Premierek estje a hajón – Com Truise | Belau | Aid Kid
2016. január 24. írta: Kászon Tomi

Premierek estje a hajón – Com Truise | Belau | Aid Kid

12108143_905649579472980_6204371674242747661_n_1.jpg

Január 27-én az elektronikus ütemeké lesz a főszerep az A38 fedélzetén.

Igazán modern hangvételű estére készülhetnek azok, akik január 27-én ellátogatnak a főváros első számú bulihajójára.

Első körben érkezik hozzánk Com Truise, eredeti nevén Seth Haley. Az amerikai DJ,-producer nagysikerű lemezét is bemutatja a magyar közönségnek.

Com Truise elemi erővel talált bele a lassan mainstreammé váló synthwave és retrowave hullámba. Nem csak hangzásában (sci-fi kísérőzenék, Jean-Michel Jarre-effektek, Tubeway Army-, Cocteau Twins- és New Order-hatások), de zseniálisan kitalált, remodernizált pop art grafikáival, címadásaival (VHS Sex, 84' Dreamin, Video Arkade) tudatosan és játékosan idézi a nyolcvanas éveket.

commy2.jpgFotó: ghostly.com

Com Truise az A38 blogján készült interjúban kifejtette, hogy mit is kedvelt a 80-as években:

Ahogy akkoriban íródtak a zenék és amilyen eszközöket használtak akkoriban. Számomra önmagában már a különböző gépek kinézete is inspiráló. Nem beszélve a korszak filmjeiről, főleg a sci-fikről – imádom, ahogy a technológia megjelenik bennük, azt a sok kijelzőt, terminált. Ami az újbóli népszerűséget illeti, szerintem a kulcs a vintage szintetizátorok vonzereje, már a gyűjtésük is külön hobbi. Plusz talán közrejátszik az egészben a nosztalgia is…

Az est számunkra legfontosabb szereplője a Belau projekt lesz, akiket már hónapok óta szeretnénk élőben hallani, és most végre a színpadra lépésük is megtörténik.

4-en leszünk a színpadon, Dórin kívül, Buzás Krisztián fog basszusgitározni, Matos Gergő felel az alapokért, loopokért, én pedig gitározom és billentyűzöm. Igyekszünk némi díszlettel és vizuállal is előrukkolni, hogy ráerősítsünk erre az utazós, tengerparti hangulatra.

Nemrég pedig 5 DJ gondolta úgy, hogy új köntösbe helyezi a már Klipszemlét is nyert „Island Of Promise” című dalt:

Az Island of Promise megjelenése óta rengeteg pozitív visszajelzést kapott a projekt. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen sikereket ér el már az első dalom, mostanra több, mint 230 ezren hallgatták meg. Mindenképp szerettem volna, ha néhány, számomra kedves előadó újragondolná, szerencsére igent mondtak a felkérésre. Mindegyik remix picit más irányba viszi az eredeti számot, mindenki belevitte a saját egyéniségét. - mondta Kedves Péter, a Belau megálmodója.

Decemberben csatlakozott egy harmadik fellépő is a line-up-hoz, aki nem más, mint Aid Kid, cseh lemezlovas:

A 22 éves Ondra Mikula zenész, producer és multi-média alkotó, művésznevén Aid Kid két kiadott kislemezét (Sleep Start and Broken Arp) és az elektronikus zene nemzetközi élbolyának vezető személyiségekkel való együttműködét követően (Sohn, Kiasmos, Sophie, Groundislava, Wax Tailor, Arms and Sleepers, etc.) mára Prága egyik legígéretesebb zenei producerévé vált.

Jegyvásárlás

Facebook esemény

Fotó: facebook.com/a38.hajo

Forrás: A38 Hajó

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr378306024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása