Magyar Dal Napja a KOBUCI Kertben
2019. augusztus 22. írta: Kultúrjunkie

Magyar Dal Napja a KOBUCI Kertben

kobuci_webp_mdn19.png

Egy nagyon hosszú este és a hazai világzenei szcéna három meghatározó egyénisége ünnepli a Magyar Dal Napját Óbudán. FERENZI GYÖRGY ÉS AZ 1ső PESTI  RACKÁK, LAJKÓ FÉLIX és PALYA BEA  triumvirátusa a műfaj minden titkát és sokféle kortárs jelenét színreviszi SZEPTEMBER 8-án vasárnap a KOBUCI Kertben.

Hagyományaikhoz hűen a KOBUCI Kert ismét az őszi műsorkínálatának egyik legfontosabb eseményeként képviseli a nagy múltra visszatekintő MAGYAR DAL NAPJA folytonosságát. A koncertsorozattal a világzenei színpad három nagyágyúja definiálja a műfajt, és nyűgözi le a közönséget!  Mindhárom előadó zenei világa és művészete a KOBUCI kert már ismert és emblematikus alaphangjai közé tartozik.

Az estét az 1SŐ PESTI RACKÁK nem könnyen kategorizálható, elsőrangú világzenéje kezdi. A Rackák anyanyelve a rockandroll, szenvedélyük a népzene, és e kettő ötvözetéből teremtik meg saját, megismételhetetlen stílusukat.  FERENCZI GYÖRGY vezetésével a banda estéről estére hatalmas utat jár be Kalotaszegtől Nashville-ig – és vissza. Zenéjük a legarchaikusabb hagyományok és a legforradalmibb, modern világok között közvetít: az individuálisabb kifejezési formák és a közösségi lét, Petőfi és Hendrix, a cajon és a herfli egyaránt és egyként a sajátjuk. A zenekar ezzel az estével búcsúzik a fesztiválszezontól.  

LAJKÓ FÉLIX, avagy az ördög hegedűse, a Vajdaság Paganinije szólóban, duóban, trióban, klasszikus és világzenei műfajban, hegedűn, citerán, fütyülve, suttogva, de révületet keltő trance-ben is ugyanazt az ismételhetetlen zenei világot és tehetséget képviseli. A Magyar Dal Napja sorozatban most új zenei szövettel, új zenésztársakkal, új hangulatokkal érkezik Félix, és vele minden, ami "elsősorban zene... és az utolsóban is" - ahogy ő fogalmazott.

PALYA BEA  művészete szintén olyasvalami a hazai könnyűzenei palettán, ami a Magyar Dal Napja legszebb hagyományait nemesíti. Bea zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, bolgár, szefárd és indiai zene is épp úgy, mint a kortárs dal-költő egyéniségek munkássága, mint Leonard Cohen, Joni Mitchell vagy épp Aretha Franklin. Egy megütköztetően személyes, nő világ az övé, ami újra és újra lenyűgözi a közönséget az őszinteségével. 2018-ban megjelent albumuk címe a Hazatalálok akár az este mottója is lehetne. 

További információ, jegyek!

TELJES PROGRAM
17.30 Ferenczi György ès az 1ső Pesti Rackák
19.20 Lajkó Fèlix
21.10 Palya Bea

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5015019932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása