KÁLLAY SAUNDERS - Kiért? Miért harcolunk?
2020. november 09. írta: AidaAlexa

KÁLLAY SAUNDERS - Kiért? Miért harcolunk?

Megjelent a COMING HOME

124518977_670411326996738_6977657361113363194_n.jpg

 

A magyar és a világ összes katonájának ajánlva jelent meg halottak napján Kállay Saunders új dala.

 “Egy barátom naplója inspirált, az Ő történetéről szól, aki katona volt. A ‘Coming Home’ , a feleségének írt levele, ami egy ígéretet őrzött, hogy hazatér.” - Kállay Saunders

A dal azt a kérdést boncolgatja, hogy miért harcolunk, kiért harcolunk? A háborúban, az ellenséges katonák nem ismerik egymást, csak egy eszmény nevében állnak ki a hazájukért.

“Tegyük le a fegyvert, mert nincs bajunk egymással, egy másik életben talán barátok is lehetnénk.”

A dalszöveg és a téma rendkívül elgondolkodtató. Számtalan férfi és nő éli a mindennapjait a világban zajló hatalmi harcok miatt a frontvonalban. Az életüket a felső hatalmak döntései irányítják, és küzdenek kockára téve ezzel a saját, és a családjuk boldogságát. Hisz a legtöbbjüket várja otthon valaki. Egy szerető férj vagy feleség, és a mindennél jobban féltett gyermekek. A fegyvert fogva talán bele se gondolnak sokan, hogy akire rászegezik, őket is ugyanúgy várják haza. A legtöbben ígéretet tettek, haza térnek. Némi utópikus hangvétel rejlik a sorok között. Hisz az tényleg egy csodával érne fel, ha béke lenne a világban és szeretettel tudnánk egymás felé fordulni mindig, minden körülmények között. A dalból ugyanúgy árad a szeretet, mint ahogy a tehetetlenség és az ezzel együtt járó rezignáltság. Lehet, hogy nem holnap és nem is ebben az évtizedben, de én is csak remélni tudom, hogy egyszer a világban béke lesz.

A mondanivaló és a dallamvilág teljes összhangja nemcsak Kállay Saunders profizmusát, hanem a kiváló produceri közreműködést is magában hordozza, ami ismét anatu munkáját dicséri.  

Hamarosan érkezik a videoklip, és egyéb meglepetés várható a dallal kapcsolatban. 

 

A vírushelyzetre való tekintettel a lemezbemutató dátumát elhalasztották 2021. február 12-re.

Az eseményt itt tudjátok csekkolni, mi biztosan ott leszünk!

 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1916279484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása