Magyar Állami Népi Együttes - Ezerarcú Délvidék |Galéria|
2019. szeptember 20. írta: Kultúrjunkie

Magyar Állami Népi Együttes - Ezerarcú Délvidék |Galéria|

dsc_9366_masolata.jpg

Szeptember 18-án a Müpa színházterme teljesen megtelt a néptáncművészet iránt érdeklődőkkel. Az est során a Magyar Állami Népi Együttes káprázatos előadásban mutatta be, hogy mitől is annyira ezerarcú az a bizonyos Délvidék. 

Az előadásra nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat Dancs Enikő Bianka, akinek csodálatos fotói révén bárki betekintést nyerhet a MÁNE lenyűgöző világába.

A Délvidék nemcsak a Kárpát-medencében képvisel különleges nemzeti, történelmi és kulturális sokszínűséget, hanem a soknemzetiségű Európában is kuriózumnak számít. Népek jöttek és mentek, letelepedtek és elűzettek, a sors néha nem volt könyörületes ehhez a tájhoz, ám az egyszerű ember mindig barátja maradt a szomszédjának. Ezt jeleníti meg a Magyar Állami Népi Együttes új produkciója.

Az előadás a Müpa és a Hagyományok Háza - Magyar Állami Népi Együttes együttműködésében valósult meg. - mupa.hu

A táncelőadásról készült képek itt megtekinthetőek:

Fotók: Dancs Enikő Bianka

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5215137952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása