Betyárok a Kobuciban |Koncertajánló|
2016. május 18. írta: Kultúrjunkie

Betyárok a Kobuciban |Koncertajánló|

13246295_10153729973923823_2394332543624662417_o.jpgA Nagy-Szín-Pad győztes zenekar hetedik születésnapját ünnepli egy fergeteges koncerttel.

Május 21-én este az a Bohemian Betyars mozgatja meg a Kobuci Kert közönségét, akik a nemrég véget ért Nagy-Szín-Pad tehetségmutató versenyen értek el első helyezést, ezáltal kiemelt szerepet kapnak az ország legnagyobb zenei fesztiváljain. A speed-folk-ot a cigányzenével ötvöző együttes nemcsak a tehetségmutató győzelmet, de a hetedik születésnapjukat is ünneplik majd, így duplán ütős bulira számíthatunk tőlük.

„A Bohemian Betyars 2009-ben alakult egy bor- és pálinka-delíriumban eltöltött este árokban ébredős másnapján, Miskolc fattyai kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. A cél mindenki számára egyértelmű volt: minél messzebb terjesszék a sírva vigadás életérzését. A csapat saját zenéjét speed-folk freak-punknak nevezi, ebben a keverékben a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat megfűszerezik magyar, balkáni és cigány dallamokkal. Egy valódi energiabomba-zenekar, amely az elmúlt évek alatt már majdnem ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti-óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon, a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy, ahogy ezt kitervelték.

Vendég: Cosa Polska

A zenekar egy 2013 tavaszán összeverbuvált nemzetközi banda: tagságában és zenéjében több kontinens és nép kultúrája találkozik. A lengyel swinget latin ritmusok kavarják fel, a magyar népdal spanyol gitáron szólal meg, a dél-amerikai dallamokat pedig többszólamú fúvóskórus kíséri. A különböző helyekről érkező, mégis harmonikus egésszé gyúrt muzsika mellett már csak a szövegvilág különösebb: az egyik pillanatban még Kubában állunk a tengerparton, a következőben pedig már egy magyar falu kocsmájában találjuk magunkat.”

A koncert ingyenes lesz!

Facebook esemény

 

Szöveg forrása: Kobuci Kert

Fotó: facebook.com/bohemianbetyars

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr68728344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása