Kéthetes fesztivál a Szigligeti Vár tövében
2020. augusztus 16. írta: Kultúrjunkie

Kéthetes fesztivál a Szigligeti Vár tövében

Különleges koncertsorozat indul Szigligeten az A38 Hajó társszervezésében

varudvar3.jpg

A fesztiválok után maradt tátongó űrt pótolja nyárvégi a Várudvar Fesztivál, a kéthetes koncertsorozatot a Punnany Massif indítja augusztus 16-án. A Szigligeti Vár tövében a legkeresettebb hazai zenekarok, többek közt a Wellhello, Péterfy Bori & Love Band és a Budapest Bár adnak különleges koncerteket, ötszáz főben maximalizált nézőszámmal.

pm_press_2020_01.jpg

Szigliget a Balaton-part egyik legszebb, legautentikusabb és legizgalmasabb helyszíne: a hegyoldal gyönyörű régi nádtetős házai, a környék lenyűgöző szépségű dombjai és hangulatos borászatai, a halsütödékkel és kellemes bisztrókkal vendégeit váró zöldpázsitos strand, az írók, festők, zenészek hangjától zsibongó Esterházy kastélyból lett Alkotóház, a kedves helyi emberek, s a csendes, jegenyesorokkal tűzdelt partszakasz a Balaton egyik legszebb panorámájával páratlan hangulatot nyújtanak. A hely büszkesége a dombtetőn álló majd nyolcszáz éves vár, amely nemrégen komoly felújításon esett át, így híven idézi meg annak egykori világát és hangulatát.

E csodálatos helyszín, a Szigligeti Vár tövében nyitotta meg kapuit a Balaton-felvidék legújabb kulturális helyszíne, a Szigliget Várudvar különleges zenei programokkal, kézműves sörökkel, street food különlegességekkel és hívogató atmoszférával. Nem titkolt szándéka, hogy a járvány miatt elmaradt fesztiválok, rendezvények, találkozók élményét, ha kicsiben is, de annál bensőségesebb és különlegesebb hangulatban pótolja.

peterfyboriloveband.jpg

A Gasztroplacc néven is ismert helyszínen a rendezvényekre vonatkozó valamennyi érvényes szabály betartásával ötszáz főben maximalizált nézőszámmal indul az a nyárvégi program, amely a legkedveltebb és legszínvonalasabb hazai popzenei előadókkal hozza el a vár hangulatához illeszkedő műsort:

augusztus 16 - Punnany Massif

augusztus 19 - Fran Palermo

augusztus 21. - Péterfy Bori & Love Band

augusztus 22 - Budapest Bár

augusztus 26 - Anna and the Barbies + Loyal

augusztus 27 - Bëlga + Lil Frakk

augusztus 28 - Kistehén

augusztus 29 - Wellhello

A zenekarok különleges, a hely adottságaihoz illeszkedő műsorokkal készülnek a fellépéseikre. A koncert-sorozat eseményei a Szigliget Várudvar Facebook-oldalán részletesen is megtekinthetők. Az A38 Hajó szervezői a szigligeti kulturális élet szimpatizánsaiként és támogatóiként örömmel vesznek részt a Szigliget Várudvar programjainak és eseményeinek a társszervezésében a fesztivál sikerét annak szakmai partnereként támogatva.


Forrás: A38 Hajó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5916165466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása