Sóley - Endless Summer lemezbemutató az A38 Hajón
2017. április 05. írta: Kultúrjunkie

Sóley - Endless Summer lemezbemutató az A38 Hajón

kep.jpg2017. május 23., kedd 20:00

Az izlandi art-pop Björk utáni generációjának egyik legtehetségesebbje, Sóley május 23-án harmadszorra tér vissza az A38 Hajóra. Akárcsak az első két alkalommal, a finom hangulatok törékeny művésznője most is új lemezének turnéjával jut el Budapestre. Az Endless Summer a multiinstrumentalista-énekesnő szerint az eddigi legoptimistább lemeze, amelynek dalai bármelyik koncertterembe becsempészik az izlandi nyár hangulatát.

A törékeny izlandi énekesnő és multiinstrumentalista, Sóley Stefánsdóttir a 2011-es év egyik legnagyobb felfedezettje volt. Björkből, Zola Jesusból, Joanna Newsomból összegyúrt finom elektronikája, elmélyült, befelé űrhajózós, melankolikus hangulatú, de mindig felemelő zenéje, érett hangja villámgyorsan rengeteg rajongót szerzett neki.

Öt évvel ezelőtt, első lemezének turnéján az egykori Soundkitchen jóvoltából Budapestre is eljutott - akkori együttesének, a Seabearnek másik tagjával, Sin Fanggel. Ez a belassult, kicsit hálószoba- és dreampopos, de tökéletesre csiszolt, végtelen aprólékossággal megkomponált, makulátlan hangzású elektronikus világ, a szomorkás dalok és Sóley csodálatos egyénisége itthon is sok-sok embert győzött és hatott meg. Akárcsak a két évvel később érkező folytatás, a We Sink, melyet annak rendje és módja szerint szintén bemutatott az A38 Hajón, az év egyik leginkább magába szippantó klubkoncertjén.

Májusban pedig érkezik a harmadik album, az Endless Summer, ami saját bevallása szerint az eddigi legoptimistább és -emelkedettebb lemeze. „2016 januárjában egyszer csak felkeltem az éjszaka közepén és hagytam egy jegyzetet magamnak, hogy írjak dalokat a reményről és a tavaszról” - meséli. „Szóval sárgára és lilára festettem a stúdiómat, vettem egy versenyzongorát, leültem elé és elkezdtem játszani rajta, valamint énekelni. Így kezdődött.” A We Sinket domináló szintetizátorokat és az orgonát pedig felváltotta a Joanna Newsom és Agnes Obel legszebb pillanatait idéző akusztikus hangszerelésű kamarapop.

„Olyanok ezek a dalok, mint a hó alatt megbúvó melegség a tél vége felé, mint az avar alatt megbúvó magok, amelyek már érzik a tavasz suttogását és várják hogy kinyílhassanak.” - írja a sajtóanyag és nehéz ezzel vitatkozni. Átjárja őket a Sóley-ra jellemző gyermeki rácsodálkozás, a szeretet és a fény, mégsem giccsesek, csupán felemelőek és erőt adóak. Így nem túlzás, hogy májusi visszatérése a szezon egyik legmaradandóbb koncertélménye lesz.

Facebook esemény

Jegyek

Elővételben: 3500,-

Normál: 4000,-

Online jegyvásárlás itt

 

Forrás: A38 Hajó

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4912402573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása