Ismét megrendezik az Eleven Őszt a Bartókon!
2021. szeptember 08. írta: Kultúrjunkie

Ismét megrendezik az Eleven Őszt a Bartókon!

236937105_2030513413771245_838641047673200452_n.jpg

Izgalmas kulturális programok, művészeti sokszínűség, utcai performanszok, színház, kiállítások, zene, gyerekprogramok, workshopok, beszélgetések és gasztronómiai ínyencségek várják ismét a látogatókat a Bartók Béla Boulevard-on, azaz a Bartók Béla úton, az Eleven Ősz keretében. A szeptember 17. és 19. között megrendezendő háromnapos fesztivál a helyi közösségek építésére, a modern TECHNIKAI eszközök és a különböző művészeti ágak fúziójára ad lehetőséget, és így teremti meg azt a közös platformot a kerületben zajló nemzetközi CUP projekttel, melynek kommunikációs felülete egy INSERT elnevezésű platform lesz.

Idén soha nem látott programdömping fogadja az utcába érkezőket, amit a több oldalas programfüzet is jól fémjelez. Köszönhető ez annak a nyílt módon meghirdetett, kreatív ötletpályázatnak, amelynek keretében izgalmas javaslatok és pályaművek alapján kerültek kiválasztásra kultúrprogramok és helyszíneik. Az esemény idején a Bartók Béla Boulevard utcái, közterületei, vendéglátóhelyei, galériái, kreatív műhelyei megtelnek kultúrával.

eleven_osz_2021.jpgÉrdekes programok várják a látogatókat a hozzájuk illő helyszíneken. A Szatyor Bárban például Schmied Zoltán és Sztankay Orsolya színművészek kommunikációs szakember és válási mediátor segítségével könnyed párkapcsolati előadásra és improvizációs játékra hívnak minket, az Óvóhely Kultúrbunkerben az Arany balladák női szemszögből elevenednek meg, és élénk az érdeklődés az Újbuda Anno című várostörténeti séta iránt is. Prosecco-kóstolóra invitál a DiVino a Bartók különtermébe, a varázslat részesei lehetünk a Figaro Bűvészbolt bűvészének utcai performanszán, játékokat gyűjthetünk beteg gyermekek számára a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál, galériákban vezetett kortárs művészeti sétán vehetünk részt a KÉK Kortárs Építészeti Központtól indulva, szeptember 18-án pedig a Bercsényi utcában megrendezésre kerülő B32 Brunch és utcabál című program keretében hallgathatjuk meg a Maszkura és a Tücsökrajt.

Közösen színesíthetjük az utcát a Bor- és Kézművesnél, az irodalmi szöveg megszületéséről tart előadást Juhász Anna irodalmár a KultPontban, miközben a japán művészetekkel ismerkedhetnek meg a látogatók BorSor Borkereskedésben. Szabad alkotáshoz csatlakozhatunk a Három Hét Galériában, miközben 20 év, 20 művész, 20 történet címmel tekinthetünk meg kiállítást a Faur Zsófi Galériában, Mulik Tünde akvarellista tárlata pedig a Zöld Alma Műteremben lesz kiállítva.

A fesztivál évek óta lehetőséget ad designerek, építészek, művészek, alkotók bemutatkozására például az 1 Művész 1 Porta kezdeményezésen keresztül, amelynek eredményeként a Bartók Béla út kirakatai és közterei rendszeresen kortárs művészi alkotásokkal telnek meg.

A Kelet Kávézóban Korbuj Ági illusztrátor munkáit ismerhetjük meg, a Magyar Elektrográfiai Társaságnál bemutatják a Meta-médiumokat, így a képzőművészet alternatív bugyraiba nyerhetünk bepillantást, a Hungary Live PopUp Studio kiállítása pedig az Eleven Ősz apropóján nyílik meg. A Pagony könyvesbolt kalandsétája a Gellérthegy titkaiba avatja be a kicsiket és a nagyoknat, Szabó Dóra festménykiállítása pedig a Moha Caféban várja a látogatókat.

A közterek se maradnak program nélkül: a Gellért téri metróbejárónál a Petőfi Musical Stúdió Egyesület Utcabál című műsorára várnak a szervezők minden érdeklődőt, a Móricz Zsigmond körtérről pedig Szabályosan szabálytalan címmel egy színházi kollektíva, a Reménytelen Konvoj utcai performansza indul el.

Zenei programokból sem lesz hiány: az sCompany zenél a Moha Cafeban, a tilos rádióból Dj Johnny Drama a Béla bárban, a Bujdosó János Akusztik pedig a Mitzi Kortárs kávéházba érkezik. A Gárdonyi téren az Újbuda Ezüstkar elnevezésű kórus tart flashmobot, de nem szabad lemaradni Béres Bíborka és Kozma Zsófi köztéri performanszáról sem, amit MENNY/ECSKE címmel tartanak meg a Gárdonyi téren.

Az Eleven Ősz idején ráadásul piknikezős hangulatot varázsolnak a szervezők a Bartók Béla Boulevard-ra: a gasztrohelyek ajánlatai bőven megtöltenek ugyanis majd egy-egy piknikkosarat, amit a KultPontban és az értékesítésben résztvevő helyeken szerezhetünk be. Az ahhoz járó 4 darab tokent pedig a megjelölt helyszíneken finomabbnál finomabb étkekre válthatunk be.

A Bartók Boulevard Egyesület által szervezett Eleven Ősz gondolkodásra és cselekvésre ösztönöz. A nemzetközi pályázat (CUP) részeként megvalósuló INSERT platform, amely egy online és személyes tér a helyi közösségek fejlesztésére, jelentős hangsúlyt kap az esemény keretében. A kezdeményezés által a közösségi platform összeköti egymással a hasonló érdeklődésű és tehetségű embereket, és támogatja olyan új projektek, produkciók létrejöttét, amelyek akár több alkotót, vagy akár többféle tudást igényelnek. Ez a kreatív gondolatiság, alkotás és energia pedig jelentős hangsúlyt kap az Eleven Őszön is, ahol a kreativitásról való együtt gondolkodásra, ötletelésre, személyes élmények megosztására serkentenek.

Részletek az esemény FB oldalán és a BBB FB oldalán!

Sajtóinformáció: Takács Erzsébet

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8516682840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása