Megjelent vaghy debütáló lemeze
2022. február 23. írta: Kultúrjunkie

Megjelent vaghy debütáló lemeze

vaghy.jpg

A hazai Piano Day-mozgalom megálmodója, emellett számos hazai projekt billentyűse, a zongorista-zeneszerző vaghy debütáló albumával jelentkezett. Az első vaghy-nagylemez, a minimalism dalai minimál elektronikával támogatott, letisztult zongoraszerzemények.

A klasszikusan képzett zongorista-zeneszerző, Vághy Tamás csak néhány éve döntött úgy, hogy experimentális szólóprojektjét a nagyobb nyilvánosság elé tárja. vaghy-ként kiadott szerzeményeiben minden téren főszerephez jut a zongora, amelynek hangját különböző elektronikus effektekkel erősíti fel, miközben vintage hangszerekkel is kibővíti a billentyűk adta lehetőségeket.

A minimalism-ről mesélt vaghy: „A ’minimalism’ számomra nem csak a dalok hangszerelését és a dalok struktúráját jelenti, fontos célom volt, hogy 20 év zenekarokban és különböző formációkban való zenélés után a minimalism önmagam felfedezése és az egyedüli alkotófolyamat megtapasztalása létrejöjjön egy teljes album keretein belül. A zongora egy hangszer, de az, hogy az hogyan szólal meg, az kifejezetten a rajta játszó zenészen múlik. Fontos, hogy legyen víziója. Ez volt a célom, hogy bár zongorás albumot készítek, mégis unikális hangzású egyedi zenei anyag hozzak létre.”

Az új lemez a Théque Records gondozásában jelenik meg, akikkel az együttműködés egy Pianos Day-es szálból ered. „Egyik közös barátunk hívta fel a figyelmünket, hogy van egy nagyon tehetséges klasszikus zongorista srác, aki az első saját anyagán dolgozik. Mivel ez a típusú zene elég közel áll hozzánk, nem is volt kérdés, hogy szeretnénk hallani, miről van szó, hiszen amúgy is szerettük volna bővíteni zenei műhelyünket hazai fronton Zagar, Ohnody és a mïus mellett.” –  meséli Álmos Gergő, a Théque Recordstól.

Az album bemutatója 2022. március 24-én, az A38 hajón lesz.
Event

A lemez itt elérhető

Borítókép: Glodi Balázs
Sajtóinformáció: Horváth Orsi

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4617752238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása