Irodalom és zene az A38-on
2019. július 02. írta: Kultúrjunkie

Irodalom és zene az A38-on

Balaton-koncert, kortárs irodalmárok és feltörekvő művészek a PIM az A38 Hajón júliusi programjában

65224253_2267636813274243_6199885815485562880_o.jpg

Jegyár: minden említett programra 500 Ft, jegyek vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Négy különböző tematikában, egy alternatívzenei legendával és friss fellépőkkel folytatódik minden kedden a Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó zenei-irodalmi crossover programsorozata. Július 2-án szárnypróbálgató tehetségek mutatkoznak be, egy héttel később irodalmárok improvizálnak zenére a Spoken Word esten. Július 16-án egy igazi underground legenda, a Balaton ad koncertet, július 23-án Finy Petra költő lép színpadra a kortárs szerzők estjén. Erre a hónapra egy ötödik program is jut: július 30-án Baricz Gergő érkezik az A38 Hajó fedélzetére zenekarával.

A májusban indult együttműködés rendhagyó irodalmi-zenei programot hoz el a minden kedden az A38 Tetőteraszára. Az alkotók kilépnek a falak közül, a fedélzeten eddig ismeretlen oldalukkal is találkozhat a közönség. A produkciók során a fellépők új köntösbe öltöztetik a tartalmat: minden estéhez tartozik zenei kíséret is, melyet – a fent említett headlinereken kívül – a programsorozat rezidens zenekara, az ATMO biztosít.

A hónap első keddje az elsőkötetes szerzőké, dobbantó zenekaroké és költőké, akiknek versén még alig száradt meg a tinta, ez a Deck – Fedélzeten az új arcok. Feltörekvő zenészek és irodalmárok találkoznak július 2-án: egy jazz tanszakon alakult popzenekar, a Nene koncertjét élvezhetjük Nagy Lea költővel és Szente Anita prózaíró felolvasásaival karöltve.

A július 9-i spoken word eseményen a zene és az a szöveg szimbiózusa kerül főszerepbe. Ezeken az eseményeken mindig valami korábban nem létező születik, ami túlmutat az önmagában zenei vagy olvasási élményeken. A fellépők az ATMO zenekarral és DJ Palotaival vállvetve megmutatják, hogyan lehet bulizni egy irodalmi esten.

Az irodalmi elődök előtt tisztelgő Árnyjátékok sorozat a Csáth-est és az Arany János-verskoncert után élő legendákat ünnepel az A38 Hajón. Július 16-án – öt évvel legutóbbi, A38-as koncertjük után – a Balaton zenekar érkezik a fedélzetre, akik belvárosi klubjaik után egy nagyobb lélegzetvételű, egész életművüket felölelő előadással készülnek.

Hátrahagyja a hagyományos irodalmi kereteket a sorozat július 23-i, kortárs szerzőket bemutató eseménye, amelyen Finy Petra lesz a vendégünk. Az írónő versei és regényei kerülnek terítékre egy kiadós beszélgetés keretében, amihez az ATMO biztosítja a zenei kontextust.

Zárásként július 30-án Baricz Gergő és zenekara, a Loyal lesz a vendége a fiatal irodalmárokat és zenészeket összehozó sorozat, a Deck vendége.

A programok este 8-kor kezdődnek az A38 Tetőteraszán (kivéve a július 23-i, Kiállítótérben rendeztt eseményt), jegyek az A38 honlapján válthatók. Minden műsor élőben követhető az A38 YouTube-csatornáján.

Facebook esemény

 

Sajtóinformáció: A38 Hajó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5814921884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása