Új klippel jelentkezett a Szigeten is fellépő Carnival Youth
2019. augusztus 11. írta: Kultúrjunkie

Új klippel jelentkezett a Szigeten is fellépő Carnival Youth

cy_otmcsts.jpg

A lett indie-rock trió kereken egy héttel új lemeze, a Good Luck előtt még meglepett bennünket egy vadiúj klippel. A Carnival Youth augusztus 12-én játszik a Szigeten, de szeptemberben a Dürer Kertben is bemutatják új lemezüket.

Az Only the Moon Can See the Sun az álmok és a valóság között egyensúlyoz. Ez a zenekar negyedik single-je az augusztus 16-án érkező új lemezről. Az új számról Emils Kaupers mesélt: “Ez a dal a késlekedésről szól. Úgy hiszem, mindenkinek vannak olyan gondolatai, amelyeket egyszerűen nem tud kiverni a fejéből és megakadályozzák abban, hogy igazán boldog lehessen. Szeretnénk velük megbírkózni, de könyebb újra és újra lerázni őket és ez a folyamat örökké lehúzhat. Nehéz megtenni végre az első lépést, de ez a dal arra ösztönöz, hogy legyünk bátrak.”

A klipet Aluksne-ben forgatták, Lettországban, a rendezői pedig Ieva Aleksejeva és Peteris Viksna voltak. Utóbbi beszél a videóról: “A klip összekapcsolja az álmokat és a valóságot, a dalszöveget használva referenciapontként. A dalszöveget szószerint és különféle absztrakt asszociációkon keresztül is feldolgoztuk, felhasználva a szavak mögött rejlő szimbólumokat.”

A hamarosan érkező Good Luck CD-n és vinyl-en is elérhető lesz. A lemezt a Red Bull Studiosban vették fel Braziliában.  Régi partnerük, Gatis Zakis volt a producer, a keverést pedig a Grammy-díjas Nicolas Verhnes végezte. Ő korábban többek mellett a The War on Drugs, az Animal Collective, a Deerhunter vagy a Dirty Projectors felvételein dolgozott, míg a masterért Greg Calbi felelt, aki a New York-I stúdiójában többek között az Interpol és az Arcade Fire anyagaiért is felelt.

A Carnival Youth, Budapesten a Sziget után szeptember 22-én, a Dürer Kertben mutatja be új lemezét, de egy nappal korábban fellépnek Debrecenben is.

 

 Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5915004956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása