Filmajánló: Tarzan legendája – A történet folytatódik
2016. június 30. írta: Barna Borbála

Filmajánló: Tarzan legendája – A történet folytatódik

13548771_10210049759106907_12583891_o.jpg

Bizonyára mindenki ismeri Tarzan és Jane történetét. Valószínűleg ezért döntött úgy David Yates, hogy legújabb rendezése, a Tarzan legendája nem a kezdetekről fog szólni. A magyar mozikban június 30-án debütáló filmből megtudhatjuk, hogy mi vár a legendás párosra a „happy end” után. Tarzan új kalandjainak (főbb) szerepeit pedig nem is akármilyen színészek között osztotta ki a rendező. Az ikonikus hőst Alexander Skarsgard (True Blood – Inni és élni)alakítja, élete szerelmét pedig Margot Robbie (A Wall Street farkasa; Suicide Squad – Öngyilkos osztag) kelti életre. Ezt a párost erősítik a mellékszerepekben felbukkanó Oscar díjra jelölt, és díjat nyert színészek (Christoph Waltz; Samuel L. Jackson; Djimon Hounsou; Jim Broadbent).

A majmok ura, és felesége elhagyta a vadont, és Londonba költözött.  A környezete már nem Tarzanként, hanem John Claytonként (Lord Greystoke) ismeri. Rangos, jól öltözött és jól nevelt úriember, aki Jane-nel boldogan éli egy viktoriánus angol lord megszokott életét. És bár beilleszkedett a társadalomba, valódi énjét nem tudja végleg elfojtani magában. Éppen ezért, mikor megtudja, hogy régi otthonát és barátait veszély fenyegeti Kongóban, habozás nélkül a segítségükre siet.

Közben megismerjük Leon Romot, aki a hatalmas adósságot felhalmozó belga király szövetségese. A tartozás mielőbbi rendezésének érdekében a férfi elszántan kutat a kongói vadonban rejlő gyémántok után, ám a kincseknek ára van – mégpedig magának Tarzannak az élete.

A Tarzan legendája több szálon futó esemény, a két órás, hihetetlenül látványos filmből megtudhatjuk, hogy hogyan viseli Tarzan a civilizált életet, ahogy azt is, hogy ki és miért akarja őt holtan látni. És hogy az eredeti történet rajongóit se érje csalódás, egy-egy flashback erejéig találkozhatunk régi, már jól ismert pillanatokkal is a vadon urának életéből.

A film szinkronos 2D, 3D, IMAX 3D, 4Dx és eredeti nyelven 3D változatokban látható a mozikban, 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

a film betétdala

Hozier – Better Love

 

stáblista

rendező - David Yates

producer - Jerry Weintraub // David Barron

forgatókönyvíró - Craig Brewer // Adam Cozad

zene - Mario Grigorov

látvány - Stuart Craig

fényképezte -  Henry Braham

 

szereplők

Tarzan - Alexander Skarsgard

Jane Porter - Margot Robbie

Rom kapitány - Christoph Waltz

George Washington Williams - Samuel L. Jackson

 

Forrás: InterCom

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr518855616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása