Új lemez és koncert - jönnek a Galaxisok!
2017. március 01. írta: Kultúrjunkie

Új lemez és koncert - jönnek a Galaxisok!

16300065_1363178940369561_587342814506456088_o.jpgFOCIPÁLYÁKON SÉTÁLSZ ÁT ÉJSZAKA – MEGJELENT A SZABÓ BENEDEK ÉS A GALAXISOK HARMADIK LEMEZE

Szabó Benedek két kultikus nagylemezen keresztül dokumentálta a nagyvárosi éjszakákat és bennük a saját életét, de a 2013-as Kapuzárási Piknik és a 2015-ben megjelent Legszebb éveink után most egy egészen másféle albummal tér vissza, amit már teljes egészében zenekarával, a Galaxisokkal rögzített.

 A jellegzetes szövegek és az akusztikus gitár miatt korábban sokszor Cseh Tamáshoz hasonlított énekes-dalszerző 2016 nyarának személyes jellegű történéseit próbálta feldolgozni a Focipályákon sétálsz át éjszaka című új lemezen, amit elsősorban a szerelem, a bűntudat, a pánikrohamok, a szédülés, a depresszió és a végtelen hála érzése ihletett. A korábbiaktól eltérően elektromos gitárra épülő albumon nincsenek a magyar huszonévesek egzisztenciális problémáival foglalkozó számok, cserébe sokkal több a négynegyed, a reverb és a torzítás, illetve úgy általában az olyan zene, amit a zenekar tagjai egyébként is hallgatni szoktak. Ez a Galaxisok első olyan lemeze, amin az egész zenekar játszott: a hangmérnök az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert Lázár Domokos volt, a dobokat pedig Kirschner Péter (Müller Péter Sziámi AndFriends, ex-Európa Kiadó) csömöri stúdiójában vették fel. A Focipályákon sétálsz át éjszaka a zenekar legromantikusabb, legszétszórtabb és legszebb albuma. Sallai Laci, a zenekar basszusgitárosa egy hosszú éjszakához hasonlította, amikor mindenfélét összeálmodik az ember, aztán a végén felébred és rájön, hogy igazából nem ölt meg senkit. 

A Focipályákon sétálsz át éjszaka meghallgatható a Spotify, a Deezer és az iTunes-felületén, a Galaxisok Youtube-oldalán, illetve a megszokott módon ingyenesen – vagy tetszőleges összegért – letölthető a zenekar Bandcamp-oldaláról, ahol egyébként szintén meg lehet hallgatni.

A lemezbemutató koncert március 4-én lesz az Akváriumban: https://www.facebook.com/events/251289001971262/

 

A lemezt felvezető kislemezdal, a Boldoggá akarlak tenni (de nem tudom, hogy kell) klipje:

 

Ez pedig a Soha nem veszi fel tavaly őszi videója:

 

Sajtóanyag: Rudolf Rebeka - Randy Hardcore Management

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3512304815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása