Virtuális kiállítás túrák a Ferenczy Múzeumi Centrumban
2020. december 11. írta: Kultúrjunkie

Virtuális kiállítás túrák a Ferenczy Múzeumi Centrumban

f_n_teremtes_album.jpg

Két hónapja még senki sem gondolta volna, hogy újra visszatérünk a tavaszi foteltúrákhoz – de így lett. A múzeumok a koronavírus járvány miatt újra bezártak, a valóság nap, mint nap átszerkeszti az életünket, de ez nem jelenti azt, hogy ezekben az időkben ne tehetnénk múzeumi sétákat.

Sétákat - igaz, nem fizikai értelemben, hanem - virtuálisan.

A Ferenczy Múzeumi Centrum decembertől minden hónappal bemutatja egy virtuális kiállítását – először a nagysikerű Ferenczy Noémi életmű kiállítást, ami már virtuálisan bejárható. A 360 fokos felvételekre szakosodott Brand 360 (az amerikai Matterport hazai megbízottja) különleges kamerája segítségével mostantól egy online linkre kapcsolva az egér segítségével járhatjuk végig a kiállításokat.

(A Ferenczy Noémi kiállítás a my.matterport.com/show/?m=oGhHFsixM7W linkre kattintva járható végig.)

Az FMC virtuális kiállításai havonta követik majd egymást: decemberben a már bejárható Ferenczy Noémi kiállítás után hamarosan jön a Szentendre, a kereskedőváros – a Castrumtól a Kereskedőházig című, helytörténeti kiállításé, később a Kmetty János és Vajda Lajos gyűjtemény, majd a Barcsay 120 tárlat bemutatása.

De hogy ne csak a virtuális világban bolyongjunk, karácsonyra megvásárolható a Teremtés – Ferenczy Noémi művészete című kiállítás reprezentatív katalógusa is. A kivételes életművet bemutató, új kutatási eredményeket is tartalmazó kötet Bodonyi Emőke kurátor tanulmányával Budapesten az Írók Boltjában, Szentendrén pedig a Fő téri Könyvkereskedésben vásárolható meg.

Sajtóinformáció: Torma Tamás

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4116329198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása