Elvarázsol és rabul ejt: Positano
2020. május 24. írta: Kászon Tomi

Elvarázsol és rabul ejt: Positano

"Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad.” - írta egyszer John Steinbeck

amalfi_positano.jpg

Olaszország június 3-tól megnyitja kapuit az EU-tagállamokból érkezők előtt. Így akár hamarosan erre a paradicsomi helyre is elutazhatunk.

A Tirrén-tengeren ringatozó csónakok előtt ez lélegzetelállító település nem más, mint Positano, mely az Amalfi-part egyik káprázatos ékköve. 

Pár érdekesség erről a páratlan vidékről:

• Az Amalfi-part és települései 1997 óta részei az UNESCO Világörökségének.
Tágabb értelemben 25 település tartozik a partvidékhez.

• Amalfi városa a teljes partrésznek kölcsönözte nevét. A táj szépségét a kanyargós, néha túl keskeny, beborított sziklakiszögellések és meredek szakadékok fokozzák.

• A videóban látható Postiano egy szurdokvölgyben fekszik, ahonnan a tengerpart könnyen megközelíthető. Az 1950-es évektől kezdte el nagy számban vonzani a turistákat, különösen azután, hogy John Steinbeck 1953 májusában esszét közölt Positanóról. „Positano mélyre hatol” – írta Steinbeck. „Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad.”

• A környék leghíresebb strandja a Positano Marine Grande, illetve igazán különleges még Prainótól keletre a Fiordo di Furore strand, de sajnos ezt a partszakaszt 2019-ben sziklaomlás veszélye miatt lezárták.

• Positano és Amalfi egy mindössze 20 perces hajóútra van egymástól.

• Az Instagramra feltöltött fotók száma alapján Positano az Amalfi-part legkedveltebb turista helye. Jelenleg több mint 1,8 millió poszt érkezett innen.

• A partvidék településeit legegyszerűbben a helyi buszokkal, valamint a különböző hajójáratokkal tudjuk megközelíteni.

• A nagy népszerűségnek örvendő Campania régiót érdemes inkább a nyár eleji (júniusi), vagy a kora őszi (szeptemberi) időszakban felkeresni.

Borítókép: utazom.com

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2815714844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása