Filmajánló: Váratlan szépség – Az idei év karácsonyi mozija
2016. december 21. írta: Barna Borbála

Filmajánló: Váratlan szépség – Az idei év karácsonyi mozija

varatlanszepseg_1000x1443_1.jpg

Nincsen karácsony egy igazi hamisítatlan, szívmelengető, kicsit keserédes és elgondolkodtató film nélkül. Idén David Frankel (Az ördög Pradát visel, Marley meg én) „Váratlan szépség” című filmje koronázza meg a mozi szerelmeseinek ünnepi hangulatát. Az alkotók nem bízták a véletlenre a sikert, hiszen a főszerepekben olyan színészekkel találkozhatunk, mint Will Smith, Keira Knigthley, Edward Norton, Kate Winslet és Helen Mirren.

„Szeretet, idő, halál. Ez a három dolog köt össze minden embert ezen a földön. Szeretetre vágyunk. Több időt szeretnénk. Félünk a haláltól.” – jelenti ki határozottan a sikeres cégvezető, Howard, akkor még nem is sejtve, hogy ez a három dolog milyen fontos és különös szerepet tölt majd be az életében. Pár évvel később a férfit hatalmas tragédia éri, amikor kislánya súlyos betegségben meghal. Howard nem tudja feldolgozni az őt ért traumát és teljesen kifordul önmagából. Nem foglalkozik többé a munkájával, elfordul a barátaitól, már csupán önmaga árnyéka. Egyetlen terápiája, hogy leveleket ír. No, nem konkrét embereknek: a szeretetnek, az időnek, és a halálnak. Egy napon azonban váratlanul megjelennek előtte a címzettek, hogy válaszoljanak a férfi soraira.

Ugyanis amikor a cég jövője egyre nagyobb veszélybe és az eladás szélére kerül, munkatársai (egyben barátai) merész tervre szánják el magukat. Felbérelnek három színészt, hogy játsszák el a Szeretet, az Idő és a Halál szerepét Howard előtt. A céljuk, hogy a cég vezetésére alkalmatlannak nyilváníthassák a férfit. Ezzel azonban Whit, Claire és Simon olyan lavinát indítanak el, amely nem csak főnökük lelkére lesz hatással. A Szeretet, az Idő és a Halál ugyanis nem csak Howard számára tartogat fontos leckéket.

Habár a karácsony főként a szeretetről és a boldogságról szól, a néhol szívbemarkolóan szomorú film tökéletes választás az ünnepek alkalmával. A szereplőkkel együtt mi is elgondolkodhatunk az életünkön, a nehéz helyzetekhez való hozzáállásunkon. Vagy egyszerűen csak azon, ahogy az élethez viszonyulunk. Vegyük észre magunk körül a szeretetet és a boldogságot a legapróbb dolgokban is! Néha a szépség váratlanul érkezik…

A film szinkronos 2D, és OV változatban látható a mozikban, 12 éven aluliak számára nem ajánlott. 

a film betétdala

OneRepublic - Let's Hurt Tonight

stáblista

rendező - David Frankel

forgatókönyvíró - Allan Loeb

operatőr - Maryse Alberti

producer - Anthony Bregman // Bard Dorros // Allan Loeb // Michael Sugar // Kevin Frakes

vágó – Andrew Marcus

zene - Theodore Shapiro

 

szereplők

Howard Inlet - Will Smith

Aimee Moore - Keira Knightley

Claire - Kate Winslet

Whit Yardsham - Edward Norton

Brigitte - Helen Mirren

Madeleine - Naomie Harris

Simon - Michael Pena

 

Forrás: InterCom

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr312066599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása