Vadméz premier a Belvárosi Színházban
2019. május 08. írta: Kultúrjunkie

Vadméz premier a Belvárosi Színházban

Az évad vígjátéka Ötvös Andrással a főszerepben

vadmez_olvasoproba_penzes_kristof.jpg

Az Orlai Produkciós Iroda 2019. június 24-én tartja a Belvárosi Színházban legújabb bemutatóját: Michael Frayn zseniális vígjátékát, a Vadmézet a Jászai Mari-díjas színész, rendező Znamenák István állítja színpadra. A Magyarországon is méltán népszerű angol szerző darabja igazi, kacagtató „tévedések vígjátéka”, amelyben ezúttal Ötvös András vezetésével Ullmann Mónika, Mészáros Máté, Nagy Dániel Viktor, László Lili és Radnay Csilla gabalyodik az érzelmek, és persze a humor hálójába.  

Van, akinek minden megadatik: humor, intelligencia, kényelmes élet és tisztes egzisztencia... no meg négy gyönyörű nő szerelme, akik közül az egyik ráadásul a hű felesége. Közeleg a nyár, kezdődnek a kerti mulatságok, és az egyre nagyobb hőségben lassan mindenki fejét veszti a napfénytől, az alkoholtól – és a szenvedélytől… és ha a történet is ismerősnek hatna, az nem feltétlenül tévedés... 

„A férfi-nő relációkban mindig van valami olyan küzdelem, ami rendkívül izgalmassá teszi ezeket. A főszereplőnknek egészen sajátságos viszonya van a gyengébb nem képviselőihez, minden kapcsolatát körüllengi valami megfejthetetlen titok, ami állandóan ott van, és ami a nőket ehhez a szörnyeteghez vonzza. Mi az, ami miatt ez a nem tisztességes, kicsit sem kedves ember, aki tulajdonképpen gyötri és megalázza a nőket és férfitársait egyaránt, mégis rajongást vált ki mindenkiből? Az érdekel, hogy mi ez a titok, erre a kérdésre fogjuk keresni a választ.” – mondta Znamenák István a Vadméz olvasópróbáján.

Michael Frayn darabjának ősbemutatója 1984-ben a Londoni Nemzeti Színházban volt. Az előadás azonnal elnyerte a szakma legrangosabb díját, az Olivier Awards-ot, méghozzá három kategóriában (Ian McKellen / Actor of the Year, Christopher Morahan / Director of the Year, John Gunter / Designer of the Year). Két évvel később a New York-i Virginia Theatre-ben Kim Cattrall és Kate Burton játszották a női főszerepeket. A vígjáték népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a fergeteges színpadi sikerek után a BBC 2010-ben és 2018-ban is rádiójátékot készített belőle, előbb Ian McKellen, majd David Tennant főszereplésével.

Szereplők: Ötvös András, László Lili, Mészáros Máté, Ullmann Mónika, Radnay Csilla, Nagy Dániel Viktor, Grisnik Petra, Pataki Ferenc, Papp János, Ficzere Béla, Fellinger Domonkos, Takács Zalán

Dramaturg: Zöldi Gergely

Díszlet: Znamenák István

Jelmez: Cselényi Nóra

Rendező: Znamenák István

Producer: Orlai Tibor

Előadások időpontjai: június 24., 25., 26., 27., Belvárosi Színház

Forrás: Sajtóanyag

Fotó: Pénzes Kristóf

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8314815580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása