Ínyenc5ös – 5 tuti recept februárra
2018. február 13. írta: Kászon Tomi

Ínyenc5ös – 5 tuti recept februárra

img_8554.JPGEzeket az ételeket mindenképp készítsd el ebben a hónapban.

#EgészségesZöld

Joghurtos zellersaláta dióval

34597.jpgFotó: Kultúrpara

5 szál szárzeller

2-3 db alma (lehet zöldalma, vagy valamilyen más, amit kedvelünk, esetleg keverve)

15 dkg dió

2 dl görög joghurt

1 citrom leve és kevés héja

só és bors ízlés szerint

Elkészítés: A negyed diókat száraz serpenyőben megpirítjuk. Az almát és a zellert felvágjuk, ráfacsarjuk a citrom levét és kevés héjat reszelünk rá, majd fűszerezzük. Összekeverjük a joghurttal, lehűtjük, tálalás előtt pedig megszórjuk a dióval. Gyors, finom, laktató és egészséges vacsora, vagy egy könnyű ebéd.

A teljes receptért kattintsatok ide: Kultúrpara

 

#Újhullám

Sütőtökös vegiburger

hamburger2.jpgFotó: Szotyi Művek

4 adaghoz:

1 kisebb tojás

20 dkg csicseriborsó (üveges)

25 dkg sütőtök püré

½ evőkanál ancho chili

2 gerezd fokhagyma

1 csomag újhagyma

½ teáskanál oregánó - ½ teáskanál kakukkfű - ½ teáskanál bazsalikom - ½ teáskanál rozmaring - ½ teáskanál pirospaprika - 1 teáskanál só - ¼ teáskanál chilipor

1 evőkanál olíva olaj

10 dkg zabpehely

A sütéshez: 2 evőkanál olíva olaj

Az avokádókrémhez: 1 érett avokádó

Só, bors

Néhány csepp citromlé

1 evőkanál tejföl (elhagyható, de krémesebb lesz tőle)

A tálaláshoz: Zöldborsó csíra (hajtás) Ruccola Hamburgerzsemle

Elkészítés: A csicseriborsót egy krumplinyomóval, vagy egy villával nyomkodd szét. Próbáld minél krémesebbre passzírozni. Mehet hozzá a sütőtök püré, a tojás, az olaj, a só és a fűszerek. Az újhagymát vágd vékony vékony karikára, és a zabpehellyel együtt add a masszához. Legalább fél órát hagyd állni, hogy a zab megszívja magát. Ebből a mennyiségből négy nagyobb, vagy hat kisebb pogácsát készíthetsz. Serpenyőben, alacsony lángon, mindkét oldalát süsd aranybarnára.

Az avokádókrémhez tedd aprítógépbe az alapanyagokat, és turmixold krémesre.

A zsemlét vágd ketté, kicsit melegítsd meg. Alulra pakolj rukkolát, erre a zöldségpogácsát. Kend meg az avokádókrémmel, majd halmozd rá a zöldborsó csírát is :)

A teljes receptért kattintsatok ide: Szotyi művek

 

#HúsÉsSárm

Konfitált kacsacomb, sütőtökpüré és karamellizált körték

img_2028_500.jpgFotó: Húsimádó - Eger

Hozzávalók a konfitáláshoz:

4 db kacsacomb

1 fej hagyma

2-4 gerezd fokhagyma

sertés és libazsír

1 ek kakukkfű - 1 tk őrölt borókabogyó - 1 ek rozmaring - só és bors

a püréhez:

1/2 db sütőtök

1 ek vaj

2-3 tk kakukkfű - 1 tk őrölt borókabogyó - só és bors

víz

tejszín

a körtékhez:

4-6 db körte

barnacukor

Elkészítés:

A teljes receptért kattintsatok ide: Húsimádó - Eger

 

#ÉdesekÉsSzépek

Sütés nélküli hamis sajttorta

fullsizerender-2.jpgFotó: Vinnie bakes

Íme a hozzávalók egy 22 cm-es formához:

Alap:

130g kakaós keksz

75g vaj

Krém:

200 g philadelphia krémsajt

200 ml habtejszín

150 g fehér csoki

100 g porcukor

6 lapzselatin

fél citrom reszelt héja

Díszítés:

125 g friss málna

100 g milka málna és mogyoródarabos csoki

Elkészítés: Először felolvasztom a vajat, összedarálom a kekszet, majd összekeverem és lenyomkodom a forma aljába egyenletesen. Ha ez kész, beteszem a hűtőbe amíg elkészül a krém. A krémhez először felolvasztom a fehércsokit majd félreteszem hűlni, a lapzselatinokat pedig beáztatom. A tejszínhabot kemény habbá verem, a sajtkrémet pedig kikeverem a porcukorral amíg krémes nem lesz. Ha ezek kész vannak a csoki pedig valamennyire lehűlt, összekeverem a csokit a krémsajttal, majd belekeverem a kemény habbá vert tejszínt. A citromot belereszelem a krémbe, a zselatint kinyomkodom, majd felolvasztom és ezt is belekeverem a krémbe. Ha eléggé elkevertem az egészet, kiveszem a hűtőből a formát, és a kekszes alapra öntöm, majd szépen elsimítom. Ezután a málnát és a csokit egészen apró darabokra vágom és beszórom vele a krém tetejét. Végezetül mehet vissza a hűtőbe, és akár már 10 perc mulva, de ami biztos inkább kb 30 perc múlva már fogyaszthatjuk is!

A teljes receptért kattintsatok ide: Vinnie bakes

 

#ValamiCsokis

Zabpelyhes-csokis keksz

310d1e171da4bc0c347f57039ce7b558.jpgFotó: Duodiary

100 g vaj (olvasztott)

100 g zabpehely

100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

1 tk. sütőpor

1 tojás

3 ek. kakaó - 3 ek. mandula (darabolt) - 2 ek. xilit

fél tábla cukormentes étcsoki (késsel vágtam kisebb darabokra)

1 ek. víz

Elkészítés: Az egész egyveleget összekevertem, először a száraz hozzávalókat, majd minden mást. Kisebb golyókat formáztam, amiket kicsit összelapítottam, nekem 11 db lett ebből az adagból. Közben a sütőt előmelegítettem, 175 fokon hőlégkeveréssel sütöttem kb. 15 percig, de ez attól függ, mennyire akarod ropogósra. Én azt szeretem, ha kívül ropog, de még nyomásra puha, mire kihűl még úgyis veszít egy kis nedvességet, és a végén pont jó kis keksz lesz belőle. Tízóraira és uzsonnára is tökéletes! Ha eritrittel készíted, még kevesebb lesz benne a szénhidrát. :)

A teljes receptért kattintsatok ide: Duodiary

 

Borítókép: Kultúrpara | Szotyi Művek | Húsimádó - Eger | Vinnie bakes | Duodiary

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3413660956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása