Kis csendek a filmforgatás kavalkádjában
2018. november 22. írta: Kultúrjunkie

Kis csendek a filmforgatás kavalkádjában

20841912_919786741509003_2921600002380491353_n.jpg

Videoklip készült a Rossz versek filmzenéjének első, Most című dalához.  A megújult VAN filmzenekar Te nem (Rossz versek filmlemez) című nagylemezének megjelenéséig már csak decemberig kell várni.

Akárcsak első rendezése, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan esetében, Reisz Gábor új alkotásának, a Rossz verseknek is meghatározó eleme a zene. A Most az első dal, amit az albumról megismerhet a közönség, melynek zenei témája többször felbukkan a filmben. A szerzeményhez egyedi hangulatú klip is készült a film felvételeinek nyersanyagából. – Azokból a kis csendekből vágtuk, amikor a csapó csattanásával már elindult a felvétel, de a rendezői “Tessék”, ami a jelenet valódi indulását jelzi, még nem szólalt meg – mesélte Gábor. – Felfoghatatlan valahol, hogy a hatalmas, kaotikus forgatag közepén mindig ott van egy ilyen mozdulatlan csend – mondta, majd hozzátette, a dal számára arról a pillanatról szól, amikor „valakiben nincs még, de nincs már se.”

A rendező még 2015-ben, Párizsban, a film forgatókönyvének kidolgozása közben kezdett el témákat, dallamokat írni, amelyek végleges formáját és hangzását a megújult VAN filmzenekarral közösen alakították ki. A film előkészítésével, majd forgatásával párhuzamosan, Kálmán Andrással, Koroknay Andrással, Csorba Lócival írták és hangszerelték meg a Rossz versek tizenegy dalból és egyéb instrumentális tételekből álló filmzenéjét. Az új albumnál nem ragaszkodtak az akusztikus hangzáshoz, Kálmán András billentyűs analóg és elektroakusztikus hangszerei dominálnak valamennyi dalban.További újdonság, hogy Burucs Szabolcs énekes-dobos belépésével az ütőszekció két főre bővült. A vonósnégyestől a nagyzenekari felvételig rengeteg különféle hangszerelésű zenei betét készült, ezzel is erősítve a film eklektikus stílusát. A több mint fél éven át tartó munka után a szerzők a dalokat új tagukkal, Szendrey-Nagy Olivér énekessel vették fel. A tizenegy dal mellett a filmzene többi tételét is tartalmazó, Te nem (Rossz versek filmlemez) című album decemberben jelenik meg.

A Toldi moziban december 13-án, a Rossz versek premier előtti vetítését követően tartják az album bemutató koncertjét. A dalok a koncert előtt elérhetők lesznek Spotify-on is.

A Most című videóklipet Gorácz Vanda vágta.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Cirko Film forgalmazásában, az RTL Magyarország koprodukciójában.

 

 Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8814386164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása