Ismét új nevekkel és nagy visszatérőkkel örvendeztetett meg a Sziget!
2016. február 08. írta: Kászon Tomi

Ismét új nevekkel és nagy visszatérőkkel örvendeztetett meg a Sziget!

szigetnewnames.jpg

A most bejelentett fellépők többek között olyan világhírű előadók vannak, mint Jess Glynne, Muse, The Lumineers és David Guetta.

Úgy tűnik, a Sziget szervezői idén is méltóak szeretnének lenni a tavalyi évadra elnyert "legjobb fellépőket felvonultató európai fesztivál" elismerésre, ugyanis figyelemre méltó merítést dobtak ismét a köztudatba a 2016-os programok közül.

MUSE
|Nagyszínpad|

Elsőként álljon itt a Sziget kívánsággépének 2-dik helyezettje, a tavaly megjelent Drones albummal és egy felfoghatatlanul sokszínű és izgalmas életművel visszatérő Muse. A zenekar zenei hatása és jelentősége megkérdőjelezhetetlen, ha a 21. századi rockzenéről van szó. Több mint 40 díjat nyertek 1994-es megalakulásuk óta. Ma egyértelműen a világ egyik legjelentősebb kortárs rock zenekarának számítanak, stadionokat töltenek meg a turnéikon, minden fesztiválon, ahol fellépnek, főzenekarnak számítanak és ugyan már kétszer is meghódították a Sziget közönségét, most is biztosak lehetünk benne, hogy idén is ők lesznek a Nagyszínpad egyik legnagyobb dobása.

 

DAVID GUETTA
|Nagyszínpad|

Látványos show-val tér vissza a világ talán leghíresebb, korunk legnépszerűbb elektronikus tánczenéit jegyző DJ-je, David Guetta a Szigetre. Bármelyik kontinensen is jár, rendre több tízezres tömeg előtt lép a keverőpult mögé; a Facebookon közel hatvanmillió rajongója van, videóinak nézőszáma a YouTube-on pedig már meghaladta a Föld lakosságának felét. Legutóbbi nagylemeze, a Listen 2014 novemberében jelent meg, idén pedig ő lesz a foci EB himnuszának szerzője és előadója.

 

THE LAST SHADOW PUPPETS

A Muse-t csak egy zenekar tudta megelőzni a Nagyszínpad kívánságlistáján, ez pedig az Arctic Monkeys. Az idei évet azonban Alex Turner Arctic Monkeys-főnök a The Last Shadow Puppets formációnak szenteli, ezért ezzel a bandával teszi tiszteletét a Szigeten. 2007-2008 egyik legnagyobb könnyűzenei szenzációja volt az Alex Turner és Miles Kane cimborája által összehozott szupergroup, a The Last Shadow Puppets. Nyolc év csend után idén januárban a Bad Habits kislemezzel tért vissza a számos brit díjjal kitüntetett zenekar, április elsején pedig végre megjelenik az Everything You’ve Come To Expect címre keresztelt második album.

 

THE LUMINEERS
|Nagyszínpad|

2012 óta megállíthatatlanul gyűjti rajongóit az elképesztően fülbemászó Ho Hey című indie-folk sláger, mely az amerikai The Lumineers bemutatkozó albumát platinalemezzé repítette. A folkot, indie-t, country-t stílusosan és nagyon szerethetően ötvöző dalaik fülbemászóak, kedvesek, úgyhogy hatalmas rajongótáboruk nem véletlenül várja ennyire a következő lemezüket. A 11 számos, Cleopatra című új korong április 8-án érkezik, így augusztusig még lesz sok idő megtanulni az új dalokat. A banda a Nagyszínpad késő délutáni sávjában lép majd fel.

 

YEARS & YEARS
|Nagyszínpad|

A 2015-ös év kétségkívül a Years & Years nevétől volt hangos, hiszen a londoni elektropop trió volt a befutó a BBC Sound of 2015 listáján és nevükhöz köthető a legtöbb eladott bemutatkozó lemez is Angliában. A Years & Years szintipopjában egyaránt keverednek R’n’B-s és house-os elemek, de mindez elképesztően fülbemászó és slágeres hangszerelésben. Nagy-Britannia legújabb kedvencét először a Sziget Fesztiválon, méghozzá a Nagyszínpadon, egy szép napos délután láthatja a magyar közönség.

 

RÓISÍN MURPHY
|A38 sátor|

A kultikus elektro- dance-pop Moloko zenekar énekesnőjeként befutott Róisín Murphy szólóban is sikeres karriert tudhat maga mögött, 2005-ben és 2007-ben megjelent lemezeit mind a közönség, mind a szakma az egekig magasztalta. Az elmúlt években ugyan csak pár kislemezt és vendégszereplést (pl. Crookers, Fatboy Slim) hallhattunk tőle, de szerencsére tavaly májusban megjelent a várva-várt harmadik lemeze is.

 

BULLET FOR MY VALENTINE
|A38 sátor|

Agresszív riffekkel keményre gyúrt, ugyanakkor dallamos, virtuozitásról árulkodó rock szimfóniák és fülbemászó énekdallamok: ezt a receptet követve vált – a Sziget a38 sátrába érkező - a walesi Bullet For My Valentine a kétezres évek egyik leghíresebb rockzenekarává. Több millió lemezt adtak el világszerte, Európán kívül Észak-Amerikában és Japánban is rendkívül népszerűek.

 

JESS GLYNNE
|A38 sátor|

26 éves kora ellenére máris figyelemreméltó karrier áll a szupertehetséges énekes-dalszerző Jess Glynne mögött: 2014 óta szinte minden megmozdulása a brit slágerlisták élén landol. Tavaly megjelent – természetesen listavezető - I Cry When I Laugh című lemezét mind a szakma, mind a közönség rendkívül pozitívan fogadta. A tavalyi év azért is különleges számára, mert Ő lett a második olyan brit énekesnő, akinek öt listavezető kislemez is fűződik a nevéhez. Generációjának egyik legnagyobb tehetségét először a Sziget A38 helyszínén láthatja a magyar közönség.

 

PARKWAY DRIVE

Kirobbanó formában, sorrendben ötödik stúdióalbumával, a tavaly ősszel megjelent Ire-vel mér elementáris erejű csapást a fesztiválozókra a Szigeten Ausztrália leghangosabb metalcore bandája, a Parkway Drive. Brutális riffekből, daráló dobalapokból, valamint tébolyító vokálokból felépülő zenéjüket a világ minden pontján imádják, beleértve a magyar közönséget is.

 

K.I.Z.
|A38 sátor|

A három nagydumás rapper és egy DJ-haverjuk által alapított K.I.Z. már közel tizenöt éve meghatározó szereplője a berlini és a német zenei színtérnek. Legutóbbi munkájuk, a tavalyi Hurra die Welt geht unter Németországban és Svájcban is listavezető lett.

 

THE NEIGHBOURHOOD
|A38 sátor|

Öt éve indult be és megállíthatatlanul tör előre az amerikai The Neighbourhood karrierje, akik elektronikával, néhol hip-hop és R’n’B elemekkel színesített indierock zenéjükkel turnéznak körbe a világban. A huszonéves srácok eddig két magabiztos nagylemezzel és számos slágerrel a hátuk mögött érkeznek, első alkalommal Magyarországra, pontosabban a Sziget A38 színpadára.

 

KOVACS
|A38 sátor|

Hollandia legújabb és talán legizgalmasabb női előadója Kovacs, akinek hihetetlenül erőteljes, karakteres és lélekbe markoló énekhangját sokan Amy Winehouse-éhoz hasonlítják. Első nagylemeze tavaly jelent meg Shades of Black címmel. Az European Border Breakers Award 2016-os holland nyertese, aki nagy sikerrel mutatkozott be a Eurosonic Fesztiválon is. Érdemes rá odafigyelni, a 25 éves énekesnő karrierje most fog csak igazán beindulni.

 

DATSIK
|A38 sátor|

Elvetemült, rafinált és merész anyagairól hírhedt kanadai elektronikus zenész, DJ-producer. A brutális erejű dalairól és mixeiről ismert dubstep-zseni Datsik már karrierjének legelején Beatport első helyezett kislemezeivel és újszerű hangzásával vált híressé. Remix listáján olyan nagy nevek szerepelnek, mint a Linkin Park, az MGMT, a Crystal Method vagy Lil Wayne, a legnagyobb sztárokkal közös dalait és fellépéseit felsorolni is nehéz lenne, legutóbbi nagy dobása a Snoop Doggal közös Smoke Bomb. Datsik szintén az A38 nagysátorban lép fel majd, éjjel.

 

RICO & STICK
|A38 sátor|

A legendás holland Opgezwolle hip-hop kollektíva a kétezres évek elején vált egyre népszerűbbé hazájában, itt volt nagydumás MC a két jó barát, Rico és Sticks is. A két főhős hosszú kihagyás után tavaly januárban állt először színpadra közösen, ez az egyszeri alkalom nőtte ki magát és hozta meg egy turné ötletét. Rico & Stick mostani, #OpgezwolleTotNu elnevezésű koncertkörútján a legnagyobb slágereket gyűjtötték össze a különböző múltbeli zenei közreműködéseikből, úgyhogy Hollandia legjobb hip-hop bulija érkezik az A38 délutáni sávjába.

 

Szöveg forrása: Vető Viktória - Sziget Sajtóiroda

Fotó: facebook.com/SzigetFestival

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr778370686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása