Gárdonyi Géza életművével int búcsút a nyárnak az A38 zenei-irodalmi programsorozata
2021. augusztus 25. írta: Kultúrjunkie

Gárdonyi Géza életművével int búcsút a nyárnak az A38 zenei-irodalmi programsorozata

a38_dalmuhely_aug24.png

A programokat a védettségi igazolvánnyal lehet látogatni,  minden előadás továbbra is élőben követhető a klub Youtube-csatornájánJegyár: minden lenti programra 500 Ft-os jegyek vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

A naptári nyár utolsó napja az irodalom, történelem, és művészet jegyében telik a fedélzeten:  a polihisztor Gárdonyi Géza életművét dolgozza fel a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös szervezésű Árnyjátékok-széria. A keddi összművészeti programok sorát Kiss Tibor Noé prózaíró nyitotta augusztusban, majd a hiphopból merítő Kalapkabát zenekar mutatkozott be a tizedikei Deck-esten két feltörekvő költő társaságában. Turcsán Tibor, Vajna Ádám és Fazekas Viktor a 17-ei spoken word esten ragadtak mikrofont, a 24-ei Dalműhelyben  pedig többek között Egressy Zoltán, az egyik legsikeresebb magyar dráma- és prózaíró mutatja meg zeneszerző-énekes oldalát.

a38_gardonyi_geza_aug31.pngÁrnyjátékok az A38 Hajón - Gárdonyi Géza

Kiss Tibor Noé alkotói világába nyerhettünk betekintést augusztus 3-án - a prózaíróval Horváth László Imre beszélgetett a nagysikerű Inkognitó, illetve a legfrissebb, Beláthatatlan táj című kötetekről. Utóbbi társadalomkritikaként is értelmezhető; négy, egymástól személyiségben merőben eltérő, de sok szálon kapcsolódó szereplő sorsát járja körbe. A könyv idén a kiemelkedő kortárs műveket felvonultató Libri Irodalmi Díj döntősei közé is bekerült.

A Deck-széria augusztus 10-ei műsorában a hiphopot a reggae-vel, a popot és rockot a rappel kacéran vegyítő Kalapkabát, valamint Katona Ágota és Bán-Horváth Veronika költők mutatkoztak be.

a38_beatzxpoes_aug17.pngBeatz x Poe’s az A38 Hajón - Turcsán Tibor, Vajna Ádám, Fazekas Viktor 

Augusztus 17-én különleges epizóddal dobbantott a Beatz x Poe’s: ezúttal egy dalszerző-énekes-utcazenész, valamint egy költő-szerkesztő-műfordító ragadott mikrofont Turcsán Tibor és Vajna Ádám személyében. Az augusztusi triumvirátus hiányzó láncszemét a zalai Margófeszten választották ki a sorozat szerkesztői - Pion István és Csider István Zoltán -: Fazekas Viktor slammer társult a fellépőkhöz.

Dalműhely Sziámival az A38 Hajón - Gubik Petra, Czutor Zoltán, Egressy Zoltán, Szilinyi Roland

Müller Péter Sziámi Dalműhelye hatodik alkalommal lát vendégül tehetséges művészeket a színpadon - a dalszerzést körbejáró esten többek között felcsendülnek dalok Gubik Petra készülő lemezéről; társszerzőként bemutatkozik Egressy Zoltán, a barista fortélyairól ismert Szilinyi Roland, valamint a Belmondo énekese, Czutor Zoltán.

Augusztus 31-én Gárdonyi Géza sorai, gondolatai és emberi kapcsolatai kerülnek a középpontba az Árnyjátékok-szériában. A szöveget Király Júlia, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa válogatta és szerkesztette. Az esteken közreműködik Dj Lee n’gum és az ATMO zenekar.

A zenei-irodalmi programsorozat korábbi eseményei az alábbi lejátszási listákon nézhetők vissza a YouTube-on:

Beatz x Poe’s az A38 Hajón

Árnyjátékok az A38 Hajón

Kortárs szerzők az A38 Hajón

Deck az A38 Hajón

Dalműhely az A38 Hajón

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, fotók, galériák, és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon.

Interjúk, hírek, premierek az A38 Hajó blogján.

A jelenleg hatályos járványügyi szabályozások értelmében csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket tudja fogadni a Hajó - a személyi igazolvány egyidejű bemutatása mellett. 

Sajtóinformáció: Menyhért Dorka - A38

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4716669766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása