„Szerelmesek vagyunk a fesztiválokba”
2015. augusztus 06. írta: Barna Borbála

„Szerelmesek vagyunk a fesztiválokba”

cloud.jpgInterjú a Cloud9+ zenekarral.

Bár még csak 2 éves - máris a fesztiválok egyik állandó fellépője a Cloud 9+ zenekar. Nevük egy angol kifejezésből származik, mely lelkesedést, boldog és euforikus állapotot jelent. Ezzel szeretné a zenekar kifejezni azt az állapotot, amit a színpadon éreznek. Egyediségük titka a műfajok egybeolvasztása: dalaikban találhatunk rock, hiphop, drum and bass és dubstep elemeket is.

A KEXX Könnyűzenei Extrémsport Fesztiválon a zenekar énekesével, Szivák Zsolttal beszélgettünk.  

Idén jelent meg az első albumotok „Supernova” címmel. Milyenek az eddigi visszajelzések? Elégedettek vagytok?

Nagyon jók a visszajelzések. Az iTunes listákat – mind elektronikus listákat, mind hagyományos listákat - is vezette, úgyhogy nagyon boldogok voltunk. Nagyon sokakat érdekelt a lemez: a lemezbemutatón, a Barba Negrában is ott voltak több mint 1100-an. Ahhoz képest, hogy milyen fiatal a zenekar, tök jó érzés volt nekünk, hogy ennyien kíváncsiak voltak az első albumunkra. Úgyhogy nekünk ez egy nagyon nagy élmény, nagyon szeretjük az albumot, és hála istennek a visszajelzések is azok, hogy imádják.

Hogyan készülnek a dalaitok? Közös munka - mindenki hozzátesz valamit?

Berci (Tóth Bertalan) – ő a gitárosunk – és Gábor (Biksi Gábor) – ő pedig a basszusgitárosunk – írják az alapokat. A dobosunk (Koller Márk) pedig ugyanúgy beleszól, hogy milyen szerkezet legyen, a dob fill-eket kitalálgatja bele. Én pedig megírom az éneket, a dallamot, Skeeny (Skeeny Boy) pedig a rap-et. Vagy pedig szokott még úgyis működni, hogy én az akusztikus gitáron elkezdek egy szám ötletet, amire a többiek azt mondják „Ó ez jó lesz!”, és köré építik a zenét. 

A nyáron folyamatosan fesztiváloztok, szinte szünet nélkül. Mennyire megterhelő egy ilyen fesztiválszezon?

Megterhelő, de imádjuk csinálni. Mindig más közönség, más élmények, más hangulat, úgyhogy szerelmesek vagyunk a fesztiválokba, nagyon szeretjük őket.

Tudsz esetleg valamilyen különösen vicces, vagy extrém fesztivál-történetet mesélni?

Mindig gondolkozunk a többiekkel, hogy ki kéne erre találni egy olyan történetet, ami publikus, és lehet mesélni, de ezen még agyalunk. 

Mik a terveitek az év második felére, a fesztiválok után?

Szeptember 3-án az egyik kedvenc zenekarunkkal, a Modestep-el leszünk a Budapest Parkban, úgyhogy most arra készülünk nagyon. Illetve még nagyon sok fesztivál buli van hátra, egyelőre nagy erővel arra összpontosítunk, de mellette mindennap próbálunk és stúdiózunk. Most ősszel szeretnénk kihozni egy új LP-t 4-5 számból, ami más lesz, mint az eddigiek, tesztelgetjük magunkat, a határainkat.

Megosztottatok egy képet arról az egyik legnagyobb közösségi oldalon, hogy megszületett az első – egy dalszövegetek ihlette tetoválás. Mit szólsz hozzá, hogy valakiben szó szerint ilyen maradandó nyomot hagy a zenétek?

Ez iszonyat jó érzés volt, amikor megláttuk. Az, hogy írsz egy dalszöveget, és utána meglátod, hogy mást annyira megragadott az a részlet vagy az a sor, hogy magára tetoválta. Voltunk most az EAST Feszten, ott is többen odajöttek, hogy már van Cloud 9 felhős tetoválásuk, ez egy jó dolog, nagyon örülünk neki. Nekem is van!

Ha egy szóval kellene jellemezni, hogy milyen érzés az, amikor állsz a színpadon, és az egész közönség Veled együtt énekli a dalaitokat – mit mondanál?

Egy szóval: Cloud 9! Euforikus.

Milyen a kapcsolatotok a közönségetekkel? Mennyire van lehetőségetek a koncertek után beszélgetni, vagy olvasni a visszajelzéseiket?

Nekünk nagyon sokat számít a közönségünk, minden buli után ahol tehetjük, kimegyünk hozzájuk. Nagyon szeretik bennünk azt, hogy ilyen közvetlenek vagyunk az emberekkel, szerintem ez a normális. A kommenteket is ugyanúgy szoktuk olvasgatni, és ha építő jellegű kritikákat kapunk, abból lehet táplálkozni. De ha azt mondja valaki – bocsánat a kifejezésért -, hogy „Ez szar.”, az az ő személyes véleménye, azzal nem nagyon tudunk mit kezdeni. De szoktuk nézegetni, mert fontos az is, hogy mit gondolnak az új albumról, szóval a visszajelzések sokat számítanak nekünk.

Mit gondolsz, mi a sikeretek titka? Mi az, ami megfogja az embereket a zenétekben?

Szerintem az, hogy ha valaki eljön egy Cloud 9+ koncertre, akkor egy olyan élményt kap, amit mondjuk a Youtube-on, ha megnézi a videókat, nem feltétlenül tapasztal. Eléggé szétszedjük a színpadot, megőrülünk. Ami szerintem nagyon sok zenekarnál nincs meg, az ez a robbanékonyság. Ha szereted, amit csinálsz, és – ez a zenei stílusodtól is nyilván függ persze – hogy ekkora lendület, energia van az egész színpadon a produkcióban. Szerintem ez az, ami nagyon sok embert megfog. Illetve az, ahogy a közönséghez hozzáállunk, az is nagyon fontos.

Fotó: facebook.com/kexxfesztival

Készítette: Barna Borbála

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr97963260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása