Szórakoztató videókban ismerhetjük meg a BUSH idei zenekarait
2020. november 03. írta: Kultúrjunkie

Szórakoztató videókban ismerhetjük meg a BUSH idei zenekarait

123140603_1199326670450802_7743634144649721540_n.png

Minden amit tudni akarsz a környék legmenőbb előadóiról, de féltél megkérdezni…Leginkább így foglalhatnánk össze miről szólnak azok a videók, amit a Budapest Showcase Hub szervezői készítettek a régió 31 legígéretesebb előadjáról. De nem csak ezzel az egyedülálló járványkezeléssel készülnek idén a szervezők, előremutató hazai előadókat is felléptetnek az egynapos, egyhelyszínes BUSH keretében az A38 Hajón.

A fesztivál minden évben Magyarország és Kelet-Európa legmenőbb bandáit mutatja be a szakmának és nagyközönségnek, ám a járvány és az utazási korlátozások meglehetősen átírták a zenei showcase fesztivál idei programját. Így a megszokott szakmai programok és az esti koncertek mellett a feszivál fellépőit leginkább online ismerheti meg a nemzetközi és hazai közönség. Ahogy az évről évre lenni szokott, idén is 31 kiváló előadó került be a BUSH line-upjába, közülük azonban csak néhányan tudnak bemutatkozni élőben az A38 hajón. A többiek, három nemzetközi házigazda segítségével egyedi hangvételű, angol nyelvű videókban mutatkoznak be.

A sorozat előzetese már elkészült, a teljes videók a fesztivál kezdetétől lesznek elérhetőek a BUSH youtube csatornáján és online felületein. A koncepció szerint a meglepő tényektől hemzsegő videók azon tömegeknek is kedvet csinálnak a friss, feltörekvő zenészekhez, akik egyébként nem szívesen olvasnák el az fellépőkről szóló biográfiákat.

A zenekarok kiválasztásában idén is együttműködő partner volt több száz hazai és külföldi zenei szakember és fesztivál szervezetek - az ETEP és az INES.

A csökkentett üzemmód ellenére is izgalmas programokat ígér az egynapos mini fesztivál. Jövő szerdán Az A38 színpadán fellép majd az IamSoyuz, Saya Noé, a Mongooz and the Magnet és a Törzs, az Orrteraszon pedig a Telekom Electronic Beats Showcase keretein belül a TEB válogatás néhány fontos szereplője is bemutatkozik vagyis Mennydörgő, a Flanger Kids, Ben Leavez, Fausto Mercier, DJ Mesterháza és Normál Tamás.

Az egész nap zajló szakmai programoknaknak a kiállítótér az otthont. Ezeknek egy része a zenei élet újraértelmezésére és a pandémia okozta változásokra koncentrál. Ilyen például a nemzetközi zenei ügynök panel, ahol Anderson Paak ügynöke Beckie Sugden és Németország legnagyobb promotere, az FKP Scorpio-s Yan Mangels beszélgetnek a bizonytalan jövőről  vagy a HEMI (Co-funded by the Creative Europe program of the European Union) támogatásával szervezett kerekasztal beszélgetések melyek a fiatal független kiadók előtt álló feladatokról és a megváltozott médiafogyasztási szokásokról szólnak, illetve a zeneipari vállalkozásokat érintő kihívásokra igyekeznek megoldási javaslatokat adni.  Persze lesz a korábbi években megszokott, az Angol és Európai Music Supervisorok Szövetségének bevonásával zajló listening session, valamint egy interaktív workshop, melyen a Yamaha hangszergyár bemutatja a legújabb termékeit és azok felhasználási módjait is.

Az esemény időpontja: 2020.11.04.

Helyszín: A38 Hajó

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/690181141594784

Jegyvásárlás: https://www.a38.hu/hu/program/bush-hu

Press Kit a fellépők fotóival

BUSH online: www.budapestshowcasehub.com

BUSH teljes online-up:

Mongooz and the Magnet HU

IamSoyuz HU

Platon Karataev - INES HU

Mius HU

Törzs HU

Surfalone HU

Saya Noé HU

Shell Beach HU

The Anahit HU

Dlina Volny BY

Ina West PL

Yasmyn EST

Lexsoul Dancemachine EST

Drahthaus  AT

Banned Society UA

Stroon SK

Wckd Nation SI

Kabloonak LT

Solo Ansamblis LT

Annna LV

Very Cool People LV

Teepee CZ

Nemanja CRO

Gurt (O) UA

Lucia  RO

Disziplin RU

Šhajzerbiterlemon SRB

Alyona Alyona UA

NAAZ NL

Mateusz Franczak PL

ISFYA AT

 Sajtóinformáció: Fränk Barbi

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5216273794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása