Egy csipetnyi Ázsia Budapesten
2017. június 09. írta: Barna Borbála

Egy csipetnyi Ázsia Budapesten

1_2.JPG

Távol-keleti ízkavalkáddal vár a BAOTIFUL és az IMPOSTOR

Aki keres, az talál − nincs ez másképp Budapesten, a Szabadság téren sem. Bár a huszonegyedik század rohanó világát éljük nap, mint nap, érdemes nyitott szemmel járnunk, hiszen olyan rejtett kincsekre és helyekre bukkanhatunk, mint a volt MTV székház aljában található BAOTIFUL és IMPOSTOR kettőse. A gasztronómiai duót Pallagi Petra és Nagyházi Péter álmodta meg, melyekben a távol-keleti konyha varázsát az otthonosság érzetével fűszerezték meg.  27_1.JPGA nyár és a jó idő beköszöntével, amikor csak tehetjük, szeretnénk kiszakadni az iroda, vagy akár az otthonunk falai közül, melyre mi is lehetne jobb apropó egy-két pohár ital, vagy egy finom étel elfogyasztásánál? Azonban a különleges ízek mellett a hangulat is fontos szempont lehet sokaknak a helyszín kiválasztásakor. Nos, Petra és Péter egyik céljuknak épp azt tűzték ki, hogy BAOTIFUL és az IMPOSTOR vendégei felszabadultan, oldottan ülhessenek le az asztalaik mellé, és elengedhessék magukat mintha csak otthon lennének. Ennek kapcsán egy igen egyedi és különleges kezdeményezést is elindítottak, mely a "community grill" elnevezést kapta. A szolgáltatás keretein belül bárki felveheti a séf szerepét, és kibérelheti társaságával a helyet egy közös grillezésre, melyhez akár magunknak is vihetjük a hozzávalókat, vagy meg is vásárolhatunk különböző csomagokat. Ebben a gasztronómiai párosban egyébként mindkét helynek megvan a maga szerepe: a BAOTIFUL felel a távol-keleti ízekért, míg az IMPOSTOR több mint 200 fajta italkülönlegességgel várja vendégeit. Megkóstolhatunk többek között ázsiai söröket, gineket, japán whisky-ket, és természetesen a szakét (szerkesztőségünk előszeretettel javasolja mindenkinek, hogy a szilvabort ne hagyja ki!). A BAOTIFUL étlapján a levesektől kezdve a salátákon át a desszertekig mindent megtalálhatunk, s persze nem marad ki a bao sem, melyről a street food étterem a nevét is kapta. A gua bao (magyar nevén gőzbuci) gőzöléssel készült különleges, omlós kenyér, amit hagyományosan császárhússal tört mogyoróval és korianderrel töltenek meg. Ennek ma már számos változata megtalálható, például a húsmentes összeállítása is.10_1.JPG„Ázsiai bár révén főként távol-keleti ihletésű alapanyagokkal dolgozunk, minden díszítőelemet házilag készítünk, a Thai bazsalikomos sziruptól kezdve az aszalt sárkánygyümölcsön keresztül a titkos ázsiai chilis-borsokig.” – mesélte Petra. Azt is hozzátette, hogy bár eddig kevesebb vegetáriánus étel került az étlapra, szeretnék ezeknek a sorát is bővíteni a jövőben.

Vessük bele magunkat a távol-keleti forgatagba nem fogjuk megbánni! 

Fotók: Dancs Enikő Bianka Photography 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8512580343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása