Ismét magyar filmes sikernek tapsolhatunk
2017. június 23. írta: Kultúrjunkie

Ismét magyar filmes sikernek tapsolhatunk

Szimler Bálint fashion filmje a Berlin Fashion Film Festival online shoowroomjában

societe_fashion_film6.jpg

A tehetséges rendező alkotása az Inspired by Société kezdeményezés felkérésére készült

Újabb hazai siker a nemzetközi filmes porondon: Szimler Bálint új alkotása bekerült az idei Berlin Fashion Film Festival online showroomjába. A Rév Marcell operatőrrel készített fashion film a Société Budapest nyárindító partiján debütált szélesebb közönség előtt. A film az Inspired by Société kezdeményezés első darabja, amelyet további művészeti alkotások követnek majd az év folyamán.

A feltörekvő művészetkedvelő és meghatározó kulturális élményeket kereső generáció találkozási pontját mutatja be Szimler Bálint legújabb fashion filmje, amely a Société Budapest felkérésére készült. A fiatal rendező Rév Marcell operatőrrel együtt forgatott filmet a főváros underground helyszínein, magyar modellek közreműködésével. Az erős vizuális megoldásokkal és egyedi hangulattal operáló film az Inspired by Société kezdeményezés első állomása, amelyet több art, fashion és gasztro alkotás követ majd az év folyamán. A különleges hangulatú film már nemzetközi sikereket is elért, ugyanis bekerült a 2017-es Berlin Fashion Film Festival online showroom szekciójába, valamint az amerikai Monrowe fashion and film magazin is foglalkozott az alkotással.

societe_fashion_film7.jpg

„A film a Société felkérésére készült, és teljes alkotói szabadságot kaptunk, így lehetőségünk volt inspirálódni és a saját gondolatainkat is belevinni az alkotói folyamatba, egészen az ötleteléstől a kivitelezésig. Igazi szerelemprojekt született, így még boldogabbak vagyunk, hogy külföldön is több helyen megjelent vagy a közel jövőben meg fog jelenni a filmünk – kezdte Szimler Bálint, a film rendezője. „Különleges hangulatot szerettünk volna teremteni és ehhez erőteljes női karaktereket mutatunk meg a filmben, akik mind-mind a "femme fatale" típust testesítik meg. A lányok mellett a narrációban is megjelenik a Société mondanivalója: a világ úgy létezik, ahogy látod, csak magadon keresztül tudod igazán megélni. Ez egyfajta motivációs üzenet, amit közvetíteni próbáltunk: éld az életed, légy kreatív, hiszen ahogy a film végén is ki van írva, az ötleteid határozzák meg a szabadságodat” – mondta el a fiatal rendező.

A belvárosi Sas utcában ősz végén nyitó Société Ház Közép-Európa egyik fontos kortárs művészeti, kulturális, design- és divatközösségi központja lesz. Egy olyan kreatív közösségi tér, amely új korszakot nyit a mai művészet és divat számára. Küldetése a tehetségek támogatása megfelelő platform biztosításával, rendezvényekkel, kiterjedt kapcsolati hálózattal, hogy kaput nyisson számukra akár a nemzetközi piacokon való érvényesüléshez.

societe_fashion_film3.jpg

„A Société szépsége, hogy valami olyat hozunk létre itt Budapesten, ami akár Berlinben vagy Londonban is működhetne. Nem a könnyű utat választottuk, mert nagyon sok elem együttállása szükséges ahhoz, hogy ez megvalósuljon: példateremtő vízió, kiemelkedő színvonalú szolgáltatások, és nem utolsó sorban egy olyan aktív közösség, ami érdeklődő, empatikus és nyitott a világra. A Société küldetése, hogy ízelítőt adjon a közép-európai kultúrából és életérzésből, méghozzá úgy, hogy megtalálja a régió kiemelt tehetségeit, akik képesek felemelni, bizonyítani, hogy ez már nem az a „kelet”, amiről sztereotípiák élnek” – mondta Lajkó Erika, a Société Budapest vezetője. „Nagyon tanulságos volt az együttműködésünk Bálinttal, mert rájöttünk, hogy óriási kihívás elgondolkodtató, intellektuális üzeneteket úgy átadni, hogy fogyasztható és szórakoztató legyen. Amit a Société magára vállalt, ahhoz szükségünk van az alkotókra, akik „más szögből” látnak, és akiknek a művészet bevált eszköz az üzenetek kifejezésére. Velük együtt tudjuk a legérzékletesebben és legtisztábban átadni a Société életérzést. Az Inspired by Société kezdeményezésünk erre ad lehetőséget és platformot”- tette hozzá. 

Az Inspired by Société kezdeményezés keretében még számos projekt fog megvalósulni a következő hónapokban.

A Société és Szimler Bálint együttműködéséből készült fashion film itt látható:

 

A film werkvideója pedig ezen a linken érhető el.

 

A Société Házról

A Société egyszerre alkotó és befogadó közösség, dinamikus tér, kulturális és divatmozgalom, egy korszakalkotó közép-európai kezdeményezés, amely lehetőséget kínál a fiatal generáció kreativitásának, tehetségének kibontakozására a művészet és a divat terén. A Société Ház klubesemények, interaktív kortárs kiállítások, aukciók, divatbemutatók és a területükön kiemelkedő szakértők által tartott workshopok keretében biztosít programot és inspirációt egész évben.

societe_logo-page-001.jpg

 

Sajtóanyag: Kovács Tamás - redlemon.hu

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4212612601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása