Blaha premier a hajón |Koncertajánló|
2017. október 30. írta: Kultúrjunkie

Blaha premier a hajón |Koncertajánló|

November 3-án új lemezt mutat be a Blahalouisiana

21415031_720183001439916_4950841800141766556_o.jpg

Második nagylemezével jelentkezik a Schoblocher Barbi és Jancsó Gábor által vezetett fehérvári beat-rock/pop-soul együttes, a Blahalouisiana.

Október 16-án jelent meg az Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi című lemez, amelyet a Recorderen részleteztek:

Jancsó Gábor basszusgitáros-dalszerző:

„Elméletileg a tavalyi Túl távol,elég közellel elkezdtük már az új lemezt, de gyakorlatilag a tavaszi Ha élni felejtek után voltunk úgy, hogy okés, akkor átállítjuk az agyakat és lemezírás, dalok összerakása, hangszerelés és a többi. Amúgy a dalok már körvonalazódtak a fejemben az első lemez óta és igazából íródtak is, de a lemez teljes anyagát májustól augusztus végéig raktuk össze a fesztivál szezon és a rengeteg koncert kellős közepette. Izgalmas és egyben nagyon szép feladat volt a heti 2-3 koncert mellett az alkotásra koncentrálni, ebben hatalmas segítséget kaptunk Ligeti Gyuritól akiről igazából annyit tudok mondani, hogy mind zeneileg és emberileg a lehető legjobb dolog, ami a Blahalouisianával történhetett, gyakorlatilag a 40 fokos próbateremben, néha másnaposan, sokszor fáradtan, egyből koncert után vagy előtt nem biztos, hogy a legideálisabb alkalom a hangszerelésre és a kreatív munkára, de Gyuri személyisége és a közös cél szemünk előtti lebegése csillogó szemeket, és én úgy érzem – és most hadd legyek picit elfogult a barátaimmal, zenekartársaimmal szemben –, hogy végtelen profi hozzáállást eredményezett.”

A kilenc trackből három angol szöveggel íródott, itt hallgathatjátok meg a teljes albumot:

Jegyek

Facebook esemény

 

Forrás: Blahalouisiana | recorder.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3713117578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása