Ákos beújított - Friss maxi és klip
2017. április 08. írta: Kultúrjunkie

Ákos beújított - Friss maxi és klip

unnamed_1_9.jpgÁKOS • SZABADON Új maxi és szöveges klip

Ákos a tavalyi, sorrendben harmadik dupla telt házas Aréna-koncertje előtt jelentette be, hogy 2017-ben nem koncertezik. A stúdiómunka viszont nem állt le, ezt jelzi az új maxi is, amely – immár hagyományosnak mondható módon – ismét az énekes születésnapján jelenik meg: 2017. április 6-án, csütörtön új Ákos-maxi lát napvilágot, SZABADON címmel. A CD-n és letölthető formátumban is megjelenő kiadványon szerepel a címadó vadonatúj dal több változatban – az eredeti mellett két remix és egy rockverzió is –, valamint az ÁTÖLEL című szerzemény album- és koncertverziója, ráadásként pedig egy ütős Hauber-remix. A kiadvány exkluzív digipack csomagolásban jelenik meg.

„Zsolt még tavaly nyáron adta ezt a demót, nagyon tetszett, a szöveget azonnal meg is írtam, de a zsúfolt turnénaptár, az akkor készülő koncert-DVD és a dupla Aréna előkészületei miatt nem tudtuk rögzíteni a dalt. Jó, hogy vártunk vele, mert sok ötlettel gazdagodott azóta, ráadásul remek újraértelmezések is készültek hozzá: Zsolt és Lepe nagyszerű remixei mellé egy szikár rockverziót is feljátszottam a stúdióban – szabadon!” – mondta el az énekes.

A szerzeményhez Ákos koncertjeinek látványtervezője, Madarász János álmodta meg a dalszöveg-klipet.

Az új dal is jelzi, hogy javában zajlik a műhelymunka, és a tervek szerint 2018. őszén napvilágot láthat az új album. Az idei koncertszünet után 2018 Ákos-koncertekben gazdag évnek ígérkezik! Amíg ez bekövetkezik, folytatódik a Krúdy-felolvasóestek kilenc éve tartó sorozata – idén már Budapesten, Szentgotthárdon és Madridban is látható volt a műsor –, de Ákos az Arany János-emlékév kapcsán is meglepetésre készül: az idei terveiben egy Arany-hangoskönyv felvétele és verses estek is szerepelnek.

„Régi álmom válhat valóra ezzel: diákkorom óta várom, mikor állnak együtt a csillagok egy ilyen nagy kalandhoz. A felkészülésben most is Szigethy Gábor irodalomtörténész segít. Az előadás végleges formája mostanában alakul ki, remélem, idén őszre elkészülhet a hangoskönyv is, amelyet bensőséges esteken mutathatunk be a közönségnek” – árulta el Ákos.

 

Sajtóanyag: Presspresso

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr412409655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása