Pénteken igazi nagyágyúkkal indul Magyarország első erdőfesztiválja
2018. augusztus 27. írta: Kultúrjunkie

Pénteken igazi nagyágyúkkal indul Magyarország első erdőfesztiválja

Jön az Ohmydeer Fesztivál Nagykanizsán

ohmydeer_bb_1.jpg

A nagyszínpadon olyan sztárok koncerteznek, mint a MORCHEEBA (UK), ÁKOS, a WELLHELLO, a TOPLOADER (UK), a 30Y, Szabó Balázs Bandája, a Hősők és a Blahalouisiana, míg az erdei színpadon az elektronikus zene külföldi szupersztárjai, az APPARAT (GER), a WEVAL (NL), valamint a minap újonnan bejelentett HOT CHIP (UK) lépnek fel, de itt lesz a magyar elektronikus és underground szcéna szinte minden jeles képviselője, köztük Zagar, a Middlemist Red, a Fran Palermo és a Dope Calypso is. 

Augusztus 31-én és szeptember 1-jén egészen új arcát mutatja meg a Nagykanizsa melletti erdő és tó, hiszen három színpadon csaknem 40 zenekar és DJ lép fel, valamint a tó környékét olyan látványos dekorációkkal látják el, amely magyarországi viszonylatban is egyedi fesztiválhelyszínné varázsolja az egyébként is csodaszép környezetet. A merőben új fesztivál iránt már az ország minden pontjáról érdeklődnek, az utolsó héten további rohamra számítanak a szervezők.

A fesztivál megálmodói fontosnak tartják a lehető legmagasabb szintű összhangot a kortárs zenei program és a természet között, így a Nagykanizsa mellett található tó mellett megrendezett esemény számos pontja hívja fel a figyelmet a környezettudatos szórakozásra. Ezért kizárólag lebomló poharakat használnak, a fellépőket elektromos meghajtású autókkal szállítják a fesztivál területén, sőt a fesztiválon minden egyes közösségi média aktivitás (like, megosztás) forintosítható támogatássá alakul, amelyet a szervezők a fesztivál zárultával a Zalaerdő számára ajánljanak fel, így támogatva Magyarország és Zala megye legnagyobb erdőségét és természetesen az itt élő világhírű gímszarvasokat.mainstage1.jpgA rendhagyó fesztivál 3 helyszínen várja az idelátogatókat: míg a Main Stage-en olyan nemzetközi és magyar nagy nevek sorakoznak, mint az új albumuk magyaroszági turnéállomására érkező MORCHEEBA (UK), a holdfényben táncoló, avagy a híres Dancing In The Moonlight slágert jegyző TOPLOADER (UK), 30Y, Ákos, aki az 50. születésnapi fesztiválprogramját kizárólag itt mutatja be a Dél-Dunántúlon, a töretlen népszerűségnek örvendő Wellhello, valamint a Hősök, Szabó Balázs Bandája és a Blahalouisiana a hazai pop képviseletében. foreststage_22.jpgA fesztivál második színpadaként jegyzett Alsóerdőben találtható Forest Stage nemzetközi sztárfellépők mellett az elmúlt években fellendülő hazai underground legexportképesebb gitár- és elektronikus zenei felhozatalát sorakoztatja fel: fellép többek között az APPARAT (GER), a WEVAL (NL), a napokban újdonságként bejelentett HOT CHIP (UK), Zagar, a fesztiválhimnuszt szerző Dope Calypso, Middlemist Red, Fran Palermo, Route 8, akinek legutóbbi kislemeze júniusban jelent meg a francia Lobster Theremin kiadónál és még sokan mások.

A The Staropramen Deck, a harmadik helyszín pedig olyan hazai DJ-ket vonultat fel, akik professzionálisan és életvitelszerűen töltik meg a budapesti éjszakákat bulisorozataikkal, ezúttal a varázslatos Muraföldén. 

A koncertek mellett nappali és családi programok is várják a fesztiválra kilátogatókat: lesznek itt a HELLO WOOD építészcsapata által tervezett nagyméretű, hajó alakú designhinták, erdei jóga, szarvasagancsdekoráció gyerekeknek és felnőtteknek, kreatív társasjátékok, valamint egy érdekes DJ pult kezdőknek, ahol kipróbálhatják magukat. A tavon a MOME volt diákjai által tervezett meglepetésdekorációk kapnak helyet, sőt a nagyszínpaddal szemben lesz egy Vadles és egy érdekes „Négyszögletű Kerek Erdő” installáció is. Bemutatkozik a Rebotkit start up projekt, amelynek keretében különféle hulladékból, dobozokból mini robotokat készítenek.

A fesztivál a zalai térség gasztronómiáját is be kívánja mutatni az ideérkezőknek: a Murafölde Gourmet Garden számos érdekességet rejt majd a fesztiválozók számára. Ugyanitt prémium söröket és a környékbeli borászatok borait, helyi termelők terményeit is megkóstolhatják. A fesztiválon a gyorsabb kiszolgálás érdekében kizárólag bankkártyával vagy a fesztiválon ingyenesen megváltható HelloPay kártyával lehet majd fizetni, amelyek egyenlegét négy feltöltőponton lehet feltölteni.

A fesztivál területén két helyen is kialakítanak ún. chill zónákat: a tó partján nyugágyakon, az erdei pihenőzónában raklapbútorokon, lampionok kellemes fényében töltődhetünk fel két koncert között.

A fesztivál és a fesztiválra létrehozott kemping pénteken délben nyitja meg kapuit, a programok mindkét nap pirkadatig tartanak. A kényelmes megközelítés érdekében Kanizsa belvárosából és a vasútállomásról óránként, csúcsidőben félóránként indulnak buszok a fesztivál helyszínére, de természetesen parkolók is rendelkezésre állnak majd a bejáratok környékén. Gyerekeknek 11 éves korig a fesztivál látogatása ingyenes, szülői felügyelettel. További hasznos információk a programokkal, valamint a jegyvásárlással kapcsolatban a www.ohmydeer.hu oldalon és az Ohmydeer fesztivál facebook oldalán találhatóak. 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kedvezményes jegyek egészen a rendezvény napjáig elérhetőek lesznek, de a sorbanállás elkerülése érdekében érdemes a jegyeket már most megváltani az eventim.hu oldalon vagy az Eventim irodáiban.

Már csak néhány nap és felkapcsolódnak a fények, a kivetítők villódzni kezdenek és felmorajlik a nagyszínpad.

Oh, my deer!

 Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9714206667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása