Filmajánló: Arthur király - A kard legendája
2017. május 11. írta: Barna Borbála

Filmajánló: Arthur király - A kard legendája

A régi történet új köntösbe bújtatva

18426085_10213153808986214_503082562_o.jpg

Arthur király és az Excalibur történetét bizonyára senkinek sem kell már bemutatni. A legenda május 11-től újjáéled a mozikban Charlie Hunnam és Jude Law főszereplésével. A Guy Ritchie rendezésében készült film a mítoszt modern, lendületes, humoros hangvétellel meséli el a nézőknek.

Arthur végzete apja halálakor eldől, ugyanis ő lesz az, akinek a személye reményt ad a népnek, hogy egyszer megtörhet nagybátyja zsarnoki uralkodása. A történetbe akkor csöppenünk bele, mikor Vortigern összeesküvést szervez saját bátyja ellen a trónért, s ezért cserébe semmi sem elég drága neki. Az akkor még gyermek Arthur csodával határos módon kimenekül a pusztító hatalomátvételből, s mit sem sejtve kilétéről és származásáról egy bordélyházban nevelkedik fel Londoniumban, ahol később vakmerő és ambiciózus bandavezérré válik.

Egy nap váratlanul a felszínre tör az apja halálakor víz alá süllyedt Excalibur, s a sziklába döfött kard felborzolja a kedélyeket. Sorra érkeznek a fiatalemberek, hogy kihúzzák a fegyvert a kőfogságból, azonban erre csak a törvényes örökös lehet képes.

Amikor Arthur mit sem sejtve maga is beáll a próbálkozók sorába, örökre megváltozik az élete. Az Excalibur kiszabadul, a férfi pedig Vortigern célpontjává válik. A király ugyanis nem tűri a trónbitorlókat, s mindent megtesz, hogy Arthur ne jelenthessen veszélyt a hatalmára.

Azonban a gonosz uralkodó nem sejti, hogy titkos ellenálló csoport szerveződik azzal a céllal, hogy Arthur kerülhessen a trónra.

A fiatal örökös előtt hatalmas és küzdelmes út áll: meg kell tanulnia szembenéznie a múltja fájdalmas emlékeivel, hogy uralhassa a kardot, és beteljesíthesse a végzetét.

A film szinkronos 2D, 3D, 4Dx és OV 3D változatban látható a mozikban, 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

stáblista

rendező - Guy Ritchie

forgatókönyvíró - Guy Ritchie // Joby Harold // Lionel Wigram

zene - Daniel Pemberton

producer - Steve Clark-Hall // Joby Harold // Guy Ritchie // Akiva Goldsman // Tory Tunnell // Lionel Wigram

vágó - James Herbert

 

szereplők

Arthur - Charlie Hunnam

Mágus - Astrid Berges-Frisbey

Vortigern - Jude Law

Bedivere - Djimon Hounsou

Uther - Eric Bana

 

Forrás: InterCom

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3912498421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása