Filmes slágerek Lady Gagától
2018. október 11. írta: Kultúrjunkie

Filmes slágerek Lady Gagától

Máris legendásként emlegetik Lady Gaga filmes dalait

image003_2.jpg

Október 4-től látható a magyar mozikban  Lady Gaga és Bradley Cooper közös filmje, az A Star Is Born (Csillag születik). A történet már sokaknak ismerős lehet, hiszen a film negyedik remake-jéről van szó: a legutóbbi, 1976-os változatban Barbra Streisand és Kris Kristofferson volt a főszereplő.

A mozifilm különlegessége, hogy Bradley Cooper énektudását is megcsillogtatja benne, illetve hogy rendezőként is itt debütál. A Star Is Born pedig a popikon első filmje, amelyben főszerepet kap.

A filmben elhangzó dalok mindegyikét élesben rögzítette a stáb: közülük néhány jelenetet a 2017-es Coachella fesztiválon vettek fel, ahol Lady Gaga volt az egyik fő fellépő.

Gaga az albumon zeneszerzőként is közreműködött, emellett pedig ő és Cooper több neves zenésszel dolgozott együtt: ilyen például Lukas Nelson, aki a filmben is szerepel Cooper zenekarának egyik tagjaként. A lemezen pedig olyan sztárproducerek és -songwriterek is rajta hagyták kezük nyomát, mint Jason IsbellMark Ronson, vagy Diane Warren.

A lemezen 18 dal szerepel – a legtöbb teljesen új, de helyet kapott rajta egy csodás La Vie En Rose-feldolgozás is.

A Csillag születik díszbemutatója a Velencei Filmfesztiválonvolt, és azonnal a kritikusok kedvence lett. Az előrejelzések alapján a film a Golden Globe-on és az Oscaron is ott lesz a legesélyesebbek között, Cooper például már első filmjével szerezhet egy legjobb rendezőnek járó jelölést. Az OST-ről elsőként megjelent dalt, a Shallow-t pedig már most esélyesnek tartanak Legjobb eredeti dalnak járó Oscarra.

A lemezt itt tudod meghallgatni. 

Forrás: Universal Music Hungary

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8214295979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása