Távol-keleti ízkavalkáddal vár a BAOTIFUL és az IMPOSTOR
Aki keres, az talál − nincs ez másképp Budapesten, a Szabadság téren sem. Bár a huszonegyedik század rohanó világát éljük nap, mint nap, érdemes nyitott szemmel járnunk, hiszen olyan rejtett kincsekre és helyekre bukkanhatunk, mint a volt MTV székház aljában található BAOTIFUL és IMPOSTOR kettőse. A gasztronómiai duót Pallagi Petra és Nagyházi Péter álmodta meg, melyekben a távol-keleti konyha varázsát az otthonosság érzetével fűszerezték meg. A nyár és a jó idő beköszöntével, amikor csak tehetjük, szeretnénk kiszakadni az iroda, vagy akár az otthonunk falai közül, melyre mi is lehetne jobb apropó egy-két pohár ital, vagy egy finom étel elfogyasztásánál? Azonban a különleges ízek mellett a hangulat is fontos szempont lehet sokaknak a helyszín kiválasztásakor. Nos, Petra és Péter egyik céljuknak épp azt tűzték ki, hogy BAOTIFUL és az IMPOSTOR vendégei felszabadultan, oldottan ülhessenek le az asztalaik mellé, és elengedhessék magukat – mintha csak otthon lennének. Ennek kapcsán egy igen egyedi és különleges kezdeményezést is elindítottak, mely a "community grill" elnevezést kapta. A szolgáltatás keretein belül bárki felveheti a séf szerepét, és kibérelheti társaságával a helyet egy közös grillezésre, melyhez akár magunknak is vihetjük a hozzávalókat, vagy meg is vásárolhatunk különböző csomagokat. Ebben a gasztronómiai párosban egyébként mindkét helynek megvan a maga szerepe: a BAOTIFUL felel a távol-keleti ízekért, míg az IMPOSTOR több mint 200 fajta italkülönlegességgel várja vendégeit. Megkóstolhatunk többek között ázsiai söröket, gineket, japán whisky-ket, és természetesen a szakét (szerkesztőségünk előszeretettel javasolja mindenkinek, hogy a szilvabort ne hagyja ki!). A BAOTIFUL étlapján a levesektől kezdve a salátákon át a desszertekig mindent megtalálhatunk, s persze nem marad ki a bao sem, melyről a street food étterem a nevét is kapta. A gua bao (magyar nevén gőzbuci) gőzöléssel készült különleges, omlós kenyér, amit hagyományosan császárhússal tört mogyoróval és korianderrel töltenek meg. Ennek ma már számos változata megtalálható, például a húsmentes összeállítása is.„Ázsiai bár révén főként távol-keleti ihletésű alapanyagokkal dolgozunk, minden díszítőelemet házilag készítünk, a Thai bazsalikomos sziruptól kezdve az aszalt sárkánygyümölcsön keresztül a titkos ázsiai chilis-borsokig.” – mesélte Petra. Azt is hozzátette, hogy bár eddig kevesebb vegetáriánus étel került az étlapra, szeretnék ezeknek a sorát is bővíteni a jövőben.
Vessük bele magunkat a távol-keleti forgatagba – nem fogjuk megbánni!
Fotók: Dancs Enikő Bianka Photography
(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)