Újból itt a NAGY-SZÍN-PAD!
2017. május 11. írta: mesztitoth

Újból itt a NAGY-SZÍN-PAD!

img_1239.JPG

Nem a méret a lényeg... de én a nagyot szeretem.”

- hangzik el Sena szájából a fellépők bemutatkozó videójában, a Nagy-Szín-Pad sajtótájékoztatóján. Mondatát bájos nevetéssel kíséri és a teremben mindenki követi a példáját. Ahogy végignézek a nyolc jelenlévő zenekaron és előadón, megállapítom, hogy ezzel a kijelentéssel nincs egyedül.

Nem is csoda – az idén immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Nagy-Szín-Pad tehetségmutató verseny részvevői egytől egyig meghívottjai a Sziget, a Telekom Volt, a Strand és a MOL Nagyon Balaton fesztiválnak, illetve a Campus Fesztiválnak és az Akvárium Klubnak is.

A döntő tétje pedig nem kisebb, mint Magyarország képviselete a 2018-ban megrendezésre kerülő Eurosonic Fesztiválon, és egy-egy fellépés a Budapest Park, illetve az Akvárium Klub egy kiemelten fontos eseményén. A nyertesnek emellett még egy videoklip is dukál, illetve egy szintén nagyszabású rendezvényen, a Petőfi Zenei Díj showműsorában való részvétel.

Ahogy a sajtótájékoztatón nyüzsgő embertömegből is látni lehetett, a magyar közélet számos, a zenével közvetlen összefüggésbe nem hozható területéről is akadnak érdeklődők a Nagy-Szín-Pad iránt.

Hogy mi az oka ennek a lelkesedésnek? Akik figyelemmel követték az elmúlt évek versenyeit, vagy akár csak ismerősen cseng számukra mondjuk a Halott Pénz, a The Biebers, a Mary PopKids, a Bohemian Betyars, vagy akár az Ivan & the Parazol neve, már tudják a választ.

Túlzás nélkül elmondható, hogy a Nagy-Szín-Pad-dal kapcsolatba hozható zenészek képviselik a mai Magyar könnyűzene színe-javát.

 

A Fellépők

A fellépőkben három dolog közös: nem ma kezdték amit csinálnak; egy kisebb közönség körében már mind ismertek és szeretettek(erre a sokatmondó tehetségmutató elnevezés is utal) és egytől-egyig nagyon jók.

Olyannyira jók, hogy még nekem is, – akinek vannak fenntartásai “magyar kortárs zene” kifejezés kapcsán – meghozták a kedvem ahhoz, hogy otthon a tv előtt izgulva, vagy éppen a koncerteken bulizva kövessem végig a döntők eseményeit. És a legnagyobb problémám tényleg csak az lenne, hogy valójában kinek is szurkoljak. Ahogy az az egyik főszervezőtől, Fülöp Zoltántól is elhangzott, ennek az eseménynek tulajdonképpen nincsenek vesztesei, csak győztesei, amit örömmel hall az ember egy olyan erős mezőny láttán, ahol szíve szerint már alapjáraton mindenkinek a kezébe nyomna egy-egy díjat.

Legyen szó akár a Dope Calypso bolondos, punkos zenei világáról; a Jónás Vera Experiment érzelemdús popdalairól; az otthon hangulatát idéző Konyha garage rock, country, funk és blues keverékéből felépülő stílusáról; az “Év felfedezettje” díjjal is büszkélkedő Lóci játszik üdítő egyediségéről; a Mörk soul-punk szabadszelleműségéről; a hazai zenei élet kuriózumának számító Petruskáról; Sena bemutatást nem igénylő különleges hangjáról és Ghánai gyökerű dalairól; vagy a The Qualitons 60-as évek inspirálta sajátos funk-beat zenéjéről, biztosak lehetünk benne, hogy mindenképpen új, izgalmas és kicsit sem hétköznapi performanszokra számíthatunk.

Szavazásra az elődöntő napjain reggel és este 8 óra között van lehetőség, SMS-ben, instagrammon, vagy a nagyszinpad.com-on.

A szavazatokat aztán 50-50%-os arányban összesítik a szakmai zsűri pontozásával, ami ebben az évben 23 tagból áll, és a médiások, szakik, zenészek és megmondók csoportjára oszlik. (Az első három csoport tagjai a zenei élet és a média neves személyiségei, míg utóbbi csoportba olyan nevek tartoznak, mint Dr. Zacher Gábor, vagy Szirmai Gergő.)

A fellépések május 19-én kezdődnek és négy napon át tartanak, esténként 2-2 koncerttel, a döntő pedig 27-én kerül megrendezésre az Akvárium Klubban.

A versenyről a Petőfi Tv, a petofionline.hu és a nagyszinpad.com is élőben közvetít, és persze rengeteg exkluzív interjúval is várják a nézőközönséget.

 

Tóth Eszter

 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5812499019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása