Határon túli kötődésű produkciókkal indul a nyár az A38 Hajón
2021. május 28. írta: Kultúrjunkie

Határon túli kötődésű produkciókkal indul a nyár az A38 Hajón

1Kárpát-medence Fesztivál 2021. június 2-9.

1k.png

Jegyár: 1500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Népzenei motívumok, reggae és ska ritmusok, alter- és pophimnuszok fonódnak össze irodalmi és képzőművészeti eseményekkel az 1Kárpát-medence Fesztiválon. Palya Bea, a Ladánybene 27, a Sin Seekas, az Estendøn és a Kaukázus zenekar nevével fémjelzett 1K Fesztivál 2021-ben is a magyar kultúra diverzitását ünnepli a nemzeti összetartozás napja alkalmából az A38 Hajó fedélzetén. Számos határon túli vonatkozású összművészeti kollaboratív produkció várja a közönséget június 2 és 9 között a koncertteremben és a kiállítótérben.

Palya Bea, Kaukázus, Gablyasz Péter - június 6.

Az 1K Fesztivál programjai tavaly novemberben zárt ajtók mögött valósultak meg, azonban ezúttal a zenei programok az aktuális magyar közlöny szabályai szerint a már védettségi igazolvánnyal rendelkező közönség számára is látogathatók. Június 2-án a kárpátaljai kötődésű, az irodalmat és popkultúrát játékosan összekapcsoló Kávészünet indítja a programsorozatot a Magna Cum Laude frontemberével, Mező Misivel. Az előadók egymás repertoárját formálják saját hangzásvilágukra, az akusztikus megoldások mellett elektronikus motívumokra is számíthatunk. Június 3-án Ferenczi György és a Rackajam a magyar folkot és a rock ‘n’ rollt ötvözi műsorában, előttük az erdélyi-budapesti Loyal Apples’ Club forrósítja a színpadot. Az Orrteraszon a nyári hangulatot Azteca alapozza meg a Fine Selection szervezésében.

Június 4-én lírai power poppal indít a Gorlo Volka a Kiállítótérben, majd a fesztivál visszatérőiként dinamikus dalaival érkezik a farnadi székhelyű Estendøn. A Koncertteremben a hazai reggae emblematikus formációja, a Ladánybene 27 zenekar lép fel, előttük a vajdasági Sin Seekas pörgeti a fordulatszámot funk, ska és reggae elemekkel vendégelőadók társaságában.

Sin Seekas, Ladánybene 27 - június 4.

Június 5-én az erdélyi FUNKorporation alapozza meg a hangulatot garage rock és balkan pop elemekkel, majd a Premecz Mátyás Organ Trio-tól hallhatunk Kéknyúl dalokat instrumentális formában. A hetet egy nem mindennapi cover sessionnel zárja a Kaukázus zenekar és Palya Bea zenél Gablyasz Péter zeneszerző társaságában: a saját dalaik mellett Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi és Jóvilágvan számok is felcsendülnek. 

A két éve májusban indult zenei-irodalmi crossover sorozat bónuszestekkel egészíti ki a fesztiválprogramot: a slammereket és a rappereket összefogó Beatz x Poe’s spoken word est, a szárnypróbálgató zenekarokat és irodalmárokat bemutató Deck, valamint Müller Péter Sziámi új sorozata a Dalműhely várja a közönséget a kiállítótérben. Müller Péter Sziámi Dalműhelye mellett György Ádám, Vass Csaba és Csinta Áron slammerek szövegelnek június 3-án. A fiatal tehetségeket felkaroló Deck az A38 Hajón Kemenes Henriette és Ozsváth Zsuzsa költők, valamint a Bad Acrobats zenekar számára biztosít ugródeszkát június 6-án. Különkiadással is készülnek a fesztivál alkalmából a Deck házigazdái: Jaskó Bálint és Fehér Dániel színészek kerülnek a moderátori szerepből a reflektorfénybe az Our Last Drop együttes társaságában. A fesztivál június 9-én Szigeti Tamás kiállításmegnyitójával zárul.

Fesztiválprogram

Június 2.

Kávészünet és Mező Misi /Koncertterem/

jegyek

Június 3. 

Ferenczi György és a Rackajam, Loyal Apples’ Club /Koncertterem/

jegyek

Fine Selection pres. Azteca /Orrterasz/

Dalműhely Sziámival az A38 Hajón, Beatz x Poe’s az A38 Hajón /Kiállítótér/

Június 4.

Ladánybene 27, Sin Seekas, vendégek: Csorba Lóci, Krsa (PASO) Sena, Kemon, Pásztor Anna /Koncertterem/

jegyek

Estendon, Gorlo Volka /Kiállítótér/

jegyek

Június 5.

Kéknyúl Trio, FUNKorporation /Kiállítótér/

jegyek

Június 6.

Palya Bea, Kaukázus, vendég: Gablyasz Péter /Koncertterem/

jegyek

Deck az A38 Hajón különkiadás /Kiállítótér/

Június 9.

Szigeti Tamás kiállításmegnyitója /Kiállítótér/

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, fotók, galériák, és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon.

Interjúk, hírek, premierek az A38 Hajó blogján.  Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A Koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó Orrteraszán gyújthatnak rá. Az 1Kárpát-medence Fesztivált az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően, limitált létszámmal tartjuk meg. A rendezvény védettségi igazolvány felmutatásával látogatható. A fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap és a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával valósul meg.

Sajtóinformáció: Menyhért Dorka - A38

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1216575014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása