Visszatért a The Chemical Brothers – megjelent a No Geography
2019. április 14. írta: Kultúrjunkie

Visszatért a The Chemical Brothers – megjelent a No Geography

image003_6.jpg

A No Geography már a készülését illetően is különleges album: Tom Rowlands és Ed Simons ugyanis kétszer is nekifutott felvételének.

A munkakörülmények sem mindennapiak voltak. Már meglévő stúdiójukon belül létrehoztak még egy szobát, ahová bepakolták a Rowlands padlásán porosodó felszerelést, amit első két albumuk felvételéhez használtak utoljára, több mint 20 évvel ezelőtt.

kísérleti helyszín tökéletesnek bizonyult arra, hogy legalább annyira izgalmas és eredeti megoldásokkal teli album szülessen, mint a korábbiak. A címadó dalban például megidézik a ’60-as évek egyik legfurcsább szolgáltatását, a Dial-A-Poemet. Ennek ötlete John Giorno költő és a beat-koszak egyik meghatározó alakja, William Burroughs fejéből pattant ki, a lényege pedig az volt, hogy ha bárki felhívta a Dial-A-Poem telefonszámát, véletlenszerűen lejátszottak neki egy versfelvételt.  

 A No Geography egyediségében a mára klasszikusnak számító Exit Planet Dust debütáló és a 2010-es Further lemezekhez hasonlítható.

Helyet kapott rajta a már single-ként megjelent Free Yourself, a MAH, a Got To Keep On (ennek klipjét Michel és Oliver Gondry rendezte) és a legfrisebb kislemez, a We’ve Got To Try is. A lemezen több dalban is közreműködik a norvég énekes/dalszerző Aurora, aki a banda stúdiójában írta meg és vette fel részeit a dalokhoz – a lemezt nyitó Eve Of Destruction-ben pedig a japán Nene rappel.

A lemezt itt tudod meghallgatni!

Forrás: Universal Music Hungary

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr914763588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása