Ördögi kezdés - javában tart az Ördögkatlan fesztivál!
2016. augusztus 04. írta: Bárdos Kata

Ördögi kezdés - javában tart az Ördögkatlan fesztivál!

207623_209851432376755_4525779_n.jpgBecslések szerint az idei Ördögkatlan 20%-kal több látogatót vonz, mint az előző években! Nem is csoda, hiszen élmény élményt ér ezen a helyen, legyen szó a programokról, a terület szépségéről vagy az itt megismert emberekről.

Kedd este a Quimby kezdte meg a fesztivált, tegnap pedig egymás után a Wombo Orchestra és a Besh o droM csinált hajnalig tartó mulatozást. Ám színházban is nagyon erős idén a felhozatal: a Bárka színház bezárásáról szóló "Majdnem húsz" című előadás nagyon erősre sikeredett, és az Őszi szonáta Udvaros Dorottya szereplésével is nagyon népszerű. Cirkusz idén is van minden nap, ezúttal argentinok, és cseppet sem hétköznapiak. A színházi előadásokra a korlátozott férőhelyek miatt sorszámot kell igényelni, ezért nem meglepő,  hogy a legelszántabbak már hajnalban beállnak/befekszenek a sorba, hogy a vágyott előadásra jegyet szerezzenek.

13936722_884200265057046_1052257431_n.jpgMuruya, az argentin egyensúlyozó művész

Minden nap délelőtt 11 órakor Veiszer Alinda beszélget egy-egy híres és érdekes emberrel, a tőle megismert és megszokott érzékenységgel és profizmussal. Tegnap az idei díszvendéggel, Kovács Gerzson Péterrel beszélgettek hagyomány és progresszió kapcsolatáról, az itthoni táncszakmáról, a sportról és a magasművészet problémáiról. Ma délelőtt a Saul fia hangmérnöke, Zányi Tamás került sorra, de hátra van még Udvaros Dorottya és Both Miklós is.

13933253_884200228390383_1169406726_n.jpgMajdnem húsz - előadás a Bárka színház bezárásáról

Both Miklós egyébként idén ukrán néniket hozott a fesztiválra, akik a lehető legautentikusabb népi éneklést képviselik. A zene a mindennapjaik része, legtöbben közülük pedig most lépték át először életükben saját falujuk határát. Both Miklós és projektje, mely zenei műhelyt, beszélgetést, tánctanítást és közös evést is magában foglal, most saját udvart is kapott az Ősi Portánál, Nagyharsányban.

A művészeti programokon kívül a nagyharsányi Ibero Hacienda spanyol udvarban főz mindennap egy ismert személy, tegnap Scherer Péter, az elkészített ételt licitre bocsátják, a profit pedig a Fogd A Kezem Alapítványhoz kerül.

Nem egyszerűen fesztivál ez, hanem közösségi létezés, egymásra odafigyelés, a szellem feltöltődése, a lélek finomhangolása. Gyertek, még nem késő elcsípni valami feledhetetlen élményt!

 

Főkép: Ördögkatlan Fesztivál

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr238944822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása