatbox
  • 43104 Alien DJ BeatBox
  • 43105 Party Llama BeatBox
  • 43106 Unicorn DJ BeatBox
  • 43107 HipHop Robot BeatBox
  • 43101 Bandmates: Red Panda Dancer; Cotton Candy Cheerleader; Shark Singer; Bunny Dancer; Discowboy Singer; Genie Dancer; Samurapper; DJ Cheetah; Ice Cream Saxophonist; Alien Keytarist; Banshee Singer; Werewolf Drummer

További képek: https://www.lego.com/aboutus/news/2021/february/lego-vidiyo-full-line-up-and-llama

Hogyan működik a LEGO® VIDIYO™?

lego_vidiyo_applikacio.jpg

Applikáció letöltése – A LEGO VIDIYO applikáció a VIDIYO készletek nélkül is használható – így az ingyenes minifigura generátor, a dalok és a BeatBits elemek az applikációban is megtalálhatóak.

Dal kiválasztása – A dalok listája rendszeresen frissül, és minden zenei műfaj megtalálható a Universal Music Group jóvoltából.

BeatBits effektek és a minifigurák beolvasása – Minden meglévő karakter beolvasható, így akár három tagú banda és kétszínpados produkciók is megvalósíthatók a különböző minifigurákkal. A beolvasás után kiválaszthatók a karakterek, személyre szabható a megjelenésük, kiválaszthatjuk a banda nevét és a lemezborítót.

Alkotás – Válaszd ki a karaktereket a 60 másodperces produkcióhoz és sorakoztasd fel a BeatBits elemeket, amelyek színek szerint különböző effekteket oldanak fel: a feketével vizuális effektek jelennek meg, a pink a ruhákat, a kék a hangot változtatja meg, a narancs vicces effektet, a sárga táncmozdulatokat ad hozzá, a zölddel pedig a környezet és a háttér változik meg.

Videó megosztásaA produkció legjobb 5, 10, 20 másodpercének kiválasztása után a fiatal művészek feltölthetik a mesterművüket az applikáció feedjébe, miután jóváhagyták őket. Minden tartalom, amelyben felismerhető személy, például egy gyerek szerepel a videóban, nem tölthető fel a feedbe, de az applikációban elmenthető a saját magunk vagy a családi és baráti kör szórakoztatására.

Videóklip-készítés határainak feszegetése – Teljesítsd a kihívásokat, használd a különleges effekteket vagy készíts videókat, amelyeket egy-egy jeles alkalom vagy esemény ihlet. A kihívások segítenek a kreativitásod határainak feszegetésében és különleges egyedi elemeket is lehet vele szerezni, például egy új fellépőruhát. Emellett a VIDIYO applikáció feedjében más alkotók munkáit és új zenéket lehet felfedezni.

A rajongók a Bravado, a UMG vezető ruházati márkáján keresztül átélhetik a VIDIYO stílust a kapszulakollekcióval, amit L.L.A.M.A inspirált. További információk: www.shop.musicbyllama.com

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”.  A LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információ: www.LEGO.com.

A LEGO Csoport 2008-ben hozta létre magyarországi gyártó leányvállalatát, a LEGO Manufacturing Kft.-t Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 2500 dolgozóval állít elő LEGO és DUPLO játékokat. 2014-ben adták át az új, több mint 120 000 m2-es gyárkomplexumot, amelyet azóta folyamatosan fejlesztenek, és ahol többek között LEGO DUPLO, LEGO Classic és LEGO Friends késztermékek készülnek.

Sajtóinformáció: Boros Eszter - WELL PR

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8516442412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása