5 előadó a Debreceni Bor- és Jazznapok Spotify listájáról!
2022. augusztus 03. írta: Kultúrjunkie

5 előadó a Debreceni Bor- és Jazznapok Spotify listájáról!

296297038_1737956303209829_5499236839277464895_n.jpg

A legnagyobb odafigyeléssel válogatott jazzremekek tökéletes ízelítőt adnak abból, ami augusztus 4. és 7. között várható a Debreceni Bor- és Jazznapokon.  A zenei felhozatalban a füstös klubhelységek hangulatát idéző klasszikusoktól az újhullámos és fiatalos kísérletezésig minden stílus képviselteti magát. A teljes lista elérhető Spotify-on, melyről ez alkalommal 5 zenét ajánlunk.

  1. A külföldön is sokat koncertező Bágyi Balázs zenekara, a Bágyi Balázs New Quartet az akusztikus kortárs jazzt eleveníti meg. A formáció sikereit nem lehet eléggé méltatni: számos európai jazzfesztiválon és klubban nyűgözték le mind a közönséget, mind a zsűrit. A zenekartól a Gymnopédie No 1 hallható a Satie in Jazz albumról.
  2. A Balázs Elemér Group hazánk egyik legkiemelkedőbb jazzegyüttese. A 2000-ben alakult zenekar a legtehetséges zenészekkel büszkélkedhet, Balázs Elemért pedig be sem kell mutatni: napjaink egyik legjobb dobosa, és a legváltozatosabb felállásokban több mint száz lemezen hallható játéka. A Memories albumról a Be Se Borult című szám hallható a Debreceni Bor- és Jazznapok Spotify listáján.
  1. Baló István 2015-ben alapította meg a Baló István Projektet. Jellemzi a formációt, hogy szerzeményeiket sem a zenei stílusok, sem az eszközök nem korlátozzák: a zenészek belső energiáikat használva szólaltatják meg hangszereiket, és szabadon kalandoznak az alkotás folyamatában. Őket a Zeppelin és a Sun Greeting képviseli a listában a Black Dog albumról.
  1. Szendőfi Péter vezetésével 1992-ben alakult Fusio Group a modern fúziós jazz irányzat képviselője. Markáns groove-ok és feszes mozzanatok jellemzik a zenéjüket, melyben keverednek a hagyományos dzsessz-sztenderdek és a progresszív hangzásvilág. Az listában az Aromatic című dal hallható az XXX nevű albumról.
  2. Gáspár Károly jazz-zongorista, zeneszerző, szerkesztő-műsorvezető a hazai jazz szcéna egyik legizgalmasabb alakja. Mindig a tökéletességre törekszik, és a közönséget is igyekszik kizökkenteni a mindennapokból provokatív zenéjével. A triójával alkotott zenéjükre jellemző, hogy friss és progresszív hangzást képviselnek, mindezt úgy, hogy tiszteletben tartják a jazz hagyományokat. A Salvation című albumról a Diána című szerzemény került a listába.

 A Debreceni Bor-és Jazznapok hírei, bor- és jazz kínálata a weboldalon és a Facebook oldalon érhető el.

Forrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.
Nyitókép: A Debreceni Bor- és Jazznapok hivatalos Facebook oldala

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7517892955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása