Megérkezett az októberben fellépő Rasmus új nagylemeze: nézd meg az első dal klipjét!
2022. szeptember 23. írta: Kultúrjunkie

Megérkezett az októberben fellépő Rasmus új nagylemeze: nézd meg az első dal klipjét!

photographer_venla_shalin_1.jpg

Megjelent a a Rasmus új nagylemeze, a Rise, aminek az első dalához egy videóklip is készült. A finn zenekar október 17-én játszik majd Budapesten, az amerikai Icon For Hire társaságában.

flyer_rasmus.jpg

Megjelent a többszörös platinalemezes finn zenekar, a Rasmus tizedik nagylemeze, a Rise, amit azonnal meg is hallgathatunk bármelyik streaming felületen IDE kattintva. A Playground Music gondozásában készült album megjelenését egy új videóval teszi emlékezetessé az együttes: a Live and Never Die élő felvételeket is tartalmazó klipjét itt nézhetjük meg:

„Bár ez a dal az utolsó, amit a lemezhez megírtunk, mégis megkapta a nyitótétel szerepét a lemezen” – mondta el az énekes, Lauri Ylönen. „Nem hiszem, hogy valaha írtam olyan pozitív kicsengésű és hangzású dalt, mint amilyen ez lett, rengeteg energia és dinamika szorult bele.”

Az elmúlt év különösen eseménydúsnak bizonyult a finn rockerek számára: ezúttal is az ünnepelt dalszerző és producer, Desmond Child (Kiss, Bon Jovi, Aerosmith) segítségével fogtak neki a lemezkészítésnek, méghozzá az új gitáros, Emilia ‘Emppu’ Suhonen bevonásával, és eközben még az Eurovíziós dalfesztivál májusi döntőjébe is bejutottak.

A lemez kapcsán Lauri elmondta: „Összesen három évbe telt a Rise album befejezése. Igazi mélypontról kellett felküzdenünk magunkat abba a győztes hangulatú állapotba, amiben most érezzük magunkat. Az eredeti terveink szerint az angliai Eastbourne-ban rögzítettük volna a dalokat még 2020-ban. A Covid azonban mindent keresztülhúzott. A tagok különböző országokban élnek, így aztán egymástól távol, az interneten, laptop előtt ülve próbáltuk feljátszani a lemez anyagát. És ez eléggé vacakul ment. De nem adtuk fel, habár nagyon bonyolult és időigényes munka volt ez, olyannyira, hogy a zenekar is majdnem ráment, és a gitárosunk végül ki is lépett a csapatból.”

„Úgyhogy a járványnak voltak ilyen szomorú következményei, de talán ennek így kellett történnie, hiszen nem sokkal a mélypont után végre jó dolgok kezdtek történni. Megírtuk a Jezebelt, ami hatalmas sikert aratott. Találkoztunk Emppuval, aki a csapat új gitárosa lett, és látványos megjelenésével egyik pillanatról a másikra a zenekar meghatározót tagjává vált. Nagyon tehetséges zenész és előadó, aki kiválóan illik a Rasmusba, és új energiákat hozott magával.” A Jezebel klipjét itt nézhetjük meg: 

Az új dalok sikere, az Eurovíziós élmények és Emppu csatlakozása tehát új lendülettel töltötte fel a Rasmus-t, ami Lauri bevallása szerint hosszú ideje nem volt ilyen erős zenekarként. Az új nagylemez a digitális csatornák mellett CD, vinyl és limitált box set formában is elérhető a https://therasmus.ffm.to/rise címen.

A lemezbemutató turné ősszel indul, Budapesten október 17-én lépnek majd fel a Barba Negrában, méghozzá egy amerikai rockzenekar, az Icon For Hire felvezetése után: az Ariel Bloomer és Shawn Jump által alapított csapat The Reckoning című, szeptember végén megjelenő lemezével érkezik.

a Concerto Music bemutatja: THE RASMUS - Live ...and Never Die '22
2022. október 17., 19:00
Budapest, Barba Negra
The Rasmus, Icon For Hire koncertek

Belépő: normál elővételben 7900 Ft, okt. 1-től 8900 Ft.
Jegyek:
*Tixa: https://tixa.hu/the-rasmus-barba-negra
*Rock1: https://jegy.rock1.hu/the-rasmus_20221017

Nyitókép: Venla Shalin
Forrás: Concerto Music

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6217938496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása