Különleges kulturális programokkal érkezik az első Erzsébetvárosi Filmnap!
2019. szeptember 30. írta: Kultúrjunkie

Különleges kulturális programokkal érkezik az első Erzsébetvárosi Filmnap!

popcorn-1085072_960_720.jpg

Ezen a napon két dokumentumfilmmel és egy jól ismert vígjátékkal kedveskednek az Erzsébetvárosi Filmnap látogatóinak. A filmek mellett a színpadon és a Pesti Magyar Színház előtti téren izgalmas zenei programokkal várják az ide látogató közönséget az olasz kultúra jegyében. Erzsébetváros az első ilyen rendezvénnyel hagyományt kíván teremteni az itt lakóknak és máshonnan érkezőknek. A szervezők célja a színvonalas szórakozás megteremtése, a különböző kultúrák megismertetése a zene és film világán keresztül.
efn_plakat.jpg

A kerületben rengeteg külföldi diák fordul meg, ezért eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik a dokumentumfilmeket. A szervezők bíznak abban, hogy nemcsak a magyar, de a külföldi vendégek is örömmel fogadják ezt a kezdeményezést.

A rendezvény 15.00 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik, ahol Erzsébetváros és az ország vezetői, ismert közéleti szereplői, színművészei, művészei is jelen lesznek. Az Erzsébetvárosi Filmnap fővédnöke Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, védnöke Dr. Bajkai István, országgyűlési képviselő, a rendezvény házigazdája pedig Vattamány Zsolt, Erzsébetváros Polgármestere.

Az esemény olasz sztárvendége Claudia Cardinale, a világ filmgyártásának egyik ikonikus alakja. A Volt egyszer egy Vadnyugat című film legendás olasz sztárja a mai napig elvarázsol mindenkit fantasztikus kisugárzásával, kedvességével.

Adriana Chiesa Di Palma,Carlo Di Palma világhírű olasz operatőr özvegye, aki nemzetközileg is elismert filmproducer-filmforgalmazó elhozza Budapestre a Víz és cukor című több fesztivál díjjal jutalmazott dokumentumfilmjét. Az egyedülálló budapesti premier előtti vetítésen a film rendezőjével, Fariborz Kamkarival is találkozhat a közönség.

A Nevem: Thomas című filmet a mindenki által jól ismert Terence Hill írta, és rendezte. A női főszerepet alakító Veronica Bittot szintén az Erzsébetvárosi filmnapok sztárvendégei között köszönthetitek.

Salvatore Borghese és Ricardo Pizzuti méltán híres olasz színészek és kaszkadőrök, akik a Bud Spencer-Terence Hill filmek elmaradhatatlan szereplői.

Bud Spencer emléke előtt tisztelegve a nap további részében bemutatják Király Levente rendező és forgatókönyvíró Piedone nyomában című portréfilmjét, amely a legendás színész életművét tárja a nézők elé.

A filmkínálat a dokumentumfilmmel azonban még nem ért véget, hiszen a Kincs, ami nincs című vígjátékot is megtekinthetik az érdeklődők eredeti szinkronnal, a benne szereplő két olasz színész-kaszkadőr társaságában.

A filmvetítést megelőzően a jól ismert színészek dedikálnak néhány szerencsés látogatónak.

Claudia Cardinale és a rendezvény tiszteletére Vásáry André előadja a Volt egyszer egy Vadnyugat című film főcímdalát, valamint a 100 tagú cigányzenekar 7 szólistája zenés műsorral szórakoztatja a közönséget.

A rendezvény műsorvezetői Ördög Nóra és Gianni Annoni.

Az esti jó hangulatról a nemzetközileg is elismert Spencer Hill Magic Band együttes gondoskodik élő nagykoncert keretében a színház előtti téren.

 

Lead kép: Pixabay

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9015184080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása