Utcából nappali - Megjelent Zsüd legújabb klipje
2021. március 03. írta: Kultúrjunkie

Utcából nappali - Megjelent Zsüd legújabb klipje

2am_video2.jpg

Dalról

Ez a dal az éjjeli alkotás magányos hangulatkapszulája. Megvan annak a különleges atmoszférája, amikor minden sötét, és minden csöndes körülötted, mindenki más alszik, csak Te dolgozol valamin, ezt szerettem volna rögzíteni. Szerettem volna lefejteni erről az érzésről a trendeket, ezért bújtam vissza egy blues-osabb világba. A nagybőgőt Hudák Zsófiának köszönhetjük, míg a dal egyetlen mondata Deli Soma /Middlemist Red/ szájából hangzik el.

Klipről

A klip hangulata film noir stílusban, a 40-es évek világát megidézve támogatja a dal smooth-jazzes karakterét. A szám tempójához és hangulatához illően egy éjszakai, lassú elmélkedést jelenít meg.  A dal sötét, de éber belső utazás, amit minden művész ismer, így a két színházzal is övezett Nagymező utcai szakasz ennek tökéletes fizikai reprezentációja. Ahogy a kreatívok soha nem pusztán a négy fal között alkotnak, egy közterület, utca, vagy akár egy teljes kerület is lehet ugyanolyan otthonos, mint a nappali, ahonnan elindultunk, és hozzuk magunkkal a gondolatokat. Ezt a kint létet, de mégis befelé figyelést igyekszik visszaadni a klip egy utcán berendezett antik nappalival, ahol a két főszereplőnk “utazik”. A videó az “Ez is Terézváros” videoklip pályázat keretében jött létre.

A kivitelezéshez egy 16 m2-es guruló platformot építettünk, amelyen berendeztünk egy antik nappalit, az egysnittes videó teljes egészében ebben a térben vagyunk végig. Plusz érdekesség, hogy a koronavírusnak köszönhetően eredeti férfi főszereplőnkről le kellett mondanunk és ez a forgatás napján derült ki. A regényszerű megoldás végül egy általános iskolás volt osztálytársam személyében érkezett, akivel a forgatás előtti időszakban vettük fel újra a kapcsolatot online, és mivel volt olyan kedves, hogy beugrott a szerepre, így 18 év elteltével konkrétan a forgatáson találkoztunk újra először.

Bio

Producer, dalszerző, énekes. Electro-pop produkciójában szívesen kísérletezik műfaji keresztezésekkel, merít a berlini elektronikus szcéna dallamosabb világából és a drámai cinematic elemekből egyaránt. Az NKA Hangfoglaló Pályázat producereknek szóló támogatás első nyerteseinek egyike. 2021 március 12-én érkezik a bemutatkozó nagylemeze, amelyben több stílus keveredik. Szabadidejében, az imPro School egyik vezető oktatója. Elsődleges zenei behatásai közé sorolhatóak: Bonobo, Sohn, Monolink, Weval, Zayde Wolf, Leifur James.

Sajtóinformáció: Kedves Péter

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8416449368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása