Városi séta Ady Endre életének nyomában
2019. január 17. írta: Kultúrjunkie

Városi séta Ady Endre életének nyomában

Légy a kedvesem Pesten! különkiadás

49781266_2213761541988471_3009505703388774400_n.jpg

2019. január 26-án Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékezünk. Az alkalomból a Beyond Budapest egyik legnépszerűbb sétája, a Légy a kedvesem Pesten! különkiadással jelentkezik. A séta fő tengelye a Veress Pálné utca, ahol az érdeklődők megtekinthetik a költő egykori lakását, amelyet Csinszka rendezett be neki. Továbbá megismerhetik a résztvevők Ady és édesanyja, az „ides” kapcsolatát is. l1011281.jpg

„S íme – havaz…Szamárság volt, most már belátom, Becsapni a télikabátom…” – Ady Endre ezekkel a szavakkal zárja A hó című versét. A január friss, hideg időt és csillogó hópelyheket hozott. A Beyond Budapest csapata ennek ellenére töretlen lelkesedéssel várja a sétálókat az év első, hűvösebb hónapjában is.

A város tele van szerelemmel. Elég csak egy utcán végig mennünk, és a közel-és régmúlt nagy szenvedélyei bontakoznak ki előttünk. A séta fő tengelye a Veress Pálné utca. A séta során a résztvevők megtekintik az utca névadójának szobrát, és megismerik életútját, aki életét a nők tanításáért való küzdelemnek szentelt. A túra részeként ellátogatunk Ady Endre Veress Pálné utcai lakásába is, amelyet Csinszka rendezett be neki, és megismerkedünk Ady és édesanyja, az „ides” kapcsolatával is.

A Beyond Budapest Sightseeing csapata több, mint 10 éve vezet szocio-kulturális városnéző sétákat Budapesten. Kezdetben elsősorban a Nyolcadik kerületben kalauzolták az érdeklődőket, de egy ideje már a város más területei felé is kikacsintgatnak, különösen a Belváros és Óbuda irányába. Mára specialitásukká vált, hogy a város mélyére hatolva, annak valódi arcát, lakóit mutatják be.

A Beyond Budapest szervezőinek célja, hogy „programjaink során a múlt és a jelen átélhetővé, megérthetővé váljon. Törekszünk rá, hogy vendégeink velünk, egymással és a várossal is interakcióba lépjenek. Ezért kreatív eszközökkel, minőségi turisztikai programokat kínálunk.”

 További információ és regisztráció: www.beyondbudapest.hu

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7114569482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása