Örömteli, spontán és szellemes
2019. április 14. írta: Kultúrjunkie

Örömteli, spontán és szellemes

The Wave Pictures a Dürer Kertben

thewavepictures.jpg

Az Egyesült Királyság egyik legkedveltebb zenekara, a The Wave Pictures először látogat Budapestre. A kedves, történetmesélős gitárpop trió koncertjét április 19-én csíphetjük el a Dürer Kertben.

A The Wave Pictures örömteli, spontán és szellemes gitárpopot játszik. A brit trió igen termékeny: az elmúlt évben két lemezt is megjelentettek. A Brushes With Happiness azt a kísérleti vonalat vitte tovább, amit 2016-ban kezdtek meg az A Season In Hull-lal, azaz a lemezt egy az egyben, akusztikusan rögzítették a stúdióban. Az album varázsát így a komplett improvizáció adta, ahogy a zenekar által csodált jazz és blues lemezek is születtek.

Ugyanezzel a metódussal készült az év második felében érkezett Look Inside Your Heart is, éppen ezért a késő éjjel rögzített dalokat apró kis kuncogások, csicsergések fűszerezik és teszik még spontánabbá. Egy vidám felvétel, a barátságot, boldogságot és részeg bulikat ünnepelve. Ahogy arra Dave Tattersall, énekes-gitáros rávilágít a Look Inside Your Heart egyfajta a gépekkel szembeni kiáltás, hiszen míg egy számítógép képes legyőzni egy világbajnokot, addig egy gép sosem tud az övékéhez hasonló örömteli, spontán, vidám, költői és megtört zenét játszani.

A Jonny Helm, Dave Tattersall és Franic Rozycki alkotta trió kb. húsz éves fennállása alatt az Egyesült Királyság egyik legtermékenyebb és legkedveltebb előadójává vált. A The Wave Pictures humoros, kedves, helyenként melankolikus, történetmesélős zenéjére pedig nem utolsósorban táncolni is remekül lehet, ahogy azt a legutóbbi, Roosevelt Skyes klipjében is prezentálják. Teszteld le magad is a srácok első magyarországi koncertjén, április 19-én a Dürer Kertben.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
The Wave Pictures (UK)
Helyszín: Dürer Kert
Időpont: 2019. április 19. 19:30
Belépő: 1.000 / 1.500 Ft
Elővétel: https://tixa.hu/thewavepictures2019_durerkert és Dürer Kert
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/300013477348440/


Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7414763610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása