Új albummal jelentkezett a népszerű jazzdíva
2020. szeptember 25. írta: Kultúrjunkie

Új albummal jelentkezett a népszerű jazzdíva

Megjelent Diana Krall legújabb albuma, a This Dream Of You

diana_krall_credit-_m_mccartney.jpg

A többszörös Grammy-díjas énekesnő 15. stúdióalbumának producere is volt: a dalokon Al Schmittel (Quincy Jones, Henry Mancini, Natalie Cole, Toto) közösen dolgozott, hogy megtalálják azt a hangzást, ami a lehető legtökéletesebben kiemeli Krall előadásmódjának védjegyeit: a meghittséget és közvetlenséget. Előfutárként még augusztusban megjelent a How Deep Is The Ocean, mely Irving Berlin klasszikusának feldolgozása, valamint az I Wished On The Moon, amit eredetileg Billie Holiday adott elő.

A lemez alapját Krall és régi barátja, Tommy LiPuma (Barbara Streisand, Miles Davis, Paul McCartney) közös sessionjei adták, melyeket még 2016-17-ben vettek fel. LiPuma 2017-ben, a közös munka vége után nem sokkal, 80 évesen hunyt el.

A lemezen többek között olyan legendás jazz-zenészek működnek közre, mint Karriem Riggins (dobok), Marc Ribot (gitár), vagy John Clayton (nagybőgő).  

A This Dream Of You Diana Krall elmondása szerint olyan, mint egy film, amit szívesen újranézünk valakivel, mert tudjuk, hogy az utolsó jelenetig leköti majd őket is. „Mintha a But Beautiful lenne a nyitójelenet, a Singing In The Rain pedig a stáblista” – foglalta össze az énekesnő.

Diana Krall az egyetlen jazzénekes, akinek kilenc albuma is a Billboard Jazz Album toplista élén debütált. Ötszörös Grammy- és kilencszeres Juno-díjas, többszörös platinalemezes előadó.

Nyitókép: M.McCartney

Forrás: Universal Music Hungary

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9416215598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása