25 emlékezetes koncert 2019-ből
2020. január 11. írta: Kultúrjunkie

25 emlékezetes koncert 2019-ből

Ezek voltak a tavalyi év legjobb koncertélményei

mocahorg.jpg

Egy csokorba szedtük nektek azokat a tavalyi koncerteket, ahol a legjobban éreztük magunkat, illetve a legintenzívebb zenei élményeket kaptuk. Nehéz lenne pontosan megfogalmazni azt, hogy mi is a közös az itt felsorolt zenekarokban és előadókban, de egy biztos: Független attól ki mennyi bevételhez jut egy-egy fellépése révén, az mindegyikükről elmondható, hogy életük és kifejezőeszközük a zene, a koncertjeiken pedig szeretnének minél többet visszaadni abból, amit ez számukra jelent.

TOP 25 koncert 2019

25.

Patikadomb

Akvárium Klub – KisHall

Koncertélmény: 4/10

A sort egy olyan együttessel kezdjük, akiknek talán több nótájukat is ismered, csak nem tudsz róla. Ők a Patikadomb, akik bár nem koncerteznek annyit, mint a mainstream hazai bandák, ennek ellenére igazi felüdülés látogatni a koncertjeiket. Próbáljátok ki! :)



24.

Jetlag

Akvárium Klub – KisHall

Koncertélmény: 5/10

A Molnár Tamás (ex-Anti Fitness Club) által vezetett Jetlag zenekar mindig vagány szetteket hoz a színpadra, ez a tavaszi Akvás koncerten sem volt másképp. Tomi egyébként a szakma legjobb dalszövegírói közé tartozik, hiszen számtalan szöveget jegyez más ismert előadóknál is. Az alábbi koncert pedig azért is volt emlékezetes, mivel itt debütált először élőben Eckü közreműködésével a Strand Fesztivál himnusza.



23.

Odett

Akvárium Klub – KisHall

Koncertélmény: 6/10

Odett őszi nagykoncertjén volt minden, ami miatt lüktető és izgalmas előadónak mondhatjuk. Ebben a kis hangulatvideóban láthattok tőle stage divingot, rappelést, földön fekve éneklést, sőt még egy új dalrészlet is felcsendül. Az esti fellépés előtt egyébként egy jótékonysági gardróbvásárt is tartott, amelyen pontosan 100.000 Ft gyűlt össze a HuMuSz Szövetség részére.


Fotógalériánk a koncertről itt megtekinthető


22.

Járai Márk

Sziget 2019 – Ticketswap Music Box

Koncertélmény: 6/10

Ki gondolná azt, hogy egy hatalmas zenei fesztiválon késő délután kíváncsiak a fiatalok a Halott Pénz énekesének egy szál gitáros produkciójára…? Hát bizony Ed Sheeran előtt pár órával a Sziget Music Box színpadánál egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, ugyanis több százan voltak kíváncsiak a remek feldolgozás dalokkal fűszerezett akusztikus előadásra. Jó érzés az, hogy a magyar zenének még itt is tud létjogosultsága és sikere lenni.


21.

Mary PopKids

A38 Hajó – Koncertterem

Koncertélmény: 8/10

Azért szeret az ember PopKids bulikra járni, mert elképesztően laza és jó hangulat kerekedik a zenés eventek folyamán, és ha közönség is veszi a lapot, akkor nincs probléma. :) Egy csöpp hangulatot mutatunk nektek a márciusi A38-as összejövetelükről.

 
Fotógalériánk a koncertről itt megtekinthető

 

20.

Magyar Állami Népi Együttes 
(Hungarian State Folk Ensemble)

Müpa Budapest – Fesztivál Színház

Koncertélmény: 10/10 (A maga műfajában)

A listánkban ezt kakukktojásként is említhetjük, mivel nem könnyűzene és nem is klasszikus koncert, ez egy tánckoncert. Az elmúlt esztendőben pedig több előadáson is volt szerencsénk részt venni. A MÁNE évtizedek óta meghatározó társulata a hazai népművészeti életnek. Káprázatos módon adnak elő történeteket a múltról és tradíciókról a jelenben. Az előadások alatt igazán egyedi díszleteket, valamint izgalmas jeleneteket, és élményszámba menő koreográfiákat láthatunk az együttes tagjaitól. Még akár egy Szigeten is el tudnánk képzelni őket a Színház- és Táncsátorban egy-egy rövidített darabbal. :)

Részlet a Liszt-mozaikok című tánckoncertből:


Fotógalériánk az Ezerarcú Délvidék darabról


19.

Tove Lo (SWE)

Sziget 2019 – Dan Panaitescu Nagyszínpad

Koncertélmény: 7/10

A svéd énekesnőre hosszú ideig kellett várni mire elhozták a szervezők a Szigetre. A szexi művésznő 2013-tól lett igazán felkapott Habits című dalának köszönhetően, mondani sem kell, hogy leginkább erre a trackre vártak a fesztiválozók. Igazán korrekt fellépés volt, jó volt őt látni.


Fotógalériánk a koncertről itt megtekinthető

 

18.

Punnany Massif

Budapest Park

Koncertélmény: 9/10

Felcser Mátéék 2019-ben többször is megrengették a Park környékét, júliusban pedig születésnapi koncertjüket is itt tartották. Sok-sok év és megannyi fellépés van már a srácok mögött, ennek ellenére újból és újból hatalmas energiákat dobnak ránk a tánctérre.


Fotógalériánk a koncertről itt megtekinthető

 

17.

Angie McMahon (AUS)

Sziget 2019 – Petőfi - Telekom VOLT Színpad

Koncertélmény: 6/10

Angie egy 20-as éveiben járó ausztrál énekesnő, aki igazán menő alter gitérzenét játszik. Kora este játszhatott a Petőfi színpadon, habár a hallgatóság nem volt népes, de lelkesebb már annál inkább! :) Reméljük látjuk őt még kis hazánkban a húrok közé csapni.

 

 

16.

Jain (FRA)

Sziget 2019 – Dan Panaitescu Nagyszínpad

Koncertélmény: 7/10

Jain óriási népszerűségnek örvend hazájában, pár éve is járt már nálunk a Szigeten, de most először kapott nagyszínpadot a szervezőktől. Ezen a koncerten igazi energiabombaként viselkedett a színpadon, a jókedv pedig mindenkire átragadt a tánctéren. Egyébként a fesztiválközönség mindig vevő az intenzíven kommunikáló (és persze csinos) fellépőkre.

 

 

15.

Bohemian Betyars & Parno Graszt

Sziget 2019 – Világfalu Színpad

Koncertélmény: 7/10

Nem tudunk sokat hozzátenni ahhoz, mint amit a felvételeken láthattok… Egészen megdöbbentő hangulatú hepajt csaptak a betyárok a Parno Graszttal közösen. Amikor már azt hinné az ember, hogy a Florence + The Machine fellépése után lazíthat egyet, nos épp akkor köt ki az egyik legpörgősebb magyar buliban... A Bohemian Betyars nem mellesleg 2016-ban megnyerte a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatót, aminek köszönhetően talán még nagyobb ismertségre tettek szert, azon a nyáron a fesztivál nagyszínpadán is megmutathatták magukat.

 

14.

Blahalouisiana

Strand Fesztivál 2019 – Ötöslottó Színpad

Koncertélmény: 8/10

A Blaha koncertjei lassan minden egyes fesztiválon remek zenei élménynek tekinthetők. Schoblocher Barbi remek frontember, és a srácokkal pedig nagyon jól kiegészítik egymást. Rendesen megmozgatták a jelenlévőket a Balaton partján. Ja és persze a kihagyhatatlan duett Vitáris Ivánnal is felcsendült. (Ivan and The Parazol).

 

13.

Soulwave

Akvárium Klub – KisHall

Koncertélmény: 9/10

Kalandor, Mindent Elhittem, Hazakísérlek… Jól csengő dalok, azaz igazi slágergyáros banda a Soulwave. Májusi koncertjükön remek energiák mozogtak, mindent beleadtak a srácok annak érdekében, hogy a végén mindenki elégedetten távozhasson az Akva kisebbik terméből.

 

 

12.

Fran Palermo

Ellátóház

Koncertélmény: 9/10

Az évtized utolsó Franpi koncertjén is megtapasztalhattuk azt, hogy mi is az az egyedi semmihez sem hasonlíthathó hangzás, amit csak tőlük lehet hallani. Külön kiemelendő Henri, mint az együttes frontembere, aki zenei hozzáértésével egyre magasabbra emeli a banda nívóját. Az új lemez anyagát Londonban veszik fel.


Fotógalériánk a koncertről itt megtekinthető

 

11.

Coma Cose (ITA)

Sziget 2019 – Európa Színpad by Ibis

Koncertélmény: 8/10

Klasszik férfi-női páros, ám a zene már egyáltalán nem klasszik, hanem egy egészen menő hangzás! A Coma Cose a dallamosabb hip-hopot képviseli indie beütéssel. Valószínűleg a szigeten kempingező olaszok nagyrésze jelen volt ezen a bulin, és ezzel együtt jött is az igazi mediterrán virtus. Ahogy azt a felvétel végén láthatjátok elég nehezen lehetett elszakadni ettől a hangulattól…

 

10.

Bagossy Brothers Company

Budapest Park

Koncertélmény: 10/10

Bagossy Norbiék az évek során nem érdemtelenül tettek szert népes rajongótáborra, akik koncertrejárásban is igen aktívak. Még a nyár kellős közepén is összejött 10 ezer ember egy "kis" közös éneklésre.

 
Fotógalériánk a koncertről itt megtekinthető

 

9.

Canzoniere Grecanico Salentino (ITA)

Müpa Budapest

Koncertélmény: 10/10

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar Európai Hidak nevezetű programsorozata a tavalyi évben Olaszország kultúráját és művészetét hozta el nekünk. Szeptember 22-én így táncoltatta meg a Müpa színháztermének vendégeit az olasz CGS zenekar, akik autentikus olasz Pizzica zenét játszanak. Ez a lüktetően izgalmas világzenei műfaj Dél-Olaszországból, azon belül is Puglia régióból ered. A Pizzica egyébként egy népszerű páros táncot takar itáliai barátainknál. Gondoltátok volna, hogy egy átlag vasárnap estén ilyen hangulat kerekedik fővárosunk első számú kultúrfellegvárában? :)


8.

IDER (UK)

A38 Hajó – Kiállítótér

Koncertélmény: 8/10

Fiatal Y-generációs brit lányok, akik már most megdöbbentően jó zenét csinálnak. Az IDER egy igazán vagány elektro-pop/indie formáció, akik lüktető és dallamos nótáikkal igencsak belopták magukat a szívünkbe. A londoni csajok november 8-án első ízben léptek fel hazánkban, helyszínként az A38 nyugodt hangulatú kiállítótere szolgált.

 


7.

Richard Ashcroft (UK)

Sziget 2019 – Dan Panaitescu Nagyszínpad

Koncertélmény: 9/10

Az ikonikus The Verve frontembere jött és 48 évesen előadta az egyik legmenőbb dalt, amit valaha hallhattunk… Ugyanis élőben átélni a Bittersweet Sympnhonyt talán több mint hidegrázós élmény. (Tudjátok a dalhoz készült klip annyiból állt, hogy Ashcroft lendületből végigsétált mindenen és mindenkin.) Ez az angol úriember nem csinál felesleges köröket, szimplán hitelesen kiáll a színpadra majd becsülettel végigtolja a számára megadott időkeretet.

 

6.

Ferris & Sylvester (UK)

Sziget 2019 – Ticketswap Music Box

Koncertélmény: 9/10

Kétségkívűl az egyik legkellemesebb meglepetés a 2019-es évben ennek a párosnak a koncertje volt. Nem meglepő, hogy ők is Londonból pottyantak a Sziget hangulatos „zenedobozához”, ahol két gitárral elvarázsolták a késő este összegyűlt már kissé megfáradt közönséget. Bámulatos dalokat hoztak (volt köztük Johnny Cash feldolgozás is), a fellépésük alatt pedig végig érződött, hogy mit is jelent számukra a zene. Akkor lesz majd 10 pontos ez az élmény, ha majd egy nagyobb helyszínen több ember előtt hallgathatjuk őket.

 

5.

Macklemore (USA)

Sziget 2019 – Dan Panaitescu Nagyszínpad

Koncertélmény: 9/10

Nem először és nem is utoljára. A showman, a rapper, akit isten is a fesztiválozóknak teremtett. Persze előfordul, hogy valaki nem kedveli Ben Haggerty hosszas beszédeit, de ő ettől is az, aki. Egy fesztiválfellépésen pedig valahogy úgy kell kinézni egy zenei performansznak, ahogy azt náluk láthatjuk.

 


4.

Florence + The Machine (UK)

Sziget 2019 – Dan Panaitescu Nagyszínpad

Koncertélmény: 10/10

Sok különleges előadó van a világban, de Florence Welch valahogy még közülük is kitűnik. A színpadi jelenlét, a megszólalások, a gyönyörű mondatok, a dalszövegek teljes átélése egyben tolmácsolása az őt áhítattal figyelők számára mind-mind arra enged következtetni, hogy korunk egyik legnagyobb hatású énekesnőjéről beszélhetünk. Hallgatva őt néha olyan érzés kapja el az embert, mintha csak ez lenne az utolsó fellépése zenekarával, és minden benne rejlő csodát szeretne kiadni magából. A „Shake It Out” dallama pedig még mindig valami elmondhatatlanul megindító és elementáris.

 


3.

ByeAlex és a Slepp

Akvárium Klub – NagyHall

Koncertélmény: 10/10

ByeAlex zenekarával karácsony előtt kétszer is megtöltötte a pesti zenei élet legismertebb helyszínét az Akvárium Klubot. És persze nemcsak megtöltötte, de a tőle megszokott profizmussal és alázattal állt a fellépéshez. Valljuk be az ünnepek előtti napokban nem sokan lennének képesek arra, hogy egymás utáni két napon is hibátlan koncertet tegyenek le az asztalra. Talán az "apró" dolgok mutatják azt, hogy kinek mit jelentenek a rajongók, és mit jelent az, hogy rengetegen hisznek a munkásságában.

Aki nem ismerné Alexet, annak egy kis adalék: Ő az, aki az elmúlt évek során milliós nézettségű klipeket dobott a piacra. Ő az, aki számos dalszöveget ír más énekesek számára és ő az, aki tudásával segíti, és folyamatosan támogatja a fiatal feltörekvő előadók/zenekarok karrierjét. Lehet imádni, vagy épp utálni, de az biztos, hogy amit ez az ember az elmúlt évek alatt letett az asztalra, az etalon lehet a pályatársak számára is.

 

 2.

L.E.J. (FRA)

A38 Hajó – Koncertterem

Koncertélmény: 10/10

Lucie, Élisa és Juliette Párizs egyik elővárosából Saint-Denis-ből kezdték meglovagolni a zene hullámait. Pop, világzene, rap, sőt még a klasszikus elemek is megjelennek dalaikban. Egy áprilisi napon töltötték meg teljesen a hajó koncerttermét, az eseményen jelenlévők pedig valószínűleg azóta is visszavágynak a hölgyek által teremtett frenetikus légkörbe. :) A zenekarból Lucie a koncert fináléjában még a rajongók közé is besétált mikrofonjával, ezzel is fokozván a hangulatot.

 

1.

Kodaline (IRL)

Sziget 2019 – Mastercard Színpad by A38

Koncertélmény: 10*/10

Földöntúli élmény nincs mit ragozni. Ahogy a fesztivál népe átveszi a színpadról áradó energiákat, majd egy nagy kórusként él az egész sátor az valami leírhatatlan érzés.

 

 


Borítókép: mocah.org

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9615374516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása