#LédúsÖrömök
A VILÁG LEGEGYSZERŰBB JÉGKÁSÁJA
Fotó: Lollipop
1 nagy dinnye
Ízlés szerinti folyékony édesítőszer
Kevés citromlé
1 ek levendulavirág
Elkészítés:
Elsőként szerezz be egy jó nagy dinnyét, szeleteld fel, vágd fel a húsát és szedd ki a magjait. Dobd bele kisebb adagonként a turmixgépbe és pépesíts le az egészet. Ízlés szerinti mennyiségű folyékony édesítőszert tegyél rá, mehet egy kevés citromlé is és egy evőkanálnyi levendulavirág, hogy igazán selymes ízt kapj. Öntsd bele az egészet egy műanyagdobozba és vágd be a mélyhűtőbe.
Nézz rá a jégkására nagyjából húszpercenként, néha keverd át és ha tökéletes kásás állagot kapsz, már adagolhatod is a poharakba. Egy szívószál, egy koktélnapernyő és máris a beachen érezheted magad. Mi kellhet még a tökéletes hétköznapi, munka utáni pihenéshez ebben a kánikulában?!
A teljes receptért kattintsatok ide: Lollipop
#HúsÉsSárm
Csirkenyárs, mentás-citromos pácban
Fotó: Szotyi Művek
2-3 személyre:
50 dkg csirkemell
a páchoz: 1 dl száraz fehérbor 1 dl olívaolaj
fél citrom leve
5-6 gerezd fokhagyma
10-12 mentalevél
2 evőkanál friss rozmaring, só, bors
5-6 fa saslikpálca vízbe áztatva
Elkészítés:
A pác hozzávalóit tedd turmixgépbe, és turmixold össze. A csirkemellet kockázd fel, keverd el a páccal, és legalább négy órára tedd hűtőszekrénybe. Végül tűzd fel a nyársakra, és grillen, vagy serpenyőben pirítsd aranybarnára.
A teljes receptért kattintsatok ide: Szotyi Művek
#PastaLove
Avokádókrémes-lazacos tésztasaláta
Fotó: Ízek nyelvén
(2 adag):
150 g bőrnélküli lazacfilé
50 g füstölt lazacfilé
1 avokádó
½ lime héja és leve
100-120 g (6-8 szem) koktélparadicsom
200 g teljes kiőrlésű tészta (pl.: penne)
friss koriander, só, frissen őrölt bors, 1-2 kk víz
Elkészítés:
Tedd fel tésztának való vizet forrni. Ha felforrt a tészta víz, főzd meg a pennét aldente, majd jól hűtsd ki. Ez idő alatt a lazacot is elkészítheted. Tedd egy kisebb lábasba a filét, annyi vízzel, hogy félig ellepje, enyhén sózd meg, és párold 5-10 percig. Ha kész a hal, vedd ki az edényből, és tedd félre hűlni ezt is.
Amíg fő a tészta és párolódik a hal, készítsd elő az étel többi részét is: Az avokádót vágd félbe, a magját távolítsd el, és egy kanál segítségével emeld ki a héjából a húsát. Az egyik felét egy fél lime lereszelt héjával, 1-2 kk lével, sóval, frissen őrölt borssal és felaprított korianderrel együtt turmixold krémesre. Ha nagyon sűrű, hígítsd egy-két kiskanálnyi vízzel. A füstölt lazacot vágd vékony csíkokra, a paradicsomokat felezd el, a másik avokádófelet szeleteld fel.
Állítsd össze a salátát: A kihűtött tésztát alaposan keverd össze az avokádós mártással, hogy mindenhol befedje, és forgasd össze a darabokra szedett párolt lazaccal is. Tálald a salátát az előkészített füstölt lazaccal, szeletelt avokádóval és koktélparadicsomokkal.
Végül szórd meg egy kevés frissen aprított korianderrel, és facsarj rá még egy kevés lime levet.
A teljes receptért kattintsatok ide: Ízek nyelvén
#ÚjHullám
Gorgonzolás sült karfiol
Fotó: Heni süt neked
Hozzávalók 2 főre:
1 nagy fej karfiol
15 dkg gorgonzola - lm diétában parmezán
2 dl tejföl - lm diétában lm tejföl
só, bors
(citromos) olívaolaj
Elkészítés:
Főzzük ressre a karfiolrózsákat, majd alaposan csöpögtessük le, hogy ne legyen vizes. Majd egy tűzálló tálba tegyük bele, sózzuk, de óvatosan, mert a sajt elég sós, morzsoljuk rá a gorgonzolát, és a öntsük rá a tejfölt úgy, hogy mindenhol befedje a zöldséget. Borsozzuk meg és toljuk be a sütőbe grill fokozatra 15 percre, amíg kicsit megpirul. Ezzel el is készül a finomságunk.
Tálaláskor öntözzük meg kevés citromos olívaolajjal, ami életre kelti a már amúgy is elég virgonc ízeket.
A teljes receptért kattintsatok ide: Heni süt neked
#ÉdesekÉsSzépek
TÚRÓGOMBÓC
Fotó: Gastrotherapy
(kb. 10 db normál méretű gombóc lesz belőle)
0,5 kg túró
3 ek gríz
2 ek liszt
1 tojás
1 tasak vaníliás cukor, csipet só
tejföl, porcukor
250 g zsemlemorzsa
1 kk vaj, kristálycukor
Elkészítés:
- Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd keverjük el benne a zsemlemorzsát és közepes lángon pirítsuk aranybarnára. Ha kész, vegyük le a tűzről és ízesítsük kristálycukorral
- A túrót, grízt, lisztet és a vaníliás cukrot összegyúrom a tojás sárgájával
- Egy másik tálban a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a masszához, ezután tetszés szerinti méretű gombócokat formálok belőle
- Egy nagy lábosban felforralunk kb. 2-3 liter vizet. Ha felforrt, óvatosan belehelyezzük a gombócokat és min. 5 percig főzzük, vagy amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ha elkészültek, a vízből kivéve forgassuk meg a zsemlemorzsában.
Tipp: a tetejére szánt tejfölt én mindig kikeverem egy kis vízzel és porcukorral, így még lágyabb és könnyedebb öntettel koronázhatjuk meg pompás desszertünket :)
A teljes receptért kattintsatok ide: Gastrotherapy
Borítókép: Lollipop | Heni süt neked | Szoty Művek | Gastrotherapy
(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)