Ínyenc5ös – 5 tuti recept szeptemberre
2018. szeptember 18. írta: Kultúrjunkie

Ínyenc5ös – 5 tuti recept szeptemberre

Ezeket az ételeket mindenképp készítsd el ebben a hónapban

img_1753.JPG

#ReggeliKönnyed

FÜGÉS PANINI

fugespanini2.jpgFotó: Lollipop

adagonként egy sokmagvas buci  

adagonként egy füge  

brie sajt - vaj

Elkészítés:

Vágjuk ketté a bucit, kenjük meg jó minőségű vajjal mindkét felét. Vágjuk fél ujjnyi vastag csíkokra a brie sajtot és sorakoztassuk a zsömlébe. Karikázzuk fel a fügét és helyezzük a gyümölcsdarabokat a sajt tetejére. Tegyük rá a szendvicsünkre a buci tetejét majd helyezzük néhány percre a grillsütőbe.

Amennyiben nem áll rendelkezésünkre elektromos grill, úgy nyugodtan használjuk a hagyományos sütőnket. A sütőből frissen kivett paninit melegen fogyasszuk.

TIPP: Tovább fokozhatjuk az ízhatást, ha a brie sajt és a füge közé hajszálvékonyra szeletelt sonkát teszünk, hiszen annak sóssága és a füge édessége különleges ízkombinációt fog eredményezni.

A teljes receptért kattintsatok ide: Lollipop

 

#HúsÉsSárm

INDIAI HÚSGOMBÓC RIZZSEL

indiai_husgomboc.JPGFotó: Városi Konyha

Hozzávalók 2 főre:

40 dkg sertés darált hús

1 fej vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma

1 ujjnyi friss gyömbér - 1 csokor koriander

1 doboz kókusztej

fél lime leve

2 teáskanál garam masala fűszer - 2 teáskanál kurkuma - 1 csipet chilipehely – só - kókuszolaj

Elkészítés:

A darált húst gyúrd össze a garam masala-val, 1 teáskanál kurkumával és sóval. Formázz belőle diónyi gombócokat és egy serpenyőben kókuszolajon pirítsd meg minden oldalukat. Ha kész a hús, tedd félre. A serpenyőbe, ha szükséges, tegyél még kókuszaolajat, és pirítsd meg rajta a felaprított hagymát, és fokhagymát. Pár perc után reszeld hozzá a gyömbért, és pirítsd őket össze. Öntsd fel a kókusztejjel, fűszerezd kurkumával, sóval és chilipehellyel, majd a felapírott koriander levéllel és a lime levével. Forrald össze, majd tedd bele a gombócokat. Kis lángon 20-25 perc alatt főzd készre. Rizzsel tálald.

A teljes receptért kattintsatok ide: Városi Konyha

 

#ValamiMás

RICOTTÁS-SPENÓTOS BATYU

spenotos_ricottas_batyu.JPGFotó: Városi Konyha

Hozzávalók 8 db-hoz:

1 csomag hűtőpultos leveles tészta

1/2 doboz ricotta

2 marék bébi spenót

só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A leveles tésztát tekerd ki a csomagból, és kockázd fel 8 darabra. Minden kocka közepére tegyél egy kupac ricottát, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, majd borítsd be bébi spenót levelekkel. A leveles tészta sarkait hajtsd fel, csippentsd össze, így készíts kis batyukat. Kend meg felvert tojással, vagy ha van a sütésből kimaradt tojásfehérjéd, akkor azzal, és tedd 180 fokos sütőbe 10-15 percre. Reggelire, vagy uzsonnára tökéletes harapnivaló.

A teljes receptért kattintsatok ide: Városi Konyha

 

#ÚjHullám

Kesukrémsajt friss zöldfűszerekkel

40651281_1868809246497928_8529915413335638016_n.jpgFotó: GreenChili-Vegan Blog

1 bögre kesudió (előtte minimum egy éjszakár beáztatjuk, majd lecsepegtetjük)

3 ek sörélesztőpehely - 1/2 tk fokhagymapor

1/2 citrom leve - só, bors ízlés szerint - friss petrezselyem, snidling, bazsalikom

Elkészítés:

A kesudiókat egy éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Ezután leöntjük róla a vizet, majd egy aprítógépbe tesszük a többi hozzávalóval együtt. A friss zöldfűszereket csak a legvégén adjuk hozzá. Addig aprítjuk amíg el nem érjük a megfelelő krémes állagot. Ha nem elég krémes adhattok hozzá még egy evőkanál vizet. Ha elkészült a krémsajt összekeverjük a finomra vágott fűszernövényekkel és már fogyaszthatjuk is. Pirítóssal és szendvicsekbe is kiváló.

A teljes receptért kattintsatok ide: GreenChili – Vegan Blog

 

#ÉdesekÉsSzépek

Teljes kiőrlésű almáspite cukormentesen

almas.JPGFotó: UltraFutAnya

250 g teljes kiőrlésű búzaliszt

100 g margarin - 15 g Negyedannyi Ugyanannyi édesítő

1 tojás sárgája - 75 g tejföl

negyed tk szódabikarbóna - pici só - kevés búzakorpa/zabkorpa a hintéshez

1000 g alma - 15 g Negyedannyi Ugyanannyi édesítő - 2 g fahéj - 50 g margarin

Elkészítés:

A margarint a cukorral és a tojás sárgájával habosra keverem, majd hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet, sót és tejfölt. Összedolgozom, és alufóliába csomagolva addig hűtőben pihentetem, amíg elkészítem a tölteléket. Az almát meghámozom, lereszelem a nagylyukún, és a többi hozzávalóval együtt egy edényben addig párolom, amíg elfő alóla az összes folyadék. A tésztát kétfelé osztom, az egyik lapot beleteszem a kivajazott-lisztezett gyümölcstorta formába, ráöntöm és elegyengetem a tölteléket, majd befedem a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét bekenem a tojásfehérjével és villával megszúrkálom. Légkeverésen 170 fokra előmelegítve kb 40 percig sütöm.

A teljes receptért kattintsatok ide: Ultra FutAnya

 

Borítókép: Lollipop | Városi Konyha

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2014244377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása