Filmajánló: JOY - egy örömteli film az év végére
2015. december 28. írta: Barna Borbála

Filmajánló: JOY - egy örömteli film az év végére

921193_10208474796093816_1796333787568610810_o.jpg

Nyertes csapaton ne változtass! – Tartja a mondás - és bizonyára David O. Russell is.

A Napos oldal és az Amerikai botrány hatalmas sikere után a rendező - forgatókönyvíró december 31-én debütáló új (igaz történeten alapuló) filmjében a főbb szerepeket ismét Jennifer Lawrence, Bradley Cooper és Robert De Niro között osztotta ki.

Úgy tűnik, ezzel a triumvirátussal nem tud melléfogni: a filmet decemberben 2 Golden Globe-díjra jelölték (a zenés film és vígjáték kategóriában a legjobb film és a legjobb női főszereplő – Jennifer Lawrence - jelölés), és sokak szerint az Oscar-díj jelölések is borítékolhatóak.

Joy Mangano élete nem éppen úgy alakult, ahogyan tervezte:

Gyermekkorában folyamatosan alkotott, feltalált valamit, nagy álmai és tervei voltak a jövőjére. Nagyanyja mindig biztatta, hogy ő a család reménysége, aki többre fogja vinni.

Évekkel később mégis úgy tűnik, ezekből az álmokból nem válik valóra semmi. A történet kezdetén Joy egy elvált, kétgyermekes háziasszony, akinek sok mindennel meg kell birkóznia: szülei – és saját válásával, a pincéjében élő volt férjével, többszörös jelzáloggal, sorozatfüggő anyjával, és a váratlanul hazaköltözni akaró apjával is. Ő mindenki támasza és segítsége, így a saját céljainak megvalósítására kilátása sincs.

De épp mikor végképp kezdenek összecsapni a feje felett a hullámok, újra elkezd tervezni, és feltalálja a „Miracle Mop” nevű felmosót, aminek különlegessége, hogy kéz nélkül kicsavarható, és mosógépben mosható. Ám nem elég az elképzelés, a megvalósításhoz rengeteg pénzre, és nyilvánosságra van szüksége.

A film Joy sikerhez vezető útjának története, ami azt üzeni nekünk, hogy „az amerikai álom” nem megvalósíthatatlan: ha minden erőnkkel küzdünk, és kitartunk az elképzeléseink, céljaink mellett – még akkor is, ha úgy tűnik, a körülmények ellenünk dolgoznak.

A JOY a legjobbkor érkezik meg a hazai mozikba:

Év végi filmként ideális választás azoknak, akik az újévi fogadalmaik és a jövő évre szőtt terveik megvalósításához gyűjtenek motivációt, inspirációt, vagy éppen kedvet és erőt.

A film (105 perc) feliratos 2D változatban lesz látható; 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

 10655298_10208474795573803_1749329029685657799_o.jpg

stáblista

rendező és forgatókönyvíró - David O. Russell

operatőr - Linus Sandgren

zene - Danny Elfman

producer - Megan Ellison // John Fox // Jonathan Gordon

vágó - Alan Baumgarten // Jay Cassidy

 

szereplők

Joy - Jennifer Lawrence

Neil - Bradley Cooper

Peggy - Elisabeth Röhm

Rudy - Robert De Niro

Terry - Virginia Madsen

Tony - Edgar Ramirez

Trudy - Isabella Rossellini

Mimi - Diane Ladd

 

Forrás: InterCom

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr478204790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása