#ReggeliKönnyed
FÜGÉS PANINI
Fotó: Lollipop
adagonként egy sokmagvas buci
adagonként egy füge
brie sajt - vaj
Elkészítés:
Vágjuk ketté a bucit, kenjük meg jó minőségű vajjal mindkét felét. Vágjuk fél ujjnyi vastag csíkokra a brie sajtot és sorakoztassuk a zsömlébe. Karikázzuk fel a fügét és helyezzük a gyümölcsdarabokat a sajt tetejére. Tegyük rá a szendvicsünkre a buci tetejét majd helyezzük néhány percre a grillsütőbe.
Amennyiben nem áll rendelkezésünkre elektromos grill, úgy nyugodtan használjuk a hagyományos sütőnket. A sütőből frissen kivett paninit melegen fogyasszuk.
TIPP: Tovább fokozhatjuk az ízhatást, ha a brie sajt és a füge közé hajszálvékonyra szeletelt sonkát teszünk, hiszen annak sóssága és a füge édessége különleges ízkombinációt fog eredményezni.
A teljes receptért kattintsatok ide: Lollipop
#HúsÉsSárm
INDIAI HÚSGOMBÓC RIZZSEL
Fotó: Városi Konyha
Hozzávalók 2 főre:
40 dkg sertés darált hús
1 fej vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi friss gyömbér - 1 csokor koriander
1 doboz kókusztej
fél lime leve
2 teáskanál garam masala fűszer - 2 teáskanál kurkuma - 1 csipet chilipehely – só - kókuszolaj
Elkészítés:
A darált húst gyúrd össze a garam masala-val, 1 teáskanál kurkumával és sóval. Formázz belőle diónyi gombócokat és egy serpenyőben kókuszolajon pirítsd meg minden oldalukat. Ha kész a hús, tedd félre. A serpenyőbe, ha szükséges, tegyél még kókuszaolajat, és pirítsd meg rajta a felaprított hagymát, és fokhagymát. Pár perc után reszeld hozzá a gyömbért, és pirítsd őket össze. Öntsd fel a kókusztejjel, fűszerezd kurkumával, sóval és chilipehellyel, majd a felapírott koriander levéllel és a lime levével. Forrald össze, majd tedd bele a gombócokat. Kis lángon 20-25 perc alatt főzd készre. Rizzsel tálald.
A teljes receptért kattintsatok ide: Városi Konyha
#ValamiMás
RICOTTÁS-SPENÓTOS BATYU
Fotó: Városi Konyha
Hozzávalók 8 db-hoz:
1 csomag hűtőpultos leveles tészta
1/2 doboz ricotta
2 marék bébi spenót
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A leveles tésztát tekerd ki a csomagból, és kockázd fel 8 darabra. Minden kocka közepére tegyél egy kupac ricottát, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, majd borítsd be bébi spenót levelekkel. A leveles tészta sarkait hajtsd fel, csippentsd össze, így készíts kis batyukat. Kend meg felvert tojással, vagy ha van a sütésből kimaradt tojásfehérjéd, akkor azzal, és tedd 180 fokos sütőbe 10-15 percre. Reggelire, vagy uzsonnára tökéletes harapnivaló.
A teljes receptért kattintsatok ide: Városi Konyha
#ÚjHullám
Kesukrémsajt friss zöldfűszerekkel
Fotó: GreenChili-Vegan Blog
1 bögre kesudió (előtte minimum egy éjszakár beáztatjuk, majd lecsepegtetjük)
3 ek sörélesztőpehely - 1/2 tk fokhagymapor
1/2 citrom leve - só, bors ízlés szerint - friss petrezselyem, snidling, bazsalikom
Elkészítés:
A kesudiókat egy éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Ezután leöntjük róla a vizet, majd egy aprítógépbe tesszük a többi hozzávalóval együtt. A friss zöldfűszereket csak a legvégén adjuk hozzá. Addig aprítjuk amíg el nem érjük a megfelelő krémes állagot. Ha nem elég krémes adhattok hozzá még egy evőkanál vizet. Ha elkészült a krémsajt összekeverjük a finomra vágott fűszernövényekkel és már fogyaszthatjuk is. Pirítóssal és szendvicsekbe is kiváló.
A teljes receptért kattintsatok ide: GreenChili – Vegan Blog
#ÉdesekÉsSzépek
Teljes kiőrlésű almáspite cukormentesen
Fotó: UltraFutAnya
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g margarin - 15 g Negyedannyi Ugyanannyi édesítő
1 tojás sárgája - 75 g tejföl
negyed tk szódabikarbóna - pici só - kevés búzakorpa/zabkorpa a hintéshez
1000 g alma - 15 g Negyedannyi Ugyanannyi édesítő - 2 g fahéj - 50 g margarin
Elkészítés:
A margarint a cukorral és a tojás sárgájával habosra keverem, majd hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet, sót és tejfölt. Összedolgozom, és alufóliába csomagolva addig hűtőben pihentetem, amíg elkészítem a tölteléket. Az almát meghámozom, lereszelem a nagylyukún, és a többi hozzávalóval együtt egy edényben addig párolom, amíg elfő alóla az összes folyadék. A tésztát kétfelé osztom, az egyik lapot beleteszem a kivajazott-lisztezett gyümölcstorta formába, ráöntöm és elegyengetem a tölteléket, majd befedem a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét bekenem a tojásfehérjével és villával megszúrkálom. Légkeverésen 170 fokra előmelegítve kb 40 percig sütöm.
A teljes receptért kattintsatok ide: Ultra FutAnya
Borítókép: Lollipop | Városi Konyha
(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)