Az Epic Drama ezeket a sorozatok tűzi műsorra a következő hetekben
2022. december 11. írta: Kultúrjunkie

Az Epic Drama ezeket a sorozatok tűzi műsorra a következő hetekben

sissi_s2.jpg

A VÁD TANÚJA /The Witness for the Prosecution/

Minisorozat (3x60 perc)

2022. december 7-étől szerdánként 21 órától

AGATHA CHRISTIE legendás regénye kel újra életre Julian Jarrold (Jane Austen magánélete, Mr. Tűsarok) rendezésében, méghozzá olyan színészek közreműködésével, mint Toby Jones (Suszter, szabó, baka, kém, Az éhezők viadala), Andrea Riseborough (Birdman, Feledés), Kim Catrall (a Szex és New York Samanthaja) vagy Billy Howle (Az a nap a tengerparton).

1920-as évek, London: egy brutális gyilkosság hagy foltot egy szép londoni ház bársonyszőnyegén. Az áldozat az elbűvölő és gazdag özvegy, Emily French. Minden bizonyíték a rokonszenves fiatalemberre, Leonard Vole-ra mutat, akire az örökösnő a hatalmas vagyonát hagyta – legalábbis Emily elkötelezett házvezetőnője ezen meggyőződésével áll a bíróság elé. Vole felesége a maga ridegségével nem tesz hozzá férje felmentéséhez, sőt megszólalásaival inkább árt a férfi ügyének. Leonard azonban kitart amellett, hogy társa, Romaine, a rejtélyes kóristalány bizonyítani tudja ártatlanságát. Ebben nagyon hisz Vole ügyvédje is, miközben gyanítja, hogy Mrs. Vole eltitkol valamit. ELŐZETES!

GRANTCHESTER: KARÁCSONYI KÜLÖNKIADÁS /Grantchester: Christmas Special/

1x90 perc

2022. december 19. 21 óra

Egy vőlegény nem jelenik meg a saját esküvőjén – holtan találják otthonában. Több gyanúsított is van: a fia, a menyasszonya, egy sztriptíztáncos és a klub főnöke. Az áldozat torkába tömött két jegygyűrű egy múltbeli esetre utal, akit kilenc évvel korábban ugyanígy gyilkoltak meg... Eközben Amanda hajléktalanná válik, karácsony estéjén a lelkészlakban hozza világra gyermekét. Amikor Gordie nyomozó utal az emberre, aki szintén egy ilyen estén született meg József és Mária gyermekeként, Grantchester kedvenc plébánosa, Sidney újabb kérdőjelek közt érzi magát.

MERRY CHRISTIE-MAS!

2022. december 21. – 2023. január 1.

Agatha Christie maraton az Epic Draman!

A reklámmentes sorozatcsatorna az ünnepi időszakban közel két héten át a legendás krimiíró előtt tiszteleg!

Délutánonként az alábbi remekművek megfilmesített változatai kerülnek képernyőre:

  • Agatha Christie Marple sorozata
  • Agatha és a gyilkosság igazsága
  • Agatha és Istár átka
  • Agatha és az éjféli gyilkosságok
  • A vád tanúja
  • Tíz kicsi katona

SISSI /SISI/

2. évad (6 epizód)

2022. december 26-31. 21:00 órától

Új évaddal tér vissza a Sissi az Epic Drama sorozatcsatornára, amely a legendás királyné történetét új, szenvedélyes oldaláról mutatja be.

Egy ikon, egy császárnő, egy imádott szépség: Sissi, Európa első szupersztárja. Szabadságszeretete és az ígérete, hogy szelídebb arcot ad a Habsburg-monarchiának, rabul ejtette a térséget.

Erzsébet gondtalan tinédzserként fülig szerelmes lett egy előkelő és kívánatos férfiba, majd elfogadta a kihívást: hamar felnőtté kellett válnia, nehéz döntéseket hoznia, hogy császár- és királynéhoz méltó módon végezhesse szerepét. A második évadban Sissi és Ferenc József közös életét a közelgő háború réme és magánéleti problémák egyaránt fenyegetik, ugyanis amikor a fiatal császárnő aranykalitkájából kiszabadulva Magyarországra utazik, ott nem csak a puszta és a vendégszerető helyiek nyűgözik le.

A sorozat egy univerzális és időtlen történetet ír le a szerelemről, a szabadságról, a családról, az önrendelkezésről és a kötelességről a 19. századi udvari divat csillogásába öltöztetve.

BÉCSI VÉR /Vienna Blood/

3. évad (3 epizód)

2023. január 9-étől hétfőnként 21:00 órától

A Bécsi vér teljes 3. évadát Magyarországon forgatták 2022 tavaszán, hazai operatőrök, látványtervezők és producerek bevonásával!

A bűnügyi krimisorozat Frank Tallis bestsellerein, az itthon is megjelent Gyilkos illúziókon és a Bécsi véren alapszik. Ezeket az elismert forgatókönyvíró, Steve Thompson (Sherlock, Jericho) dolgozta át filmre, amit aztán az Oscar- és Primetime Emmy-díjra jelölt rendező, Robert Dornhelm (Anne Frank igaz története) valósított meg.

A Bécsi vér főhőse a pszichoanalitikus Max Liebermann (Matthew Beard), Freud tehetséges tanítványa, aki a pszichológia tudományát állítja a rendőrség szolgálatába. Oskar Rheinhardt-tal (Jürgen Mauer), a rutinos bécsi detektívvel együtt oldanak meg rejtélyes gyilkosságokat Bécs városában, a XX. század elején – azaz a filozófia, a tudomány és a művészet fellegvárában akkoriban, amikor a kultúrák és eszmék ütköztetése az operaházban és a nagy kávéházakban történt. Max, a fiatal orvos rendkívüli észleléssel és kriminalisztikai készséggel rendelkezik, mélyen megért különleges emberi viselkedéseket és devianciákat, ráadásul örömmel analizálja a rendőrfelügyelő attitűdjeit az új évadban is.

Sajtóinformáció: Kiss Zsuzska - Schiscom

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr517999226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása